Kasviskaalilaatikko – kotiruokien ykkönen haudutetaan hiljaa uunissa
2 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 30 minVegekaalilaatikko piristyy härkiksellä, valkosipulilla ja palasella inkivääriä. Tämä lohturuokaklassikko on sitä parempaa, mitä kauemmin sen antaa hautua!
KA
LA
MA
MU
VE
3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.10.2018

Kasviskaalilaatikko – kotiruokien ykkönen haudutetaan hiljaa uunissa
Ainekset (6 annosta)
Kasviskaalilaatikko
- 2 dltäysjyväriisiä
- ½ tlsuolaa
- 5 dlvettä
- 1,6 kgkaalia
- 1 sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1 cmtuoretta inkivääriä
- 15 cm:n palapurjosipulia
- 2 rklöljyä (paistamiseen)
- 2 rklintiaani- tai fariinisokeria
- 1 pkt (250 g)Härkistä
- 1 kasvisliemikuutio (luomu)
- mustapippuria myllystä
- 2 tlkuivattua meiramia
- 2 tl kuivattua persiljaa
- 3 dlvettä
- 2,5 dlkaurakermaa (tai muuta kasvikermaa)
Kasviskaalilaatikko tehdään näin:
- Aloita riisistä. Keitä se suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Riisit saavat jäädä napakoiksi keskeltä.
- Suikaloi seuraavaksi kaali. Sippua sipuli, valkosipulinkynsi ja purjo ja raasta inkivääri.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai isossa kasarissa. Kuullota kaalisuikaleita öljyssä noin 10 minuuttia, kunnes ne vähän kypsyvät. Mausta kaalisilppu intiaani- tai fariinisokerilla. Sekoita ja siirrä kaalit viereen odottamaan.
- Paista seuraavaksi öljyssä silputut sipulit, purjo, inkivääri ja härkis. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää joukkoon myös loput mausteet.
- Sekoita kuullotetut kaalit, härkispaistos ja riisi. Kumoa koko seos laakeaan vuokaan ja kaada päälle vesi ja kaurakerma.
- Paista kasviskaalilaatikkoa 190-asteisessa uunissa n. 1,5 tunnin ajan. Tarjoa kasviskaalilaatikko puolukoiden kera.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3