Kotivinkki

Lusikoi lämpöä! Helppo kikherne-linssikeitto saa säväyksen sinappisesta mausteöljystä, tillistä ja jogurttinokareesta

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Rakastetun linssikeiton uusi versio ilahduttaa! Kurkumalla maustettu sinapinsiemenöljy antaa kasviskeitolle piristävän silauksen. Lusikallinen turkkilaista jogurttia raikastaa sopan.
KA
GL
0
0
Julkaistu: 22.9.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 tljauhettua currya
  • 2 tljuustokuminaa
  • 1 rklöljyä
  • 2 dlpunaisia linssejä
  • 2 tlkkikherneitä (yhteensä noin 500 g)
  • 6 dlkana- tai kasvislientä
  • 1 tlkkookosmaitoa (400 g)
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklomenaviinietikkaa

Sinapinsiemenöljy

  • 2 tltuoretta kurkumaa ((raastettuna))
  • 1 psssinapinsiemeniä (28 g)
  • ¾ dlöljyä
  • ½ tlchilihiutaleita
  • ¼ tlsuolaa

Lisäksi

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • tuoretta tilliä
Tulosta

Kikherne-linssikeitto valmistuu näin:

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Paista sipuleita ja mausteita öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää kylmällä vedellä siivilässä huuhdotut linssit, valutetut kikherneet, kanaliemi ja kookosmaito. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Mausta valmis keitto suolalla ja lorauksella omenaviinietikkaa.
  2. Keiton kypsyessä valmista sinapinsiemen­öljy. Kuori ja raasta kurkuma. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Tarjoa kikherne-linssikeiton kanssa turkkilaista jogurttia, tuoretta tilliä ja sinapinsiemenöljyä.

Kommentoi »