


Rakastatko lasagnea? Tätä sulatejuuston mehevöittämää linssilasagnea et voi ohittaa!
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Linssilasagne maistuu sekä lapsille että aikuisille. Lasagnen mehevöittää sulatejuustosta valmistettu kastike ja raastettu kesäkurpitsa.
Reseptin ainekset
6 annosta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pieni kesäkurpitsa (n. 300 g)
1
paprika
1 ½ dl
punaisia linssejä
2 rkl
rypsiöljyä
2 prk
tomaattimurskaa ( n. 800 g)
1 rkl
oreganoa
2 tl
basilikaa
2 tl
sokeria
2 tl
timjamia
1 tl
chilihiutaleita
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria rouhittuna
Juustokastike
2 dl
ruokakermaa
2 dl
kevytmaitoa
250 g
sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija Voimakas)
Lisäksi
250 g
lasagnelevyjä
Linssilasagne – ohje:
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi. Halkaise ja silppua paprika. Huuhtele linssit siivilässä.
- Kuullota sipulit öljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää muut kasvikset, linssit, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä 10 minuuttia.
- Kuumenna kerma ja maito pinnoitetussa kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää paloiteltu sulatejuusto koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Nosta kattila liedeltä.
- Annostele uunivuokaan linssikastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta kerroksittain. Jätä päällimmäiseksi juustokastike. Paista 200-asteisessa uunissa 30 min, kunnes linssilasagne on kypsää ja pinta saa kauniin värin.
Vinkki!
Ota talteen myös mehevän, jauhelihalla höystetyn lasagnen ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat