


Kasviskaalilaatikko – kotiruokien ykkönen haudutetaan hiljaa uunissa
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Vegekaalilaatikko piristyy härkiksellä, valkosipulilla ja palasella inkivääriä. Tämä lohturuokaklassikko on sitä parempaa, mitä kauemmin sen antaa hautua!
Reseptin ainekset
6 annosta
Kasviskaalilaatikko
2 dl
täysjyväriisiä
½ tl
suolaa
5 dl
vettä
1,6 kg
kaalia
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 cm
tuoretta inkivääriä
15 cm:n pala
purjosipulia
2 rkl
öljyä (paistamiseen)
2 rkl
intiaani- tai fariinisokeria
1 pkt (250 g)
Härkistä
1
kasvisliemikuutio (luomu)
mustapippuria myllystä
2 tl
kuivattua meiramia
2 tl
kuivattua persiljaa
3 dl
vettä
2,5 dl
kaurakermaa (tai muuta kasvikermaa)
Kasviskaalilaatikko – ohje:
- Aloita riisistä. Keitä se suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Riisit saavat jäädä napakoiksi keskeltä.
- Suikaloi seuraavaksi kaali. Silppua sipuli, valkosipulinkynsi ja purjo ja raasta inkivääri.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai isossa kasarissa. Kuullota kaalisuikaleita öljyssä noin 10 minuuttia, kunnes ne vähän kypsyvät. Mausta kaalisilppu intiaani- tai fariinisokerilla. Sekoita ja siirrä kaalit viereen odottamaan.
- Paista seuraavaksi öljyssä silputut sipulit, purjo, inkivääri ja härkis. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää joukkoon myös loput mausteet.
- Sekoita kuullotetut kaalit, härkispaistos ja riisi. Kumoa koko seos laakeaan vuokaan ja kaada päälle vesi ja kaurakerma.
- Paista kasviskaalilaatikkoa 190-asteisessa uunissa n. 1,5 tunnin ajan. Tarjoa kasviskaalilaatikko puolukoiden kera.
Vinkki!
Ota talteen myös suosituin kaalilaatikko-ohjeemme. Jauhelihan voi helposti korvata esimerkiksi soijarouheella tai härkiksellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat