Hans ja rakkaimmat reseptit

Hans ja rakkaimmat reseptit -ruokaohjelmassa kohtaat kuusi intohimoista kotikokkia laittamassa ruokaa keittiömestari Hans Välimäen kanssa. Kotikokit valmistavat itselleen tärkeän ruokalajin ja Hans suunnittelee rakkaan reseptin ympärille kokonaisen aterian. Jaksot julkaistaan viikon välein 10. helmikuuta 2022 alkaen.
Jakso 6: Italialaisen ruoan ystävä Liisa & nostalginen lasagne
Kaupallinen yhteistyö: Kuusamon Juusto. Tuusulalainen Liisa Rikka innostui jo 1980-luvulla lasagnesta, jota hän on sittemmin kokannut lukemattomia kertoja. Yllättävät ainesosat, kuten raejuusto, tekevät Liisan lasagnesta ainutlaatuisen. Hans Välimäki valmistaa minestronekeittoa, savujuustohatsapuria ja tiramisua.
Jakso 5: Intohimoinen kokki Joonas & kahden kastikkeen broileri
Isokyröläinen Joonas Saarela ihastui vuosia sitten kylmän ja kuuman kastikkeen kera tarjoiltuun broileriannokseen. Reseptistä on tullut Joonaksen luottoannos, jota vieraat kehuvat. Hans kokkaa värikästä borssikeittoa ja makeaa marenkijälkiruokaa.
Jakso 4: Lähi-idän ruokaa rakastava Gelawej & täytetyt munakoisot
Kaupallinen yhteistyö: Euro-East. Gelawej Viyan vaalii Lähi-idän makuja ja muistoja Ripaus kurkumaa -blogissaan. Hansin vieraana Gelawej valmistaa lapsuudestaan tuttuja kasvistäytteisiä munakoisoja. Hans puolestaan kokkaa pöydän täyteen mausteisia ja maukkaita tahnoja, dippejä ja pitaleipiä.
Jakso 3: Kalamies Vesa & systerin parhaat haukiwallenbergit
Vesa Lepola on intohimoinen kalamies, jolle kokkaus on olennainen osa kalastusharrastusta. Hansin vieraana hän valmistaa bravuurinsa haukiwallenbergit, jonka reseptin hän aikanaan sai isosiskoltaan. Hans valmistaa kalapihvien kaveriksi taivaallista rapukastiketta ja jälkiruoaksi klassista crème brûléeta.
Jakso 2: Äyriäisherkkujen ystävä Heidi & simpukoita kookosliemessä
Heidi Kjellman on lapsesta asti rakastanut äyriäisruokia. Hans Välimäen vieraana hän kokkaa luottoreseptinsä sinisimpukoita kookosliemessä, joita tekemällä kuka tahansa voi Heidin mukaan olla oman elämänsä huippukokki. Hans valmistaa siikasashimia ja ancho gusto -kastiketta sekä mantelipannacottaa.
Jakso 1: Kiinalaisen ruoan fani Jukka & mandariinikanaa
Kaupallinen yhteistyö: Paliskunnat. Jukka Tammela rakastaa kiinalaista ruokaa ja on sinnikkäästi opetellut valmistamaan kotona kiinalaisten ravintoloiden suosikkiannoksia. Hans Välimäen vieraana Jukka kokkaa mehukasta mandariinikanaa. Hans valmistaa pororamenia ja jälkiruoaksi suklaamoussea.