Maku

Linssikeitto

35 min
GL
KA
MU
4.25
97

Linssikeitto on helppo ja herkullinen arkiruoka, joka maistuu kaikille! Tämä linssikeitto on suunniteltu koko perheelle sopivaksi, joten voit maustaa keittoa halutessasi reilummin. Linssikeiton voi mainiosti myös soseuttaa, jos pidät ennemmin sakeasta ja samettisesta rakenteesta.
Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Linssikeitto

  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 3porkkanaa
  • 1 rklauringonkukkaöljyä (aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
  • 8–10 dlvettä
  • 2 1/2 dllinssejä (punaisia)
  • 20 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 1 tltimjamia
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 rklhunajaa

Lisäksi

  • 100 gturkkilaista jogurttia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Linssikeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä ison kattilan pohjalla 5 minuuttia.
  2. Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää siivilässä huuhdotut linssit, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
  3. Lisää tomaattimurska ja hunaja. Kiehauta ja tarkista linssikeiton maku.
  4. Tarjoa linssikeitto jogurttisilmän kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.25