Maku

Nyhtökaurakeitto on kuin vegaaninen lihasoppa

45 min
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Nyhtiskeitto tarjoaa lämpöistä turvaa viileisiin päiviin ja syysflunssan kourissa painiskeleville. Herkullisuuden lisäksi tämä soppa on ihanan helppo tehdä.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6)

Nyhtökaurakeitto

  • 6perunaa
  • 2porkkanaa
  • 1sipuli
  • ½palsternakkaa (150 g)
  • pieni palajuuriselleriä
  • 10maustepippuria
  • 1laakerinlehti
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 250 gnyhtökauraa
  • 1 rklöljyä (paistamiseen)
  • 10 dlkasvislientä
  • 6 rkltuoretta persiljaa (koristeluun)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Nyhtökaurakeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri. Perunat saavat jäädä suuremmiksi kuutioiksi.
  2. Freesaa perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja selleri kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehti.
  3. Ruskista nyhtökaura. Käytä tarvittaessa öljyä ruskistamiseen.
  4. Lisää kattilaan kasvisliemi ja nyhtökaura. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää persiljaa, kun nyhtökaurakeitto on otettu liedeltä.

MITÄ PIDIT?
0