4,1(218)
Makaronilaatikko – arkiruokien ehdoton ykkönen
1 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Makaronilaatikko on ikisuosikki, joka maistuu kaikille! Tällä ohjeella teet perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon, joka tuo iloa arkeen. Nappaa talteen perinteinen luottoresepti!
23.9.2007
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Makaronilaatikko
5 dlmakaronia
1sipuli
400 gsika-nautajauhelihaa
½ tlsuolaa
¼ tlvalkopippuria
Makaronilaatikon munamaito
2munaa
5 dlkevytmaitoa
½ tlsuolaa

Makaronilaatikko – ohje:

  1. Keitä makaronit puolikypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Ruskista jauheliha pannulla ilman rasvaa. Lisää hienonnettu sipuli jauhelihan joukkoon. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
  5. Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan, lisää jauhelihaseos ja loput makaronit. Sekoita ainekset keskenään.
  6. Kaada lopuksi munamaito makaronilaatikon vuokaan.
  7. Kypsennä makaronilaatikkoa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.
  8. Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!

Kurkkaa myös lapsiperheet-sivullemme, josta löydät tämän makaronilaatikon reseptin sekä kymmeniä muita herkullisia ohjeita sekä innostavia ideoita arkeen.

31 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.