Vegaaninen nakkikastike – lapsuuden lempiruoka onnistuu mahtavasti myös vegeversiona
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Lapsuuden lämmin nakkikastike ja perunamuusi, voiko parempaa edes olla? Tämä lohturuoan kasvisversio maistuu aivan yhtä hyvältä kuin naperona. Kokeile sinäkin!
KA
MA
MU
VE
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.10.2018

Vegaaninen nakkikastike – lapsuuden lempiruoka onnistuu mahtavasti myös vegeversiona
Reseptin ainekset (4–5 annosta)
Vegaaninen nakkikastike
- 500 gkasvisnakkeja
- 2 tlöljyä
- 1sipuli
- 4 rklmargariinia
- 2 rklvehnäjauhoja
- 4 dl vettä
- ½kasvisliemikuutio
- 2 rkltomaattipyrettä
- suolaa
- mustapippuria
- 3timjamin oksaa
Vegaaninen nakkikastike valmistuu näin helposti:
- Viipaloi nakit ja paista niihin kaunis väri tilkassa öljyä paistinpannulla. Kaada nakit toiseen astiaan.
- Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle margariini ja kuullota siinä hienonnettu sipuli. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja anna niiden ruskistua hieman.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolikas kasvisliemikuutio. Mausta tomaattipyreellä, sokerilla, soijalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää nakit ja timjami lopuksi.
- Tarjoile vegaaninen nakkikastike perunamuusin kanssa.

Vihis on lihiksen superherkullinen vegaaninen serkku – näin teet vihikset itse kotikeittiössäsi
Kotivinkki

Härkisvuoka – arjen pelastaja, joka sopii myös vegaaneille
Kotivinkki

Vegaaninen sienipeltipiirakka
Maku

Härkis-perunasoselaatikko on vegaaninen versio lapsuuden suosikkilaatikosta
Maku

Vegaaninen mac and cheese – lohturuokaklassikko onnistuu myös ilman juustoa
Kotivinkki

Vegaaninen soijarouhe-makaronilaatikko
Maku

Vegaaninen varhaiskaalilaatikko
Maku

Nyhtökaurakeitto on kuin vegaaninen lihasoppa
Maku

Soijabolognese – spagetin paras kaveri
Maku

Kasviskaalilaatikko – kotiruokien ykkönen haudutetaan hiljaa uunissa
Maku