Kasvis-linssikeitto

35 min
4.9
1

Kasvis-linssikeitto

GL
MA
MU
1
4.9
Piristävän keltainen lilnssikeitto on ihana lounaseväs. Bataatti, kookos ja inkivääri antavat vegekeitolle mahtavan maun. Keitä siis jättikattilallinen ja ratkaise kerralla kaikki eväsongelmat!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gporkkanaa (2-3 kpl)
  • 200 gbataattia (1/2 kpl)
  • 1 kplsipulia
  • 1/2 kplomenaa (hapan lajike)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 tlcurrya
  • 2 tlinkivääritahnaa (tai 2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna)
  • 5 dlkasvislientä
  • 290 glinssejä (kypsiä, punaisia linssejä 1 pkt, GoGreen)
  • 160 gkookosmaitoa (1 pieni prk)
  • 2 rkllimettimehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 2 rklsiemensekoitusta

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista kasvis-linssikeitto näin:

Kuori ja paloittele kasvikset ja omena.

Mittaa öljy kattilaan. Lisää curry ja kiehauta. Kumoa kattilaan kasvikset, omenapalat ja raastettu inkivääri. Kuullota hetki sekoitellen.

Kaada päälle kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta keittoa hiljalleen noin 20 minuuttia. Soseuta ainekset sileäksi.

Huuhtele kypsät linssit siivilässä ja lisää keittoon kookosmaidon kanssa. Ohenna keittoa tarvittaessa kasvisliemellä. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta limetillä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Ripottele linssikeiton pinnalle siemeniä ja korianteria vasta ruokailuvaiheessa.

* Tee täyteläistä vegekeittoa samalla vaivalla iso annos ja kuljeta työpaikalle ruokatermoksessa. Voit pakata keiton myös kylmänä rasiaan ja lämmittää mikrossa. Ota lisäkkeet mukaan erillisessä astiassa.

MITÄ PIDIT?
4.9
Katso myös nämä