3,6(10)
Tonnikala-perunasoselaatikko – se helppo uuniruoka, joka maistuu koko perheelle
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Tonnikala-perunasoselaatikko saa vaikutteita italialaisesta keittiöstä. Voit korvata tonnikalan halutessasi kotimaisella kalasäilykkeellä ja oliivit pienillä tai isoilla kapriksilla.
Julkaistu 10.2.2022
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
1 ps (400 g) perunasoseaineksia (esim. Oolannin Muusiperuna, pakaste)
4 dl maitoa
½ tl suolaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta
2 valkosipulinkynttä
50 gvihreitä oliiveja
1 prk (200/150 g) tonnikalaa
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
½ tl mustapippuria
125 gmozzarellaa (pallo)
öljyä vuoan voiteluun
Pinnalle
½ dl panko- tai korppujauhoja
½ dl parmesaanijuustoraastetta

Tonnikala-perunasoselaatikko valmistuu näin:

  1. Valmista perunasoseaineksista ja maidosta muusi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja parmesaaniraasteella.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Viipaloi oliivit. Sekoita valkosipulit, oliivit ja tonnikala sekä mausteet kulhossa.
  3. Voitele uunivuoka öljyllä. Lusikoi puolet perunasoseesta vuokaan. Levitä tonnikala-oliiviseos päälle. Revi mozzarella vuokaan.
  4. Peitä lopulla perunasoseella. Ripottele pankojauhoja ja juustoraastetta pinnalle.
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia, kunnes vuoan pinta on ruskistunut. Viimeistele tuoreella basilikalla.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.