Maku

Gnocchivuoka päästää tiskaajan vähällä! Uunissa kypsyvä ihanuus tihkuu tomaattia, chorizoa ja juustoa

1 h
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Gnocchivuoka valmistuu yhden astian taktiikalla. Mehevä, paistosmainen vuokaruoka saa kipakkuutta chorizomakkarasta. Paahda maukas marinara-kastike ensin vuoassa ja lisää sitten muut ainekset.
4
0
Julkaistu: 11.1.2022


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gperunagnoccheja (tuore)
  • noin 200 gchorizo-grillimakkaraa
  • 1 pallo (125 g)mozzarellajuustoa
  • 25 gparmesaanijuustoa

Marinara-tomaattikastike

  • 2salottisipulia
  • 2–3valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlk (400 g)kokonaisia kuorittuja tomaatteja
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • ½ rklpunaviinietikkaa
  • 2 tlbasilikaa
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • (¼ tlchilihiutaleita)
Tulosta

Gnocchivuoka valmistuu näin:

  1. Valmista ensin gnocchivuoan kastike. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset uunin kestävässä vuoassa tai pannussa. Kypsennä kastiketta 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  2. Viipaloi makkara ja mozzarella. Raasta parmesaanijuusto.
  3. Ota kastike uunista. Sekoita joukkoon makkarat ja gnocchit. Lado päälle mozzarellaviipaleet ja ripottele parmesaaniraaste.
  4. Siirrä gnocchivuoka takaisin uuniin ja jatka kypsennystä vielä noin 30 minuuttia.

Vinkki!

Chorizon tilalle sopivat myös muut mausteiset makkarat.

Kommentoi »