Maku

Kaalilaatikko – perinteisten kotiruokien ehdoton ykkönen

1 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h
Kaalilaatikko on kotiruokien klassikko ja ehdoton ykkönen. Tällä huippusuositulla kaalilaatikon reseptillä herkusta tulee juuri niin mehevä kuin kuuluukin. Kurkkaa myös videolta vinkit kaalilaatikon valmistukseen!
GL
LA
MA
MU
4.01
231
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (6 annosta)

Kaalilaatikko

  • 1½ dlpuuroriisiä
  • ½ tlsuolaa
  • 4 dlvettä
  • 1sipuli
  • 1 kgkeräkaalia
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1 tlmeiramia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsiirappia
  • 4 dllihalientä
Ravintosisältö / 100g — 116 kcal
Tulosta

Kaalilaatikko valmistuu näin:

  1. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
  2. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.
  3. Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan.
  4. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.
  5. Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä kaalilaatikon seos uunivuokaan.
  6. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos kaalilaatikon pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä kaalilaatikko alumiinifoliolla.
  7. Tarjoa kaalilaatikko puolukkasurvoksen kera.
MITÄ PIDIT?
4.01