Lounassalaatti Jennifer Anistonin tyyliin! Nappaa somehitiksi noussut ohje

Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 dlbulguria tai kvinoaa (tai niiden sekoitusta)
- ½kurkku
- 1punasipuli
- 1 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)
- 1 dlminttua (hienonnettuna)
- 1 prk (380 g/230 g)kikherneitä suolaliemessä
- 200 gfetajuustoa
- 1 dl pistaasipähkinöitä
Kastike
- 1 sitruunan mehu
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ tlsuolaa
- ½ tlsokeria
- ½ tlmustapippuria
Lounassalaatti Jennifer Anistonin tyyliin ‒ ohje:
- Keitä bulgur tai kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi ja jäähdytä.
- Leikkaa kurkku kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna yrtit.
- Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita ainekset kulhossa.
- Sekoita pienessä kulhossa sitruunanmehu, öljy, suola, sokeri ja pippuri. Lisää kastike salattiin.
- Murustele feta ja rouhi pistaasit lopuksi salaattiin.
Vinkki!
Bulgurin ja kvinoan sijaan salaattiin voi käyttää täysjyväriisiä, ohra- tai kaurasuurimoita.
Jennifer Anistonin lempisalaatti?
Fetaa, pistaasipähkinöitä, yrttejä ja kurkkua sisältävän salaatin ohje lähti leviämään sosiaalisessa mediassa, kun sen kerrottiin olevan näyttelijä Jennifer Anistonin lempisalaattia. Näyttelijän on huhuttu syöneen kyseistä salaattia Frendit-sarjan kuvauksissa päivittäin kymmenen vuoden ajan.
Aniston itse paljasti Elle-lehdelle, ettei salaatti ole sama, jota hän lounasti Frendien aikaan – hän ei kuulemma söisi kerralla niin paljon kikherneitä (ja itse asiassa hän kenties sittenkin nautti kuvauksissa versiota Cobbin salaatista). Ellen haastattelussa Aniston kuitenkin kehui somesalaattia herkullisen kuuloiseksi. Kikherneillä tai ilman, tätä salaattia kannattaa maistaa!







