


Täyteläinen linssikeitto
40 min
Tämä linssikeitto on täynnä ihania makuja: niitä tuovat paprika, fenkolinsiemenet, varsiselleri, oregano ja punaviinietikka. Valmiin keiton pinnalle lisätään paahdettuja chorizo-paloja ja piparjuuriraastetta. Kasvissyöjät voivat paahtaa makkaranpalojen tilalle vaikkapa siemeniä.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
iso keltasipuli
2-3
porkkanaa
1
punainen paprika
2-3
varsisellerin vartta
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
paprikajauhetta
2 dl
punaisia linssejä
1 l
vettä
1-2 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1/2 tl
fenkolinsiemeniä
vastarouhittua mustapippuria
1-2 tl
oreganoa
1 rkl
punaviinietikkaa
Lisäksi
300 g
chorizomakkaraa (raaka-)
1-2 rkl
tuoretta piparjuurta raastettuna
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se kuutioiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Paloittele varsisellerin varret pieniksi.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää paloitellut kasvikset ja paprikajauhe ja kuullota niitä hetki.
- Kaada kattilaan linssit ja vesi. Lisää myös sokeri, suola, fenkolinsiemenet ja mustapippuria myllystä. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta lopuksi oreganolla ja punaviinietikalla.
- Soseuta keittoa sauvasekoittimella ”huolimattomasti”. Keittoon saa jää karkea rakenne. Tarkista maku.
- Paloittele makkarat ja ruskista palat kuumalla paistinpannulla. Kuori ja raasta piparjuuri. Tarjoile linssikeitto chorizo-palojen ja piparjuuriraasteen kanssa.
Katso myös suosituimman linssikeittomme resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat