


Vegaaninen soijamakaronilaatikko
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Arkiklassikko makaronilaatikko muuntautuu helposti eri ruokavalioihin. Soijarouheen lisäksi vegeversion voi tehdä uusilla kasviproteiineilla, kuten oumph!-soijaproteiinilla.
Reseptin ainekset
5 annosta
6 1/2 dl
täysjyvämakaronia
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
öljyä
1 rkl
paprikajauhetta
1/4 tl
chilijauhetta
1 tl
suolaa
1 tl
soijakastiketta
2 dl
soijarouhetta
4 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (tai 1 1/2 rkl kasvisfondia)
10 cm pala
purjoa
7 dl
kauramaitoa
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Pinnalle
korppujauhoja (tai vegaanista juustoa, ei välttämätöntä)
Vegaaninen soijamakaronilaatikko – ohje:
- Keitä makaroni kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit, paprika- ja chilijauhe, suola, soijakastike ja soijarouhe. Kuullota sekoitellen, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
- Lisää pannulle vettä desilitra kerrallaan. Anna edellisen vesilisäyksen kiehua ja imeytyä soijaseokseen ennen seuraavan lisäämistä. Lisää neljännen vesidesin kanssa kasvisliemikuutio tai -fondi. Anna hautua, kunnes vesi on lähes imeytynyt. Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon hienonnettu purjo.
- Valuta kypsä makaroni. Sekoita kulhossa makaroni ja soijarouheseos. Kumoa seos öljyttyyn uunivuokaan.
- Yhdistä kauramaito, perunajauho ja mausteet. Kaada seos makaroniseoksen päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä vegaanista soijamakaronilaatikkoa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.
Vinkki!
Katso myös perinteisen makaronilaatikon resepti. Jauhelihan voi helposti korvata soijarouheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat