Maku

Rakastatko lasagnea? Tätä sulatejuuston mehevöittämää linssilasagnea et voi ohittaa!

1 h 10 min
KA
4.75
1

Linssilasagne maistuu sekä lapsille että aikuisille. Lasagnen mehevöittää sulatejuustosta valmistettu kastike ja raastettu kesäkurpitsa.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni kesäkurpitsa (n. 300 g)
  • 1 paprika
  • 1 ½ dl punaisia linssejä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 prk tomaattimurskaa ( n. 800 g)
  • 1 rkl oreganoa
  • 2 tlbasilikaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl timjamia
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • ½ tlmustapippuria rouhittuna

Juustokastike

  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 dl kevytmaitoa
  • 250 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija Voimakas)

Lisäksi

  • 250 glasagnelevyjä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Linssilasagne valmistuu näin:

1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi. Halkaise ja silppua paprika. Huuhtele linssit siivilässä.

2. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää muut kasvikset, linssit, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä 10 minuuttia.

3. Kuumenna kerma ja maito pinnoitetussa kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää paloiteltu sulatejuusto koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Nosta kattila liedeltä.

4. Annostele uunivuokaan linssikastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta kerroksittain. Jätä päällimmäiseksi juustokastike. Paista 200-asteisessa uunissa 30 min, kunnes linssilasagne on kypsää ja pinta saa kauniin värin.

MITÄ PIDIT?
4.75