


Kaalilaatikko
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kaalilaatikko on kotiruokien klassikko ja ehdoton ykkönen. Tällä huippusuositulla ohjeella kaalilaatikosta tulee juuri niin mehevä kuin kuuluukin. Kurkkaa myös videolta vinkit kaalilaatikon valmistukseen!
Reseptin ainekset
6 annosta
Kaalilaatikko
1½ dl
puuroriisiä
½ tl
suolaa
4 dl
vettä
1
sipuli
1 kg
keräkaalia
400 g
sika-nautajauhelihaa
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 tl
meiramia
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
siirappia
4 dl
lihalientä
Kaalilaatikko – ohje:
- Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
- Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.
- Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan.
- Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.
- Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos uunivuokaan.
- Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä kaalilaatikko alumiinifoliolla.
- Tarjoa kaalilaatikko puolukkasurvoksen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat