Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mausteinen linssikeitto – samettisessa arkisopassa on sopivasti potkua

30 min

Mausteinen linssikeitto höystetään uudeksi pohjoisafrikkalaisella aromaattisella harissa-maustetahnalla. Tuhdin keiton raikastaa sitruunan kuorella maustettu jogurtti. Tarjoa höyryävä keitto paahdettujen pitaleipien kanssa.

26.11.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Linssikeitto
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
punainen paprika
2 rkl
rypsiöljyä
1½ l
kasvislientä
4 dl
punaisia linssejä (kuivattuja)
500 g
tomaattimurskaa
2–3 rkl
harissaa
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Mausteinen linssikeitto – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne paloiksi.
  3. Halkaise, huuhtele ja poista paprikoista siemenet. Leikkaa paprika paloiksi.
  4. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää loput vihannekset ja kuullota vielä viisi minuuttia.
  5. Lisää kattilaan kasvisliemi, huuhdellut linssit ja tomaattimurska.
  6. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti poreillen 20 minuuttia.
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta harissalla, sitruunamehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
  8. Tarjoa keiton kanssa sitruunankuorella ja suolalla maustettua turkkilaista jogurttia, paahdettuja pitaleipäkolmioita ja tuoretta minttua.

Vinkki!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt