


Jauheliha-perunalaatikko – helppo tacomausteinen uuniruoka tuo helpotusta texmex-himoon
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Jauheliha-perunavuoka saa mehevyyttä juustoraasteesta, ruokakermasta ja pinnalle ladottavista tomaattiviipaleista. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
4–5 annosta
1
sipuli
300 g
naudanjauhelihaa
1 ps
tacomausteseosta (Santa Maria)
1 dl
maissia (pakaste)
500 g
paseerattua tomaattia
2 ps (à 500 g)
perunaviipaleita (pakaste)
½ tl
suolaa
150 g
cheddar-mozzarellajuustoraastetta
2 dl
ruokakermaa (15 %)
2
tomaattia
öljyä vuoan voiteluun
Jauheliha-perunalaatikko valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit kuullottumaan ja mausta tacomausteseoksella.
- Kaada paseerattu tomaatti ja maissit pannulle. Hauduta kastiketta 5 minuuttia.
- Voitele uunivuoka öljyllä (2 l). Kaada pussillinen perunaviipaleita vuokaan. Ripottele puolet suolasta pinnalle. Levitä jauhelihaseos ja puolet juustoraasteesta perunoiden päälle. Kaada toinen pussi perunaviipaleita vuokaan ja ripottele loppu suola päälle. Kaada ruokakerma tasaisesti vuokaan.
- Viipaloi tomaatit ja levitä ne perunaviipaleiden kanssa limittäin laatikon pinnalle. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Viimeistele jauheliha-perunavuoka halutessasi tuoreyrteillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat