3,9(10)
Tämä keitto lämmittää taatusti! Mausteinen makkara-linssikeitto saa potkua harissa-tahnasta
Munaton
1 h 10 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 15 min
Makkara-linssikeiton maku vain paranee seuraavaan päivään. Tee siis soppaa pariksi päiväksi. Harissa maustaa keiton sopivan tuliseksi.
Reseptin ainekset
8 annosta
400 glenkkimakkaraa
2 prk (á 285 g)käyttövalmiita vihreitä linssejä
6perunaa
2porkkanaa
2lehtisellerin vartta
1 rklrypsiöljyä
2–3 rkl harissaa
2 tljuustokuminaa
3valkosipulinkynttä
1 ½ llihalientä
1 tltimjamia
½ tl mustapippuria
1 tlsuolaa
1 ps (200 g) pakastemaissia
1 rklpersiljaa tai korianteria
Lisäksi
2 dlkevytranskankermaa

Makkara-linssikeitto – ohje:

  1. Kuori ja kuutioi makkara. Huuhdo ja valuta linssit. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Huuhtele ja viipaloi sellerinvarret.
  2. Kuumenna öljyä kattilassa. Lisää harissa ja juustokumina. Hienonna sekaan valkosipulinkynnet.
  3. Kiehauta mausteet. Lisää kattilaan lihaliemi, perunat, porkkanat, selleri sekä timjami, suola ja pippuri. Keitä kasvikset kypsiksi.
  4. Paahda makkarapalat öljyssä paistinpannulla. Lisää makkarat keittoon linssien ja maissien kanssa.
  5. Hauduta keittoa 5–10 minuuttia. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.
  6. Silppua makkara-linssikeiton pinnalle persiljaa tai korianteria. Viimeistele annokset halutessasi ranskankermalla.

Etsitkö perinteisempää ohjetta? Katso täältä suosittu linssikeittoreseptimme!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.