


Mausteinen linssikeitto – samettisessa arkisopassa on sopivasti potkua
30 min
Mausteinen linssikeitto höystetään uudeksi pohjoisafrikkalaisella aromaattisella harissa-maustetahnalla. Tuhdin keiton raikastaa sitruunan kuorella maustettu jogurtti. Tarjoa höyryävä keitto paahdettujen pitaleipien kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Linssikeitto
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
punainen paprika
2 rkl
rypsiöljyä
1½ l
kasvislientä
4 dl
punaisia linssejä (kuivattuja)
500 g
tomaattimurskaa
2–3 rkl
harissaa
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Mausteinen linssikeitto – ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne paloiksi.
- Halkaise, huuhtele ja poista paprikoista siemenet. Leikkaa paprika paloiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää loput vihannekset ja kuullota vielä viisi minuuttia.
- Lisää kattilaan kasvisliemi, huuhdellut linssit ja tomaattimurska.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti poreillen 20 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta harissalla, sitruunamehulla, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa keiton kanssa sitruunankuorella ja suolalla maustettua turkkilaista jogurttia, paahdettuja pitaleipäkolmioita ja tuoretta minttua.
Vinkki!
- Lisää halutessasi keittoon muutama sellerinvarsi makua antamaan.
- Etsitkö perinteistä reseptiä? Tämä huippusuosittu linssikeitto maistuu takuulla koko perheelle!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
