Nyhtökaurakeitto on kuin vegaaninen lihasoppa
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Nyhtiskeitto tarjoaa lämpöistä turvaa viileisiin päiviin ja syysflunssan kourissa painiskeleville. Herkullisuuden lisäksi tämä soppa on ihanan helppo tehdä.
KA
LA
MA
MU
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.10.2018

Nyhtökaurakeitto on kuin vegaaninen lihasoppa
Ainekset (6)
Nyhtökaurakeitto
- 6perunaa
- 2porkkanaa
- 1sipuli
- ½palsternakkaa (150 g)
- pieni palajuuriselleriä
- 10maustepippuria
- 1laakerinlehti
- 2 rklrypsiöljyä
- 250 gnyhtökauraa
- 1 rklöljyä (paistamiseen)
- 10 dlkasvislientä
- 6 rkltuoretta persiljaa (koristeluun)
Nyhtökaurakeitto valmistuu näin:
- Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja juuriselleri. Perunat saavat jäädä suuremmiksi kuutioiksi.
- Freesaa perunat, porkkanat, sipuli, palsternakka ja selleri kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehti.
- Ruskista nyhtökaura. Käytä tarvittaessa öljyä ruskistamiseen.
- Lisää kattilaan kasvisliemi ja nyhtökaura. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää persiljaa, kun nyhtökaurakeitto on otettu liedeltä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0