Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täyteläinen linssikeitto

40 min

Tämä linssikeitto on täynnä ihania makuja: niitä tuovat paprika, fenkolinsiemenet, varsiselleri, oregano ja punaviinietikka. Valmiin keiton pinnalle lisätään paahdettuja chorizo-paloja ja piparjuuriraastetta. Kasvissyöjät voivat paahtaa makkaranpalojen tilalle vaikkapa siemeniä.

11.1.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
1
iso keltasipuli
2-3
porkkanaa
1
punainen paprika
2-3
varsisellerin vartta
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
paprikajauhetta
2 dl
punaisia linssejä
1 l
vettä
1-2 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1/2 tl
fenkolinsiemeniä
vastarouhittua mustapippuria
1-2 tl
oreganoa
1 rkl
punaviinietikkaa
Lisäksi
300 g
chorizomakkaraa (raaka-)
1-2 rkl
tuoretta piparjuurta raastettuna
  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se kuutioiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Paloittele varsisellerin varret pieniksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää paloitellut kasvikset ja paprikajauhe ja kuullota niitä hetki.
  3. Kaada kattilaan linssit ja vesi. Lisää myös sokeri, suola, fenkolinsiemenet ja mustapippuria myllystä. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta lopuksi oreganolla ja punaviinietikalla.
  4. Soseuta keittoa sauvasekoittimella ”huolimattomasti”. Keittoon saa jää karkea rakenne. Tarkista maku.
  5. Paloittele makkarat ja ruskista palat kuumalla paistinpannulla. Kuori ja raasta piparjuuri. Tarjoile linssikeitto chorizo-palojen ja piparjuuriraasteen kanssa.

Katso myös suosituimman linssikeittomme resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt