


Nyhtökaurakeitto on kuin vegaaninen lihasoppa
45 min
Nyhtiskeitto tarjoaa lämpöistä turvaa viileisiin päiviin ja syysflunssan kourissa painiskeleville. Herkullisuuden lisäksi tämä soppa on ihanan helppo tehdä.
Reseptin ainekset
6
Nyhtökaurakeitto
6
perunaa
2
porkkanaa
1
sipuli
½
palsternakkaa (150 g)
pieni pala
juuriselleriä
10
maustepippuria
1
laakerinlehti
2 rkl
rypsiöljyä
250 g
nyhtökauraa
1 rkl
öljyä (paistamiseen)
10 dl
kasvislientä
6 rkl
tuoretta persiljaa (koristeluun)
Nyhtökaurakeitto valmistuu näin:
- Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri. Perunat saavat jäädä suuremmiksi kuutioiksi.
- Freesaa perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja selleri kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehti.
- Ruskista nyhtökaura. Käytä tarvittaessa öljyä ruskistamiseen.
- Lisää kattilaan kasvisliemi ja nyhtökaura. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää persiljaa, kun nyhtökaurakeitto on otettu liedeltä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat