Maku

Kasvis-linssikeitto

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Piristävän keltainen lilnssikeitto on ihana lounaseväs. Bataatti, kookos ja inkivääri antavat vegekeitolle mahtavan maun. Keitä siis jättikattilallinen ja ratkaise kerralla kaikki eväsongelmat!
GL
MA
MU
4.2
1
Julkaistu 31.10.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 200 gporkkanaa (2-3 kpl)
  • 200 gbataattia (1/2 kpl)
  • 1 kplsipulia
  • 1/2 kplomenaa (hapan lajike)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 tlcurrya
  • 2 tlinkivääritahnaa (tai 2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna)
  • 5 dlkasvislientä
  • 290 glinssejä (kypsiä, punaisia linssejä 1 pkt, GoGreen)
  • 160 gkookosmaitoa (1 pieni prk)
  • 2 rkllimettimehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 2 rklsiemensekoitusta
Tulosta

Valmista kasvis-linssikeitto näin:

Kuori ja paloittele kasvikset ja omena.

Mittaa öljy kattilaan. Lisää curry ja kiehauta. Kumoa kattilaan kasvikset, omenapalat ja raastettu inkivääri. Kuullota hetki sekoitellen.

Kaada päälle kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta keittoa hiljalleen noin 20 minuuttia. Soseuta ainekset sileäksi.

Huuhtele kypsät linssit siivilässä ja lisää keittoon kookosmaidon kanssa. Ohenna keittoa tarvittaessa kasvisliemellä. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta limetillä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Ripottele linssikeiton pinnalle siemeniä ja korianteria vasta ruokailuvaiheessa.

* Tee täyteläistä vegekeittoa samalla vaivalla iso annos ja kuljeta työpaikalle ruokatermoksessa. Voit pakata keiton myös kylmänä rasiaan ja lämmittää mikrossa. Ota lisäkkeet mukaan erillisessä astiassa.

1 kommentti