Maku

Tämä keitto lämmittää taatusti! Mausteinen makkara-linssikeitto saa potkua harissa-tahnasta

1 h 10 min
0
0

Tämä keitto lämmittää taatusti! Mausteinen makkara-linssikeitto saa potkua harissa-tahnasta

MU
0
0
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Makkara-linssikeiton maku vain paranee seuraavaan päivään. Tee siis soppaa pariksi päiväksi. Harissa maustaa keiton sopivan tuliseksi.

Ainekset (8 annosta)

  • 400 glenkkimakkaraa
  • 2 prk (á 285 g)käyttövalmiita vihreitä linssejä
  • 6perunaa
  • 2porkkanaa
  • 2lehtisellerin vartta
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2–3 rkl harissaa
  • 2 tljuustokuminaa
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 ½ llihalientä
  • 1 tltimjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 ps (200 g) pakastemaissia
  • 1 rklpersiljaa tai korianteria

Lisäksi

  • 2 dlkevytranskankermaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori ja kuutioi makkara. Huuhdo ja valuta linssit. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Huuhtele ja viipaloi sellerinvarret.

Kuumenna öljyä kattilassa. Lisää harissa ja juustokumina. Hienonna sekaan valkosipulinkynnet.

Kiehauta mausteet. Lisää kattilaan lihaliemi, perunat, porkkanat, selleri sekä timjami, suola ja pippuri. Keitä kasvikset kypsiksi.

Paahda makkarapalat öljyssä paistinpannulla. Lisää makkarat keittoon linssien ja maissien kanssa.

Hauduta keittoa 5–10 minuuttia. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.

Silppua makkara-linssikeiton pinnalle persiljaa tai korianteria. Viimeistele annokset halutessasi ranskankermalla.

MITÄ PIDIT?
0