Kaalilaatikko
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Kaalilaatikko on kotiruokien klassikko ja ehdoton ykkönen. Tällä huippusuositulla ohjeella kaalilaatikosta tulee juuri niin mehevä kuin kuuluukin. Kurkkaa myös videolta vinkit kaalilaatikon valmistukseen!
GL
LA
MA
MU
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.10.2008

Kaalilaatikko
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1½ dlpuuroriisiä
- ½ tlsuolaa
- 4 dlvettä
- 1sipuli
- 1 kgkeräkaalia
- 400 gsika-nautajauhelihaa
- 1 tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
- 1 tlmeiramia
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 rklsiirappia
- 4 dllihalientä
Ravintosisältö / 100g — 116 kcal
- Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
- Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.
- Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan.
- Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.
- Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos uunivuokaan.
- Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä kaalilaatikko alumiinifoliolla.
- Tarjoa kaalilaatikko puolukkasurvoksen kera.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.
