Perinteinen makaronilaatikko

1 h
4.1
31

Perinteinen makaronilaatikko

Ikisuosikki makaronilaatikko maistuu kaikille! Tee tällä ohjeella perinteinen, lempeänmakuinen liha-makaronilaatikko.
Teksti Hanna Partanen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 dlmakaronia
  • 1 kplsipulia
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Munamaito

  • 2 kplmunaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista perinteinen makaronilaatikko näin:

Keitä makaronit puolikypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta hyvin.

Kuori ja hienonna sipuli.

Ruskista jauheliha pannulla ilman rasvaa, lisää hienonnettu sipuli ja mausta suolalla ja pippurilla.

Riko munat kulhoon. Lisää maito ja suola vatkaten.

Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan, lisää jauheliha ja loput makaronit. Sekoita, jos haluat.

Kaada lopuksi munamaito vuokaan. 

Kypsennä perinteistä makaronilaatikkoa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä