Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kaalilaatikko

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Kaalilaatikko on kotiruokien klassikko ja ehdoton ykkönen. Tällä huippusuositulla ohjeella kaalilaatikosta tulee juuri niin mehevä kuin kuuluukin. Kurkkaa myös videolta vinkit kaalilaatikon valmistukseen!

5.10.2008
Reseptin ainekset
6 annosta
Kaalilaatikko
1½ dl
puuroriisiä
½ tl
suolaa
4 dl
vettä
1
sipuli
1 kg
keräkaalia
400 g
sika-nautajauhelihaa
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 tl
meiramia
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
siirappia
4 dl
lihalientä

Kaalilaatikko – ohje:

  1. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
  2. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.
  3. Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan.
  4. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.
  5. Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos uunivuokaan.
  6. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä kaalilaatikko alumiinifoliolla.
  7. Tarjoa kaalilaatikko puolukkasurvoksen kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt