Maku

Linssipyörykät

1 h 5 min
4
0

Linssipyörykät

Herkulliset kasvispyörykät lumoavat makupaletillaan vannoutuneen lihansyöjänkin. Varaa linkkipyöryköitä kunnon satsi, sillä näitä napsivat kaikki!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 2 1/2 dllinssejä (belugalinssejä)
  • 340 gpaprikaa (paahdettua, säilyke, 1 prk)
  • 200 gtuoretta pinaattia
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 dlkorppujauhoja
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tljuustokuminaa

Paistamiseen

  • 50 gvoita

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista linssipyörykät näin:

Keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. 

Valuta paprikat. Huuhdo pinaatti.

Mittaa kaikki ainekset leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon. Sekoita massa tasaiseksi. 

Anna massan turvota noin 20 minuuttia. Sen kuuluu olla löysähköä, mutta pyöriteltävissä pulliksi.

Tee massasta pyöryköitä leivinpaperin päälle pellille. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja nosta viileään.

Paista linssipyöryköihin maukas pinta voissa ennen tarjoilua.

Vinkki!

Voit myös kypsentää pyörykät suoraan pannulla paistamalla. Kääntele varovasti, sillä pyörykät hajoavat helposti, ennen kuin ovat saaneet paistopinnan suojakseen.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä