10 x uusi arkiruoka: tässä ovat lukijoidemme suosikkireseptit!
Ruoka
10 x uusi arkiruoka: tässä ovat lukijoidemme suosikkireseptit!
Meillä kotona -sivuston lukijoita kiinnostivat vuonna 2022 helpot vuokaruoat ja padat, mutta mahtui uusien arkiruokareseptien kärkeen yksi erityisen innostava salaattikin. Mikä nousee sinun luottoreseptiksesi?
Julkaistu 28.12.2022
Meillä kotona

1. Sienten kruunaama kanapata

Kanapata on klassikko syystäkin! Suosikiksi nousi versio, jossa on kanan lisäksi paprikaa ja herkkusieniä. Tomaattista pataa voi muunnella sesongin mukaan vaikkapa sieniä vaihtamalla. Valmista tulee vaivaisessa puolessa tunnissa!

Tomaattiseen kanapataan saa helposti vaihtelua käyttämällä eri kerroilla eri kasviksia ja sieniä.

2. Ruokatoimittajan simppeli uunipasta

Ruokatoimittaja Suvi Rüsterin helppo uunipasta on kiireisen kokin pelastus: lasagnea muistuttava mehevä vuokaruoka vaatii vain 10 minuuttia kokkausta, lopun hoitaa uuni. Mehevä uunipasta saa makunsa tuoremakkarasta, valkosipulista ja kahdesta eri juustosta.

Ruokatoimittaja Suvi Rüsterin luottoruoka muistuttaa lasagnea, mutta valmistuu nopeammin.

3. Salaatti, joka maistuisi Jennifer Anistonillekin

Tässä ruokaisassa lounassalaatissa maistuvat muun muassa feta, pistaasipähkinät ja yrtit. Salaatista tuli viraalihitti, kun sen uumoiltiin olevan Jennifer Anistonin suosikki, mutta näyttelijä on itse oikaissut käsitystä. Hänen mielestään somesalaatti kuulostaa kuitenkin herkulliselta – ja sitä se myös on!

Bulguria tai kvinoaa, kikherneitä ja fetaa – tämä salaatti ei jätä nälkäiseksi.

4. Texmexiltä maistuva jauheliha-perunavuoka

Uusi arkisuosikki syntyy, kun yhdistetään lihaperunalaatikon elementit ja tacomausteet. Jauheliha-perunalaatikkoon käytetään kätevästi valmiiksi viipaloitua pakasteperunaa. Vuokaruoka mehevöitetään cheddar-mozzarellaraasteella, kermalla ja tomaatilla.

Texmex-himon taltuttavassa jauheliha-perunalaatikossa on yllätyksenä myös maissia.

5. Täydellisen pikantti gnocchivuoka

Täyteläinen gnocchivuoka syntyy ihanan helposti yhden astian taktiikalla. Erityisen herkullisen ruoasta tekevät paahdettu marinara-kastike ja mausteinen chorizo-makkara.

Mozzarellalla ja parmesaanilla kuorrutettuun gnocchivuokaan jää helposti koukkuun.

6. Astetta parempi hernekeitto

Amerikkalainen hernekeitto on ruokatoimittaja Annika Elomaan hurmaava ruokamuisto 1980-luvulta. Perinteisestä hernerokasta poiketen tämä keitto valmistetaan jauhelihasta, ja mukaan lisätään myös palsternakkaa.

Amerikkalaiseen hernekeittoon voi käyttää makunsa mukaan naudan-, porsaan- tai hirvenjauhelihaa.

7. Lohi-parsakaalipata Robin Packalenin tapaan

Laulaja Robin Packalen kokkaa ystävilleen muun muassa tätä lohi-parsakaalipataa. Helppo pataruoka valmistuu liedellä 20 minuutissa.

Robin Packalenin lohi-parsakaalipadassa on sitruunaista makua.

8. Yllättävä lasagne kasarityyliin

Lasagnea ei voi olla rakastamatta! Innokas kotikokki Liisa Rikka on valmistanut arkisuosikkia samalla reseptillä 1980-luvulta lähtien: Liisan lasagneen tulee perinteisten ainesten lisäksi raejuustoa, munamaitoa ja pizzamaustetta.

Liisa yllätti keittiömestari Hans Välimäen lasagnebravuurillaan Hans ja rakkaimmat reseptit -sarjassa.

9. Klassikkopizzan makuinen kiusaus

Jos pizzavalintasi on americana, suosittelemme kokeilemaan ananas-kinkkukiusausta sinihomejuustolla. Ruokabloggaaja ja kokki Mika Rampan arkiruoassa hyödynnetään puolivalmisteita, joten valmista tulee superhelposti sekoittamalla ainekset ja työntämällä uuniin.

Ananas-kinkkukiusaus sinihomejuustolla onnistuu, vaikka sinulla olisi vain viisi minuuttia aikaa kokkaamiseen.

10. Kala-perunasoselaatikko Italia-vivahteella

Ikisuosikki lihaperunasoselaatikko muuntuu uudeksi, kun vaihtaa jauhelihan tonnikalaan ja lisää joukkoon oliiveja. Tonnikala-perunasoselaatikon reseptiä voi toki myös soveltaa käyttämällä kalasäilykkeenä kotimaista vaihtoehtoa.

Tonnikalaa vai kotimaista järvikalaa? Oliiveja vai kapriksia? Tätä kala-perunasoselaatikkoa voi muunnella oman maun mukaan.
Kommentoi »