Maku

Kaalilaatikko

1 h 20 min
4.04
10

Kaalilaatikko

GL
LA
MA
MU
230
4.04
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos
Kaalilaatikko on kotiruokien ehdoton ykkönen. Tällä supersuositulla reseptillä kaalilaatikosta tulee juuri niin mehevä kuin kuuluukin. Katso myös videolta, kuinka kaalilaatikko valmistuu!

Ainekset (6 annosta)

Kaalilaatikko

  • 1 1/2 dlpuuroriisiä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 4 dlvettä
  • 1 kplsipulia
  • 1000 gkeräkaalia
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlmeiramia
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 rklsiirappia
  • 4 dllihalientä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Kaalilaatikko valmistuu näin:

  1. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
  2. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.
  3. Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan.
  4. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.
  5. Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos uunivuokaan.
  6. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos kaalilaatikon pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko alumiinifoliolla.
  7. Tarjoa kaalilaatikko puolukkasurvoksen kera.
MITÄ PIDIT?
4.04