Maku

Makaronilaatikko

1 h
4.07
31

Makaronilaatikko on ikisuosikki, joka maistuu kaikille! Tällä ohjeella teet perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon, joka tuo iloa arkeen. Nappaa talteen perinteinen luottoresepti!
Tulosta
Teksti Hanna Partanen
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (4 annosta)

Makaronilaatikko

  • 5 dlmakaronia
  • 1 kplsipulia
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Makaronilaatikon munamaito

  • 2 kplmunaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa
Ravintosisältö / 100g — 160 kcal

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Makaronilaatikko valmistuu näin:

  1. Keitä makaronit puolikypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Ruskista jauheliha pannulla ilman rasvaa. Lisää hienonnettu sipuli. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  4. Riko munat kulhoon. Lisää maito ja suola vatkaten.
  5. Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan, lisää jauheliha ja loput makaronit. Sekoita ainekset keskenään.
  6. Kaada lopuksi munamaito makaronilaatikon vuokaan. 
  7. Kypsennä makaronilaatikkoa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
MITÄ PIDIT?
4.07