Saisiko olla keitettynä, paistettuna vai kokkelina? Näin valmistat hotellitasoiset aamiaismunat kotona
Ruoka
Saisiko olla keitettynä, paistettuna vai kokkelina? Näin valmistat hotellitasoiset aamiaismunat kotona
Kokosimme reseptiemme joukosta halutuimmat munaruoat hitaaseen aamun ja rennolle brunssille. Mikä näistä munaherkuista tekee sinun aamuhetkestäsi täydellisen?

Keitetyt munat

Tiesitkö, että kun annat keitettyjen munien olla puoli minuuttia kuumassa kattilassa ilman vettä ja upotat vasta sitten kylmään veteen, niin niiden kuori irtoaa helpommin? Viipaloi keitetty muna leivän päälle tai halkaise herkku ja lusikoi suoraan kuoresta. Keitetyistä munista valmistat helposti myös herkullisen munavoin brunssille.

Paistetut munat

Paistatko munan molemmin puolin vai ainoastaan toiselta puolelta? Häränsilmäksi (sunny side up) kutsutaan miedolla lämmöllä paistettua munaa, jonka valkuainen on hyytynyt mutta keltuainen jäänyt juoksevaksi. Jos tykkäät rapeasta paistopinnasta ja kypsästä keltuaisesta, munat kannattaa kääntää. Paistetun munan valmistus onnistuu parhaiten hyväkuntoisella pinnoitetulla pannulla.

Eggs Benedict

Tämä aamupalaherkku hipoo täydellisyyttä! Eggs Benedictiin, eli Amerikasta kotoisin olevaan klassiseen aamiaisannokseen, kuuluu paahdettu leipäviipale, paistettua pekonia tai kinkkua, uppomuna sekä hollandaisekastiketta. Annoksen pääosassa ovat uppomunat, jotka ovat poreilevassa, etikalla maustetussa vedessä ilman kuorta kypsennettyjä munia, jotka muistuttavat ulkomuodoltaan herkullista mozzarellapalloa.

Benedictin lohileivät

Kiinnostaisiko sittenkin lohiversio? Tässä alkuperäisten Benedictin leipien herkullisessa muunnoksessa kinkku on korvattu kylmäsavulohella ja mehevyyttä tuovat pinaatti ja hollandaisekastike. Aina on lupa myös vähän oikaista, ja käyttää leipiin valmista hollandaisekastiketta.

Munakupit uunissa

Kätevin brunssiruoka tulee tässä! Uunissa hyydytetty muna on pehmeän lusikoitava herkku ja kypsyy uunissa kuin itsestään. Munakuppeja on helppo valmistaa myös isommalle brunssiporukalle.

Täydellisen kuohkea munakokkeli

Hotelliaamiaisten helmi, munakokkeli eli scrambled eggs, on kattilassa pehmeäksi hyydytettyä kananmunamassaa, joka syntyy miedolla lämmöllä hämmennellen. Nesteen määrällä voi vaikuttaa munakokkelin rakenteeseen: toiset pitävät pehmeästä, toiset kiinteämmästä munakokkelista. Miksi odottaa hotelliaamupaloja, kun kokkelin saa helposti tehtyä myös itse?

Parsa-ricottafrittata

Keväinen frittata, eli paistinpannulla kypsennettävä uunimunakas, täytetään vihreillä kasviksilla ja kevyellä ricottajuustolla. Upota uunimunakkaaseen eiliseltä aterialta jääneet perunat. Kokeile täytteeksi myös herkkusieniä, kirsikkatomaatteja ja purjoa. Kiva idea on paistaa frittata annoskokoisiksi pienillä pannuilla.

Kommentoi »