


Melkein kuin lasagne – mutta kokkausta vain 10 minuuttia! Ruokatoimittaja Suvi Rüsterin uunipasta on herkullisuudessaan nerokas
1 h 5 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 55 min
Ruokatoimittaja Suvi Rüsterin luottoruoka on tomaattinen ja juustotahnan mehevöittämä, lasagnea muistuttava uunipasta. "Arkena olen laiska kokki. Mieheni saattaa ryhtyä tekemään lasagnea viikollakin, mutta minusta se on aivan liian työlästä. Suosin nopeasti kypsyviä raaka-aineita sekä helppoja uuniruokia ja pastoja", Suvi kertoo.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
5 dl
vahvaa kasvis- tai kanalientä (5 dl vettä + 2 liemikuutiota)
2 rkl
punaviini- tai balsamiviinietikkaa
3
valkosipulinkynttä viipaloituna
3 rkl
hienonnettua timjamia (tai 3 tl kuivattua)
1 rkl
sokeria
300 g
tuoremakkaraa, esim. chorizo tai yrttimakkara (tai 3–5 rkl nduja-tahnaa)
2 tl
oliiviöljyä
200 g
gnocchipastaa (kuivapasta)
Juustotahna
1 prk (200 g)
ranskankermaa
2 dl
raastettua pecorino- tai parmesaanijuustoa
2 pkt (à 125 g)
buffalo-mozzarellajuustoa
1
keltuainen
Ruokatoimittaja Suvi Rüsterin helppo uunipasta – ohje:
- Sekoita isossa korkeareunaisessa uunivuoassa (noin 25 × 35 cm) tomaattimurska, liemi, etikka, valkosipuliviipaleet, timjami ja sokeri.
- Viipaloi makkarat ja ruskista pannulla tilkassa öljyä.
- Sekoita juustotahnan ainekset kulhossa mahdollisimman tasaiseksi tahnaksi.
- Ripottele pasta ja makkarat (tai nduja) tomaattikastikkeen päälle. Lusikoi päälle juustotahnanokareita. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Viimeistele halutessasi basilikalla.
Suvi Rüster
44-vuotias ruokatoimittaja ideoi ja tuottaa reseptejä lehdille ja yrityksille. Julkaissut kaksi ruokakirjaa: Täydellinen ohje (Bonnier 2012) ja Suomen lasten kotiruoka (Otava 2018). Asuu Porvoossa alakouluikäisen poikansa ja miehensä kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat