250 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija Voimakas)
Lisäksi
250 glasagnelevyjä
Linssilasagne – ohje:
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi. Halkaise ja silppua paprika. Huuhtele linssit siivilässä.
Kuullota sipulit öljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää muut kasvikset, linssit, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä 10 minuuttia.
Kuumenna kerma ja maito pinnoitetussa kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää paloiteltu sulatejuusto koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Nosta kattila liedeltä.
Annostele uunivuokaan linssikastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta kerroksittain. Jätä päällimmäiseksi juustokastike. Paista 200-asteisessa uunissa 30 min, kunnes linssilasagne on kypsää ja pinta saa kauniin värin.
Vinkki!
Ota talteen myös mehevän, jauhelihalla höystetyn lasagnen ohje.