Maku

Nyhtökaurakeitto on kuin vegaaninen lihasoppa

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Nyhtiskeitto tarjoaa lämpöistä turvaa viileisiin päiviin ja syysflunssan kourissa painiskeleville. Herkullisuuden lisäksi tämä soppa on ihanan helppo tehdä.
KA
LA
MA
MU
VE
0
0


Ainekset (6)

Nyhtökaurakeitto

  • 6perunaa
  • 2porkkanaa
  • 1sipuli
  • ½palsternakkaa (150 g)
  • pieni palajuuriselleriä
  • 10maustepippuria
  • 1laakerinlehti
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 250 gnyhtökauraa
  • 1 rklöljyä (paistamiseen)
  • 10 dlkasvislientä
  • 6 rkltuoretta persiljaa (koristeluun)
Tulosta

Nyhtökaurakeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri. Perunat saavat jäädä suuremmiksi kuutioiksi.
  2. Freesaa perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja selleri kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehti.
  3. Ruskista nyhtökaura. Käytä tarvittaessa öljyä ruskistamiseen.
  4. Lisää kattilaan kasvisliemi ja nyhtökaura. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää persiljaa, kun nyhtökaurakeitto on otettu liedeltä.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »