Vegaaninen nakkikastike – lapsuuden lempiruoka onnistuu mahtavasti myös vegeversiona
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Lapsuuden lämmin nakkikastike ja perunamuusi, voiko parempaa edes olla? Tämä lohturuoan kasvisversio maistuu aivan yhtä hyvältä kuin naperona. Kokeile sinäkin!
KA
MA
MU
VE
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.10.2018

Vegaaninen nakkikastike – lapsuuden lempiruoka onnistuu mahtavasti myös vegeversiona
Ainekset (4–5 annosta)
Vegaaninen nakkikastike
- 500 gkasvisnakkeja
- 2 tlöljyä
- 1sipuli
- 4 rklmargariinia
- 2 rklvehnäjauhoja
- 4 dl vettä
- ½kasvisliemikuutio
- 2 rkltomaattipyrettä
- suolaa
- mustapippuria
- 3timjamin oksaa
Vegaaninen nakkikastike valmistuu näin helposti:
- Viipaloi nakit ja paista niihin kaunis väri tilkassa öljyä paistinpannulla. Kaada nakit toiseen astiaan.
- Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle margariini ja kuullota siinä hienonnettu sipuli. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja anna niiden ruskistua hieman.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolikas kasvisliemikuutio. Mausta tomaattipyreellä, sokerilla, soijalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää nakit ja timjami lopuksi.
- Tarjoile vegaaninen nakkikastike perunamuusin kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.17