Maku

Soijabolognese – spagetin paras kaveri

30 min
KA
LA
MA
MU
VE
4
2

Soijarouhe imee kastikkeen täyteläisen maun itseensä aivan erityisellä tavalla, kun sitä ei turvoteta etukäteen. Tämä vegebolognese on niin hyvää, että sitä kannattaa tehdä jättisatsi kerralla ja pakastaa loput!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Soijarouhe

  • 2 dltummaa soijarouhetta
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 1 dlvettä
  • 2 rklsoijakastiketta

Tomaattikastike

  • 1sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 dlkasviksia raastettuna tai pilkottuna (esim. 1 porkkana, ½ kesäkurpitsa ja ½ paprika)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 1 tltimjamia
  • 2 tlsokeria
  • mustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 prk (400 g)tomaattimurskaa
  • 1–2 dlvettä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Soijabolognese tehdään näin:

  1. Kuumenna öljy paistinpan­nulla ja lisää soijarouhe. Paista sitä hetki.
  2. Lisää vesi muutamassa erässä välillä sekoittaen. Vesi imeytyy soijarouheeseen ja rouhe tur­poaa. Lisää lopuksi soijakastike. Siirrä rouhe toiseen astiaan ja valmista tomaattikastike.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja pilko tai raasta valitsemasi kasvikset. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää sipulit, valkosipulit ja kasvikset. Kuullota sekoittaen. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoittele hetki kuumalla pannulla.
  4. Lisää lopuksi tomaattimurska. Huuhdo purkki vedellä ja kaada myös vesi pannulle. Anna hautua miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Sekoita soijarouhe valmiiseen kastikkeeseen. Tarjoa soijabolognese esimerkiksi spagetin tai muun pastan kanssa.
MITÄ PIDIT?
4