Maku

Vegaaninen nakkikastike – lapsuuden lempiruoka onnistuu mahtavasti myös vegeversiona

20 min
KA
MA
MU
VE
4.5
0

Lapsuuden lämmin nakkikastike ja perunamuusi, voiko parempaa edes olla? Tämä lohturuoan kasvisversio maistuu aivan yhtä hyvältä kuin naperona. Kokeile sinäkin!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4–5 annosta)

Vegaaninen nakkikastike

  • 500 gkasvisnakkeja
  • 2 tlöljyä
  • 1sipuli
  • 4 rklmargariinia
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 4 dl vettä
  • ½kasvisliemikuutio
  • 2 rkltomaattipyrettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3timjamin oksaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Vegaaninen nakkikastike valmistuu näin helposti:

  1. Viipaloi nakit ja paista niihin kaunis väri tilkassa öljyä paistinpannulla. Kaada nakit toiseen astiaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle margariini ja kuullota siinä hienonnettu sipuli. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja anna niiden ruskistua hieman.
  3. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolikas kasvisliemikuutio. Mausta tomaattipyreellä, sokerilla, soijalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää nakit ja timjami lopuksi.
  4. Tarjoile vegaaninen nakkikastike perunamuusin kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.5