Kaalilaatikko
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Kaalilaatikko on kotiruokien klassikko ja ehdoton ykkönen. Tällä huippusuositulla ohjeella kaalilaatikosta tulee juuri niin mehevä kuin kuuluukin. Kurkkaa myös videolta vinkit kaalilaatikon valmistukseen!
GL
LA
MA
MU
4
Kuvat
Julkaistu 5.10.2008

Kaalilaatikko
Reseptin ainekset (6 annosta)
Kaalilaatikko
- 1½ dlpuuroriisiä
- ½ tlsuolaa
- 4 dlvettä
- 1sipuli
- 1 kgkeräkaalia
- 400 gsika-nautajauhelihaa
- 1 tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
- 1 tlmeiramia
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 rklsiirappia
- 4 dllihalientä
Ravintosisältö / 100g — 116 kcal
Kaalilaatikko – ohje:
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.
Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan.
Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.
Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos uunivuokaan.
Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä kaalilaatikko alumiinifoliolla.
Tarjoa kaalilaatikko puolukkasurvoksen kera.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Kaalipata on helppoa ja edullista kotiruokaa parhaimmillaan! Tästä tulee luottoreseptisi
Meillä kotona

Kahden kaalin laatikko – tuplasti herkullisempi versio rakkaasta syysruoasta
Kotivinkki

Punajuuri-kaalilaatikko
Maku

Kaalilaatikko pannulla – tutun klassikkoruoan pikaversio
Maku

Punakaalilaatikko pannulla – suosikkiruoan pikaversio valmistuu nopeasti vokaten
Maku

Mausteiset kaalikääryleet – itämainen makumaailma vie tavalliset kääryleet uudelle tasolle
Kotivinkki

Puolukkahillo valmistuu helposti ja sopii moneen – näin purkitat metsän antimet talven varalle
Kotivinkki

Punaherukkahillo haastaa puolukkaisen serkkunsa arkiruokien höystäjänä – näin teet herkullisen hillon helposti
Kotivinkki