Kotivinkki

Täyteläinen linssikeitto

40 min
5
0

Täyteläinen linssikeitto

Tämä linssikeitto on täynnä ihania makuja: niitä tuovat paprika, fenkolinsiemenet, varsiselleri, oregano ja punaviinietikka. Valmiin keiton pinnalle lisätään paahdettuja chorizo-paloja ja piparjuuriraastetta. Kasvissyöjät voivat paahtaa makkaranpalojen tilalle vaikkapa siemeniä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1iso keltasipuli
  • 2-3porkkanaa
  • 1punainen paprika
  • 2-3varsisellerin vartta
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklpaprikajauhetta
  • 2 dlpunaisia linssejä
  • 1 lvettä
  • 1-2 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlfenkolinsiemeniä
  • vastarouhittua mustapippuria
  • 1-2 tloreganoa
  • 1 rklpunaviinietikkaa

Lisäksi

  • 300 gchorizomakkaraa (raaka-)
  • 1-2 rkltuoretta piparjuurta raastettuna

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se kuutioiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Paloittele varsisellerin varret pieniksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää paloitellut kasvikset ja paprikajauhe ja kuullota niitä hetki.

3. Kaada kattilaan linssit ja vesi. Lisää myös sokeri, suola, fenkolinsiemenet ja mustapippuria myllystä. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta lopuksi oreganolla ja punaviinietikalla.

4. Soseuta keittoa sauvasekoittimella ”huolimattomasti”. Keittoon saa jää karkea rakenne. Tarkista maku.

5. Paloittele makkarat ja ruskista palat kuumalla paistinpannulla. Kuori ja raasta piparjuuri. Tarjoile linssikeitto chorizo-palojen ja piparjuuriraasteen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä