Liisan nostalginen lasagne yllätti Hans Välimäen – 80-luvulta mukana kulkeneessa bravuurissa maistuvat munamaito, raejuusto ja pizzamauste!

1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 30 min
Lasagneresepti on kulkenut ja hioutunut kotikokki Liisa Rikan mukana vuosikymmenten ajan. Liisa valmistaa bravuurinsa Hans ja rakkaimmat reseptit -sarjan kuudennessa jaksossa. Nappaa resepti!
4.1
4
Julkaistu: 17.3.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

Jauhelihakastike

  • 2sipulia
  • 700 gjauhelihaa
  • 2 rklvoita
  • 2 tlsuolaa
  • 4 dlkuohukermaa
  • 4 rklketsuppia
  • 1 pspizzamaustetta
  • 4valkosipulinkynttä
  • 1 rklhunajaa

Munamaito

  • 5 dlmaitoa
  • 2kananmunaa
  • 1 tlsuolaa

Lisäksi

  • 9lasagnelevyä
  • 2 dlraejuustoa
  • 200 gjuustoraastetta
Tulosta

Liisan lasagne valmistetaan näin:

  1. Tee ensin jauhelihakastike. Hienonna sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulit voissa pannulla tai kattilassa. Lisää suola. Lisää kerma ja ketsuppi sekä purista joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää pizzamauste ja hunaja. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  2. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
  3. Lado voideltuun vuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja raejuustoa. Ripottele väleihin kevyesti myös juustoraastetta, mutta säästä siitä noin puolet lasagnen pinnalle. Toista kerrokset kolmesti. Kaada päälle munamaito.
  4. Paista lasagnea 200-asteisessa noin 45 minuuttia. Ripottele lasagnen päälle loput juustoraasteet ja jatka paistamista 15 minuuttia.
  5. Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kaupallinen yhteistyö: Kuusamon Juusto

Hans Välimäki valmisti tiramisua Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelmassa – katso jakso täältä!

Hans Välimäen vieraaksi saapui 6. jaksossa Liisa Rikka. Liisa kokkasi bravuurinsa lasagnen, Hans puolestaan valmisti minestronekeittoa, savujuustohatsapuria ja tiramisua.

4 kommenttia