Vaihda vegeen! Nämä arjesta tutut klassikkoreseptit valmistuvat myös ilman jauhelihaa, kanaa tai nakkeja
Ruoka
Vaihda vegeen! Nämä arjesta tutut klassikkoreseptit valmistuvat myös ilman jauhelihaa, kanaa tai nakkeja
Kasvisruokako vaikeaa? No ei ole! Nämä helpot vegereseptit osaat jo, sillä niiden valmistustavat ovat arjesta tuttuja ja turvallisen toimivia. Vaihda vain jauheliha, kana ja nakit vegeversioihin lihattoman lokakuun hengessä!
28.2.2019
 |
Meillä kotona

Lihattoman lokakuun arkiruokasuosikit: 10 klassikkoreseptiä kasvisversioina

Pastan ja pottujen parhaat kaverit: soijarouhe, härkis ja kasvisnakit

Soijabolognese on niin hyvää, että sitä kannattaa tehdä jättisatsi kerralla ja pakastaa loput.

Onko arkilempparisi bolognese? Vaihda jauheliha välillä soijarouheeseen ja saat soosiin lisää makua. Tämän kastikkeen salaisuus piilee oikaisemisessa: soijarouhe imee kastikkeen täyteläisen maun itseensä aivan erityisellä tavalla, kun sitä ei turvoteta etukäteen.

Härkistä, tomaattimurskaa, kasviksia ja mausteita. Bolognese on siinä!

Jos soija ei nappaa (mutta bolonese kylläkin), tartu härkispakettiin ja pyöräytä kastike siitä. Kiireisen arki-illan härkisbolognese on vaivaton keitellä ja se maistuu taatusti hyvältä!

Nakit ja muusi, siinä vasta pari! Onneksi herkku onnistuu myös lihattomana.

Lapsuuden lämmin nakkikastike ja perunamuusi, voiko parempaa edes olla? Tämä lempiruoan vegaaninen versio maistuu aivan yhtä hyvältä kuin naperona.

Legendaariset laatikot eivät vaadi lihaa

Lupaamme, että makaronilaatikon suosio säilyy, vaikka tekisitkin sen soijarouheesta!

Arkiklassikko makaronilaatikko muuntautuu tosi helposti eri ruokavalioihin. Tässä ohjeessa on soijarouhetta, mutta voit heittää tilalle myös vaikkapa härkistä tai oumph!-soijaproteiinia.

Tähän vuokaan haluat upottaa lusikkasi! Linssilasagnen jälkeen kenellekään ei jää nälkä.

Supermehevä linssilasagne maistuu yhtä hyvin sekä lapsille että aikuisille. Lasagnen salaisuus piilee sulatejuustosta valmistetussa kastikkeessa ja raastetussa kesäkurpitsassa.

Härkis piiloutuu pehmoisen pottupeitteen alle, nam.

Tykätäänkö teillä jauheliha-perunasoselaatikosta? No se on superhelppo veganisoida! Kasvisversio lapsuuden suosikkilaatikosta valmistuu nimittäin helposti perunasoseaineksista ja Härkiksestä.

Vegekaalilaatikon kaverina voi tarjota puolukoita tai vaikka ketsuppia.

Syksyn lohturuokaklassikko eli kaalilaatikko piristyy myös härkiksellä, valkosipulilla ja palasella inkivääriä. Tämä Olga Temosen kehittelemä herkku on sitä parempaa, mitä kauemmin sen antaa hautua!

Muut perinteiset arkiruoat – kokeile myös näitä!

Tämä kulhollinen saattaa näyttää lihakeitolta, mutta ehei, se on nyhtökauraa!

Oliko kurja päivä ja flunssakin meinaa iskeä? Lihakeiton vegeversio eli nyhtiskeitto tarjoaa lämpöistä turvaa viileisiin päiviin ja syysflunssan kourissa painiskeleville. Herkullisuuden lisäksi tämä soppa on ihanan helppo tehdä.

Voi juku, mitä palleroita! Näitä linssipyöryköitä napsii mielellään myös kylmänä.

Varaa kaappiin kuivia linssejä ja purkillinen paahdettua paprikaa. Ne ovat nimittäin ihanien linssipyöryköiden sydän. Nämä pallerot vakuuttavat myös vannoutuneet lihapullien rakastajat!

Jos tykkäät uunijuureksista ja -kanasta, saatat ihastua tähän vegepeltiin.

Oletko jo kokeillut kanaa tai kalkkunaa muistuttavia soijaproteiinipaloja ruoanlaitossa? Tyrkkää ne samalle pellille uunijuuresten kanssa ja valuttele päälle raikasta appelsiinimarinadia. Varaa valmistukseen puoli tuntia, ja sitten voikin alkaa syömään!

Kommentoi »