Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kasviskaalilaatikko – kotiruokien ykkönen haudutetaan hiljaa uunissa

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Vegekaalilaatikko piristyy härkiksellä, valkosipulilla ja palasella inkivääriä. Tämä lohturuokaklassikko on sitä parempaa, mitä kauemmin sen antaa hautua!

2.10.2018
Reseptin ainekset
6 annosta
Kasviskaalilaatikko
2 dl
täysjyväriisiä
½ tl
suolaa
5 dl
vettä
1,6 kg
kaalia
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 cm
tuoretta inkivääriä
15 cm:n pala
purjosipulia
2 rkl
öljyä (paistamiseen)
2 rkl
intiaani- tai fariinisokeria
1 pkt (250 g)
Härkistä
1
kasvisliemikuutio (luomu)
mustapippuria myllystä
2 tl
kuivattua meiramia
2 tl
kuivattua persiljaa
3 dl
vettä
2,5 dl
kaurakermaa (tai muuta kasvikermaa)

Kasviskaalilaatikko – ohje:

  1. Aloita riisistä. Keitä se suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Riisit saavat jäädä napakoiksi keskeltä.
  2. Suikaloi seuraavaksi kaali. Silppua sipuli, valko­sipulinkynsi ja purjo ja raasta inkivääri.
  3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai isossa kasarissa. Kuullota kaalisuikaleita öljyssä noin 10 minuuttia, kunnes ne vähän kypsyvät. Mausta kaalisilppu intiaani- tai fariinisokerilla. Sekoita ja siirrä kaalit viereen odottamaan.
  4. Paista seuraavaksi öljyssä silputut sipulit, purjo, inkivääri ja härkis. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää joukkoon myös loput mausteet.
  5. Sekoita kuullotetut kaalit, härkispaistos ja riisi. Kumoa koko seos laakeaan vuokaan ja kaada päälle vesi ja kaurakerma.
  6. Paista kasviskaalilaatikkoa 190-asteisessa uunissa n. 1,5 tunnin ajan. Tarjoa kasviskaalilaatikko puolukoiden kera.

Vinkki!

Ota talteen myös suosituin kaalilaatikko-ohjeemme. Jauhelihan voi helposti korvata esimerkiksi soijarouheella tai härkiksellä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt