


Soijarouhebolognese – spagetin paras kaveri
30 min
Soijarouhe imee kastikkeen täyteläisen maun itseensä aivan erityisellä tavalla, kun sitä ei turvoteta etukäteen. Tämä vegebolognese on niin hyvää, että sitä kannattaa tehdä jättisatsi kerralla ja pakastaa loput!
Reseptin ainekset
4 annosta
Soijarouhe
2 dl
tummaa soijarouhetta
½ dl
rypsiöljyä
1 dl
vettä
2 rkl
soijakastiketta
Tomaattikastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
5 dl
kasviksia raastettuna tai pilkottuna (esim. 1 porkkana, ½ kesäkurpitsa ja ½ paprika)
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
timjamia
2 tl
sokeria
mustapippuria
1 tl
suolaa
1 prk (400 g)
tomaattimurskaa
1–2 dl
vettä
Soijarouhebolognese – ohje:
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää soijarouhe. Paista sitä hetki.
- Lisää vesi muutamassa erässä välillä sekoittaen. Vesi imeytyy soijarouheeseen ja rouhe turpoaa. Lisää lopuksi soijakastike. Siirrä rouhe toiseen astiaan ja valmista tomaattikastike.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja pilko tai raasta valitsemasi kasvikset. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää sipulit, valkosipulit ja kasvikset. Kuullota sekoittaen. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoittele hetki kuumalla pannulla.
- Lisää lopuksi tomaattimurska. Huuhdo purkki vedellä ja kaada myös vesi pannulle. Anna hautua miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Sekoita soijarouhe valmiiseen kastikkeeseen. Tarjoa soijarouhebolognese esimerkiksi spagetin tai muun pastan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat