Maku

Kasviskaalilaatikko – kotiruokien ykkönen haudutetaan hiljaa uunissa

2 h
KA
LA
MA
MU
VE
2.6
0

Vegekaalilaatikko piristyy härkiksellä, valkosipulilla ja palasella inkivääriä. Tämä lohturuokaklassikko on sitä parempaa, mitä kauemmin sen antaa hautua!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

Kasviskaalilaatikko

  • 2 dltäysjyväriisiä
  • ½ tlsuolaa
  • 5 dlvettä
  • 1,6 kgkaalia
  • 1 sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 cmtuoretta inkivääriä
  • 15 cm:n palapurjosipulia
  • 2 rklöljyä (paistamiseen)
  • 2 rklintiaani- tai fariinisokeria
  • 1 pkt (250 g)Härkistä
  • 1 kasvisliemikuutio (luomu)
  • mustapippuria myllystä
  • 2 tlkuivattua meiramia
  • 2 tl kuivattua persiljaa
  • 3 dlvettä
  • 2,5 dlkaurakermaa (tai muuta kasvikermaa)

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kasviskaalilaatikko tehdään näin:

  1. Aloita riisistä. Keitä se suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Riisit saavat jäädä napakoiksi keskeltä.
  2. Suikaloi seuraavaksi kaali. Sippua sipuli, valko­sipulinkynsi ja purjo ja raasta inkivääri.
  3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai isossa kasarissa. Kuullota kaalisuikaleita öljyssä noin 10 minuuttia, kunnes ne vähän kypsyvät. Mausta kaalisilppu intiaani- tai fariinisokerilla. Sekoita ja siirrä kaalit viereen odottamaan.
  4. Paista seuraavaksi öljyssä silputut sipulit, purjo, inkivääri ja härkis. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää joukkoon myös loput mausteet.
  5. Sekoita kuullotetut kaalit, härkispaistos ja riisi. Kumoa koko seos laakeaan vuokaan ja kaada päälle vesi ja kaurakerma.
  6. Paista kasviskaalilaatikkoa 190-asteisessa uunissa n. 1,5 tunnin ajan. Tarjoa kasviskaalilaatikko puolukoiden kera.
MITÄ PIDIT?
2.6