Maku

Linssipyörykät

1 h 5 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
20 min
Herkulliset kasvispyörykät lumoavat makupaletillaan vannoutuneen lihansyöjänkin. Varaa linssipyöryköitä kunnon satsi, sillä näitä napsivat kaikki!
3.8
0
Julkaistu 3.6.2016


Reseptin ainekset (50 kpl)

  • 2 1/2 dllinssejä (belugalinssejä)
  • 340 gpaprikaa (paahdettua, säilyke, 1 prk)
  • 200 gtuoretta pinaattia
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 dlkorppujauhoja
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tljuustokuminaa

Paistamiseen

  • 50 gvoita
Tulosta

Valmista linssipyörykät näin:

Keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. 

Valuta paprikat. Huuhdo pinaatti.

Mittaa kaikki ainekset leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon. Sekoita massa tasaiseksi. 

Anna massan turvota noin 20 minuuttia. Sen kuuluu olla löysähköä, mutta pyöriteltävissä pulliksi.

Tee massasta pyöryköitä leivinpaperin päälle pellille. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja nosta viileään.

Paista linssipyöryköihin maukas pinta voissa ennen tarjoilua.

Voit myös kypsentää pyörykät suoraan pannulla paistamalla. Kääntele varovasti, sillä pyörykät hajoavat helposti, ennen kuin ovat saaneet paistopinnan suojakseen.

Kommentoi »