Gnocchivuoka päästää tiskaajan vähällä! Uunissa kypsyvä ihanuus tihkuu tomaattia, chorizoa ja juustoa
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minGnocchivuoka valmistuu yhden astian taktiikalla. Mehevä, paistosmainen vuokaruoka saa kipakkuutta chorizomakkarasta. Paahda maukas marinara-kastike ensin vuoassa ja lisää sitten muut ainekset.
3.8
Kuvat
Julkaistu 11.1.2022

Gnocchivuoka päästää tiskaajan vähällä! Uunissa kypsyvä ihanuus tihkuu tomaattia, chorizoa ja juustoa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 500 gperunagnoccheja (tuore)
- noin 200 gchorizo-grillimakkaraa
- 1 pallo (125 g)mozzarellajuustoa
- 25 gparmesaanijuustoa
Marinara-tomaattikastike
- 2salottisipulia
- 2–3valkosipulinkynttä
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 tlk (400 g)kokonaisia kuorittuja tomaatteja
- 3 rkltomaattipyreetä
- ½ rklpunaviinietikkaa
- 2 tlbasilikaa
- 1 tloreganoa
- 1 tlsokeria
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
- (¼ tlchilihiutaleita)
Gnocchivuoka valmistuu näin:
- Valmista ensin gnocchivuoan kastike. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset uunin kestävässä vuoassa tai pannussa. Kypsennä kastiketta 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Viipaloi makkara ja mozzarella. Raasta parmesaanijuusto.
- Ota kastike uunista. Sekoita joukkoon makkarat ja gnocchit. Lado päälle mozzarellaviipaleet ja ripottele parmesaaniraaste.
- Siirrä gnocchivuoka takaisin uuniin ja jatka kypsennystä vielä noin 30 minuuttia.
Vinkki!
Chorizon tilalle sopivat myös muut mausteiset makkarat.

Arki-iltojen ihmevuoka! Ihanan simppeli punajuuri-gnocchivuoka valmistuu hetkessä uuniin
Maku

Chorizopasta – mausteinen suosikki arkeen ja juhlaan
Maku

Pannulle ja pöytään – simppeli herkkusieni-gnocchipannu on arkiviikon parasta pikaruokaa
Kotivinkki

Janssonin gnocchit – kotoisaa pikaruokaa parhaimmillaan! Viimeistele klassikkokiusauksen uusi versio rapealla leipämurulla
Kotivinkki

Chorizokeitto – soppaliitto, jossa mausteinen kasvissosekeitto ja vastapaistettu chorizo kohtaavat
Maku

Vartissa valmis tomaattikastike ja perunagnocchit
Kotivinkki

Chorizopiilot – aikuisten omissa nakkipiiloissa on täytteenä mausteista makkaraa
Maku

Gnocchit on yllättävän helppo tehdä itse – katso ohje ja innostu pyörittelemään perunaisia palleroita!
Maku