Linssikeitto
35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
15 minLinssikeitto on helppo ja herkullinen arkiruoka, joka maistuu kaikille! Tämä linssikeitto on suunniteltu koko perheelle sopivaksi, joten voit maustaa keittoa halutessasi reilummin. Linssikeiton voi mainiosti myös soseuttaa, jos pidät ennemmin sakeasta ja samettisesta rakenteesta.
GL
KA
MU
4.2
Kuvat
Julkaistu 1.2.2012

Linssikeitto
Reseptin ainekset (4 annosta)
Linssikeitto
- 1sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 3porkkanaa
- 1 rklauringonkukkaöljyä (tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
- 8–10 dlvettä
- 2½ dllinssejä (punaisia)
- 20 gaurinkokuivattua tomaattia
- 1 tltimjamia
- 1 tloreganoa
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 500 gtomaattimurskaa
- 1 rklhunajaa
Lisäksi
- 100 gturkkilaista jogurttia
Linssikeitto valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä ison kattilan pohjalla 5 minuuttia.
- Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää siivilässä huuhdotut linssit, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
- Lisää tomaattimurska ja hunaja. Kiehauta ja tarkista linssikeiton maku.
- Tarjoa linssikeitto jogurttisilmän kanssa.

Linssi-kookoskeitto
Maku

Tämä keitto lämmittää taatusti! Mausteinen makkara-linssikeitto saa potkua harissa-tahnasta
Maku

Kasvis-linssikeitto
Maku

Arjen pelastaja: superhelppo linssikeitto
Maku

Linssi-paprikakeitto balkanilaisella twistillä
Maku

Linssi-juustokeitto lämmittää
Kotivinkki

Rakastatko lasagnea? Tätä sulatejuuston mehevöittämää linssilasagnea et voi ohittaa!
Maku

Vihreä linssimuhennos
Maku