3,8(40)
Gnocchivuoka päästää tiskaajan vähällä! Uunissa kypsyvä ihanuus tihkuu tomaattia, chorizoa ja juustoa
1 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Gnocchivuoka valmistuu yhden astian taktiikalla. Mehevä, paistosmainen vuokaruoka saa kipakkuutta chorizomakkarasta. Paahda maukas marinara-kastike ensin vuoassa ja lisää sitten muut ainekset.
Julkaistu 11.1.2022
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
500 gperunagnoccheja (tuore)
noin 200 gchorizo-grillimakkaraa
1 pallo (125 g)mozzarellajuustoa
25 gparmesaanijuustoa
Marinara-tomaattikastike
2salottisipulia
2–3valkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
1 tlk (400 g)kokonaisia kuorittuja tomaatteja
3 rkltomaattipyreetä
½ rklpunaviinietikkaa
2 tlbasilikaa
1 tloreganoa
1 tlsokeria
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
(¼ tlchilihiutaleita)

Gnocchivuoka valmistuu näin:

  1. Valmista ensin gnocchivuoan kastike. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset uunin kestävässä vuoassa tai pannussa. Kypsennä kastiketta 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  2. Viipaloi makkara ja mozzarella. Raasta parmesaanijuusto.
  3. Ota kastike uunista. Sekoita joukkoon makkarat ja gnocchit. Lado päälle mozzarellaviipaleet ja ripottele parmesaaniraaste.
  4. Siirrä gnocchivuoka takaisin uuniin ja jatka kypsennystä vielä noin 30 minuuttia.

Vinkki!

Chorizon tilalle sopivat myös muut mausteiset makkarat.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.