Makaronilaatikko – arkiruokien ehdoton ykkönen
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minMakaronilaatikko on ikisuosikki, joka maistuu kaikille! Tällä ohjeella teet perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon, joka tuo iloa arkeen. Nappaa talteen perinteinen luottoresepti!
4.1
Kuvat
Julkaistu 23.9.2007

Makaronilaatikko – arkiruokien ehdoton ykkönen
Reseptin ainekset (4 annosta)
Makaronilaatikko
- 5 dlmakaronia
- 1sipuli
- 400 gsika-nautajauhelihaa
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlvalkopippuria
Makaronilaatikon munamaito
- 2munaa
- 5 dlkevytmaitoa
- ½ tlsuolaa
Ravintosisältö / 100g — 160 kcal
Makaronilaatikko valmistuu näin:
- Keitä makaronit puolikypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Ruskista jauheliha pannulla ilman rasvaa. Lisää hienonnettu sipuli. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Riko munat kulhoon. Lisää maito ja suola vatkaten.
- Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan, lisää jauheliha ja loput makaronit. Sekoita ainekset keskenään.
- Kaada lopuksi munamaito makaronilaatikon vuokaan.
- Kypsennä makaronilaatikkoa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki!
Kurkkaa myös lapsiperheet-sivullemme, josta löydät tämä makaronilaatikon reseptin sekä kymmeniä muita herkullisia ohjeita sekä innostavia ideoita arkeen.

Sikke Sumarin makaronilaatikko – näin suosikkikokki valmistaa arkiherkun, poimi resepti!
Maku

Oikaistu kinkku-makaronilaatikko
Kotivinkki

Famun makaronilaatikko
Maku

Maidoton soijamakaronilaatikko
Kotivinkki

Kaali-makaronilaatikko
Maku

Helppo makaronilaatikko
Maku

Maidoton makaronilaatikko
Maku

Vähärasvaista, sika-nautaa vai broileria? Näin valitset oikean jauhelihan oikeaan ruokaan