Maku

Linssikeitto

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Linssikeitto on helppo ja herkullinen arkiruoka, joka maistuu kaikille! Tämä linssikeitto on suunniteltu koko perheelle sopivaksi, joten voit maustaa keittoa halutessasi reilummin. Linssikeiton voi mainiosti myös soseuttaa, jos pidät ennemmin sakeasta ja samettisesta rakenteesta.
GL
KA
MU
4.2
102
Julkaistu 1.2.2012


Reseptin ainekset (4 annosta)

Linssikeitto

  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 3porkkanaa
  • 1 rklauringonkukkaöljyä (tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
  • 8–10 dlvettä
  • 2½ dllinssejä (punaisia)
  • 20 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 1 tltimjamia
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 rklhunajaa

Lisäksi

  • 100 gturkkilaista jogurttia
Tulosta

Linssikeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä ison kattilan pohjalla 5 minuuttia.
  2. Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää siivilässä huuhdotut linssit, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
  3. Lisää tomaattimurska ja hunaja. Kiehauta ja tarkista linssikeiton maku.
  4. Tarjoa linssikeitto jogurttisilmän kanssa.
102 kommenttia