Maku

Tämä keitto lämmittää taatusti! Mausteinen makkara-linssikeitto saa potkua harissa-tahnasta

1 h 10 min
{
Aktiivinen
55 min
Passiivinen
15 min
Makkara-linssikeiton maku vain paranee seuraavaan päivään. Tee siis soppaa pariksi päiväksi. Harissa maustaa keiton sopivan tuliseksi.
MU
3.9
0
Julkaistu 1.2.2018


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 400 glenkkimakkaraa
  • 2 prk (á 285 g)käyttövalmiita vihreitä linssejä
  • 6perunaa
  • 2porkkanaa
  • 2lehtisellerin vartta
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2–3 rkl harissaa
  • 2 tljuustokuminaa
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 ½ llihalientä
  • 1 tltimjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 ps (200 g) pakastemaissia
  • 1 rklpersiljaa tai korianteria

Lisäksi

  • 2 dlkevytranskankermaa
Tulosta

Kuori ja kuutioi makkara. Huuhdo ja valuta linssit. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Huuhtele ja viipaloi sellerinvarret.

Kuumenna öljyä kattilassa. Lisää harissa ja juustokumina. Hienonna sekaan valkosipulinkynnet.

Kiehauta mausteet. Lisää kattilaan lihaliemi, perunat, porkkanat, selleri sekä timjami, suola ja pippuri. Keitä kasvikset kypsiksi.

Paahda makkarapalat öljyssä paistinpannulla. Lisää makkarat keittoon linssien ja maissien kanssa.

Hauduta keittoa 5–10 minuuttia. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.

Silppua makkara-linssikeiton pinnalle persiljaa tai korianteria. Viimeistele annokset halutessasi ranskankermalla.

Kommentoi »