


Tonnikala-perunasoselaatikko – se helppo uuniruoka, joka maistuu koko perheelle
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Tonnikala-perunasoselaatikko saa vaikutteita italialaisesta keittiöstä. Voit korvata tonnikalan halutessasi kotimaisella kalasäilykkeellä ja oliivit pienillä tai isoilla kapriksilla.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 ps (400 g)
perunasoseaineksia (esim. Oolannin Muusiperuna, pakaste)
4 dl
maitoa
½ tl
suolaa
1 dl
parmesaanijuustoraastetta
2
valkosipulinkynttä
50 g
vihreitä oliiveja
1 prk (200/150 g)
tonnikalaa
1 tl
basilikaa
1 tl
oreganoa
½ tl
mustapippuria
125 g
mozzarellaa (pallo)
öljyä vuoan voiteluun
Pinnalle
½ dl
panko- tai korppujauhoja
½ dl
parmesaanijuustoraastetta
Tonnikala-perunasoselaatikko valmistuu näin:
- Valmista perunasoseaineksista ja maidosta muusi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja parmesaaniraasteella.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Viipaloi oliivit. Sekoita valkosipulit, oliivit ja tonnikala sekä mausteet kulhossa.
- Voitele uunivuoka öljyllä. Lusikoi puolet perunasoseesta vuokaan. Levitä tonnikala-oliiviseos päälle. Revi mozzarella vuokaan.
- Peitä lopulla perunasoseella. Ripottele pankojauhoja ja juustoraastetta pinnalle.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia, kunnes vuoan pinta on ruskistunut. Viimeistele tuoreella basilikalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat