4(1089)
Kaalilaatikko
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Kaalilaatikko on kotiruokien klassikko ja ehdoton ykkönen. Tällä huippusuositulla ohjeella kaalilaatikosta tulee juuri niin mehevä kuin kuuluukin. Kurkkaa myös videolta vinkit kaalilaatikon valmistukseen!
Julkaistu 5.10.2008
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Kaalilaatikko
1½ dlpuuroriisiä
½ tlsuolaa
4 dlvettä
1sipuli
1 kgkeräkaalia
400 gsika-nautajauhelihaa
1 tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
1 tlmeiramia
1 rklrypsiöljyä
1 rklsiirappia
4 dllihalientä

Kaalilaatikko – ohje:

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.

Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.

Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan.

Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.

Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos uunivuokaan.

Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä kaalilaatikko alumiinifoliolla.

Tarjoa kaalilaatikko puolukkasurvoksen kera.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
233 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.