Maku

Mausteinen linssikeitto – samettisessa arkisopassa on sopivasti potkua

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Mausteinen linssikeitto höystetään uudeksi pohjoisafrikkalaisella aromaattisella harissa-maustetahnalla. Tuhdin keiton raikastaa sitruunan kuorella maustettu jogurtti. Tarjoa höyryävä keitto paahdettujen pitaleipien kanssa.
GL
MU
KA
3.71
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

Linssikeitto

  • 1sipuli
  • 2valkosipulin kynttä
  • 2porkkanaa
  • 1punainen paprika
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1½ lkasvislientä
  • 4 dlpunaisia linssejä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 2–3 rklharissaa
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
Tulosta

Mausteinen linssikeitto valmistetaan näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne paloiksi.
  3. Halkaise, huuhtele ja poista paprikoista siemenet. Leikkaa paprika paloiksi.
  4. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää loput vihannekset ja kuullota vielä viisi minuuttia.
  5. Lisää kattilaan kasvisliemi, huuhdellut linssit ja tomaattimurska.
  6. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti poreillen 20 minuuttia.
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta harissalla, sitruunamehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
  8. Tarjoa keiton kanssa sitruunankuorella ja suolalla maustettua turkkilaista jogurttia, paahdettuja pitaleipäkolmioita ja tuoretta minttua.

Vinkki!

MITÄ PIDIT?
3.71