


Makaronilaatikko – arkiruokien ehdoton ykkönen
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Makaronilaatikko on ikisuosikki, joka maistuu kaikille! Tällä ohjeella teet perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon, joka tuo iloa arkeen. Nappaa talteen perinteinen luottoresepti!
Reseptin ainekset
4 annosta
Makaronilaatikko
5 dl
makaronia
1
sipuli
400 g
sika-nautajauhelihaa
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
Makaronilaatikon munamaito
2
munaa
5 dl
kevytmaitoa
½ tl
suolaa
Makaronilaatikko – ohje:
- Keitä makaronit puolikypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Ruskista jauheliha pannulla ilman rasvaa. Lisää hienonnettu sipuli jauhelihan joukkoon. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
- Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan, lisää jauhelihaseos ja loput makaronit. Sekoita ainekset keskenään.
- Kaada lopuksi munamaito makaronilaatikon vuokaan.
- Kypsennä makaronilaatikkoa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.
- Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki!
Kurkkaa myös lapsiperheet-sivullemme, josta löydät tämän makaronilaatikon reseptin sekä kymmeniä muita herkullisia ohjeita sekä innostavia ideoita arkeen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat