Kotivinkki

Jauheliha-perunalaatikko – helppo tacomausteinen uuniruoka tuo helpotusta texmex-himoon

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Jauheliha-perunavuoka saa mehevyyttä juustoraasteesta, ruokakermasta ja pinnalle ladottavista tomaattiviipaleista. Nappaa resepti!
4.4
1
Julkaistu: 10.2.2022


Reseptin ainekset (4–5 annosta)

  • 1 sipuli
  • 300 g naudanjauhelihaa
  • 1 pstacomausteseosta (Santa Maria)
  • 1 dl maissia (pakaste)
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 2 ps (à 500 g) perunaviipaleita (pakaste)
  • ½ tl suolaa
  • 150 g cheddar-mozzarellajuustoraastetta
  • 2 dlruokakermaa (15 %)
  • 2tomaattia
  • öljyä vuoan voiteluun
Tulosta

Jauheliha-perunalaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit kuullottumaan ja mausta tacomausteseoksella.
  2. Kaada paseerattu tomaatti ja maissit pannulle. Hauduta kastiketta 5 minuuttia.
  3. Voitele uunivuoka öljyllä (2 l). Kaada pussillinen perunasuikaleita vuokaan. Ripottele puolet suolasta pinnalle. Levitä jauhelihaseos ja puolet juustoraasteesta perunoiden päälle. Kaada toinen pussi perunaviipaleita vuokaan ja ripottele loppu suola päälle. Kaada ruokakerma tasaisesti vuokaan.
  4. Viipaloi tomaatit ja levitä ne perunaviipaleiden kanssa limittäin laatikon pinnalle. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
  5. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Viimeistele jauheliha-perunavuoka halutessasi tuoreyrteillä.
1 kommentti