Maku

Vegaaninen soijarouhe-makaronilaatikko

1 h 10 min
5
0

Vegaaninen soijarouhe-makaronilaatikko

MA
MU
VE
0
5
Arkiklassikko makaronilaatikko muuntautuu helposti eri ruokavalioihin. Soijarouheen lisäksi vegeversion voi tehdä uusilla kasviproteiineilla, kuten oumph!-soijaproteiinilla.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 6 1/2 dltäysjyvämakaronia
  • 1 kplsipuli
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 1 rklöljyä
  • 1 rklpaprikajauhetta
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsoijakastiketta
  • 2 dlsoijarouhetta
  • 4 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutio (tai 1 1/2 rkl kasvisfondia)
  • 10 cm pala purjoa
  • 7 dlkauramaitoa
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

  • korppujauhoja (tai vegaanista juustoa, ei välttämätöntä)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Keitä makaroni kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit, paprika- ja chilijauhe, suola, soijakastike ja soijarouhe. Kuullota sekoitellen, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.

Lisää pannulle vettä desilitra kerrallaan. Anna edellisen vesilisäyksen kiehua ja imeytyä soijaseokseen ennen seuraavan lisäämistä. Lisää neljännen vesidesin kanssa kasvisliemikuutio tai -fondi. Anna hautua, kunnes vesi on lähes imeytynyt. Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon hienonnettu purjo.

Valuta kypsä makaroni. Sekoita kulhossa makaroni ja soijarouheseos. Kumoa seos öljyttyyn uunivuokaan.

Yhdistä kauramaito, perunajauho ja mausteet. Kaada seos makaroniseoksen päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä