


Kasvis-linssikeitto
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Piristävän keltainen linssikeitto on ihana lounaseväs. Bataatti, kookos ja inkivääri antavat vegekeitolle mahtavan maun. Keitä siis jättikattilallinen ja ratkaise kerralla kaikki eväsongelmat!
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
porkkanaa (2-3 kpl)
200 g
bataattia (1/2 kpl)
1 kpl
sipulia
1/2 kpl
omenaa (hapan lajike)
1 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 tl
currya
2 tl
inkivääritahnaa (tai 2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna)
5 dl
kasvislientä
290 g
linssejä (kypsiä, punaisia linssejä 1 pkt, GoGreen)
160 g
kookosmaitoa (1 pieni prk)
2 rkl
limettimehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Lisäksi
1 dl
tuoretta korianteria (silputtuna)
2 rkl
siemensekoitusta
Kasvis-linssikeitto – ohje:
- Kuori ja paloittele kasvikset ja omena.
- Mittaa öljy kattilaan. Lisää curry ja kiehauta. Kumoa kattilaan kasvikset, omenapalat ja raastettu inkivääri. Kuullota hetki sekoitellen.
- Kaada päälle kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta keittoa hiljalleen noin 20 minuuttia. Soseuta ainekset sileäksi.
- Huuhtele kypsät linssit siivilässä ja lisää keittoon kookosmaidon kanssa. Ohenna keittoa tarvittaessa kasvisliemellä. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta limetillä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
- Ripottele linssikeiton pinnalle siemeniä ja korianteria vasta ruokailuvaiheessa.
Vinkit!
- Tee täyteläistä vegekeittoa samalla vaivalla iso annos ja kuljeta työpaikalle ruokatermoksessa. Voit pakata keiton myös kylmänä rasiaan ja lämmittää mikrossa. Ota lisäkkeet mukaan erillisessä astiassa.
- Kurkkaa myös suosituin linssikeittoreseptimme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat