Herkullinen linssikeitto valmistuu edullisista aineksista, jotka säilyvät kaapissa pitkään. Linssikeitto onkin mainio vaihtoehto arki-iltojen ruokailuun, kun kokin pää lyö tyhjää. Keiton voi tarjoilla esimerkiksi tuoreen leivän, krutonkien tai salaatin kanssa.
Linssien kaveriksi voi nakata monenlaisia kasviksia. Reseptissä mainitun porkkanan lisäksi kokeilun arvoisia ovat esimerkiksi paprika, bataatti ja peruna. Pilkottuja kasviksia kannattaa kuullottaa pannulla, jotta ne saavat enemmän makua. Lisää ruokaisuutta saa esimerkiksi kikherneillä tai mausteisella chorizo-makkaralla.
Kuivatut linssit kannattaa aina huuhdella ennen keittämistä, koska linssien seassa saattaa olla hiekkaa tai muita roskia. Linssien liottaminen sen sijaan ei ole tarpeellista, mutta liotus lyhentää niiden keittoaikaa. Kuivatut linssit kypsyvät keiton poristessa eli niitä ei ole syytä keittää etukäteen. Esikeitettyjä linssejä ei luonnollisesti tarvitse keittää tai edes huuhdella erikseen.
Linssikeiton maustamisessa kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia yrttejä ja mausteita. Tässä ohjeessa keittoon lisätään suolan ja pippurin lisäksi timjamia ja oreganoa. Linssikeiton mausteiksi sopivat myös esimerkiksi valkosipuli, inkivääri, korianteri, savupaprika, currytahna, garam masala, chilihiutaleet, sitruunanmehu ja kookosmaito.
Linssikeittoa ei tarvitse soseuttaa eli kyse on makuasiasta. Jos haluat keitosta samettisemman, voit toki soseuttaa sen helposti sauvasekoittimella. Liian paksun keiton saa ohennettua lisäämällä vettä tai kasvislientä. Kurkkaa näiden soseutettujen linssikeittojen ohjeet: piristävän keltainen kasvis-linssikeitto ja harissatahnalla maustettu linssikeitto.
Linssikeitto säilyy jääkaapissa useamman päivän, ja sen maku vain paranee ajan myötä. Linssikeiton voi myös pakastaa. Annostele ylijäänyt keitto pieniin rasioihin, jotka voi sulattaa yksittäisinä annoksia.