


Helppo kikherne-linssikeitto saa säväyksen sinappisesta mausteöljystä, tillistä ja jogurttinokareesta
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Rakastetun linssikeiton uusi versio ilahduttaa! Kurkumalla maustettu sinapinsiemenöljy antaa kasviskeitolle piristävän silauksen. Lusikallinen turkkilaista jogurttia raikastaa sopan.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 tl
jauhettua currya
2 tl
juustokuminaa
1 rkl
öljyä
2 dl
punaisia linssejä
2 tlk
kikherneitä (yhteensä noin 500 g)
6 dl
kana- tai kasvislientä
1 tlk
kookosmaitoa (400 g)
½ tl
suolaa
1 rkl
omenaviinietikkaa
Sinapinsiemenöljy
2 tl
tuoretta kurkumaa ((raastettuna))
1 pss
sinapinsiemeniä (28 g)
¾ dl
öljyä
½ tl
chilihiutaleita
¼ tl
suolaa
Lisäksi
2 dl
turkkilaista jogurttia
tuoretta tilliä
Kikherne-linssikeitto – ohje:
- Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Paista sipuleita ja mausteita öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää kylmällä vedellä siivilässä huuhdotut linssit, valutetut kikherneet, kanaliemi ja kookosmaito. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Mausta valmis keitto suolalla ja lorauksella omenaviinietikkaa.
- Keiton kypsyessä valmista sinapinsiemenöljy. Kuori ja raasta kurkuma. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
- Tarjoa kikherne-linssikeiton kanssa turkkilaista jogurttia, tuoretta tilliä ja sinapinsiemenöljyä.
Etsitkö perinteisempää ohjetta? Kurkkaa täältä sivustomme suosituin linssikeittoresepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat