


Munakupit
40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 15 min
Uunissa hyydytetty muna on pehmeän lusikoitava herkku! Näppärä uunimuna kypsyy uunissa kuin itsestään, vahtimatta. Voiko olla kätevämpää brunssiruokaa?
Reseptin ainekset
4 annosta
1/2 dl
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
muskottipähkinää
4 kpl
munaa
4 kpl
kirsikkatomaattia
1 rkl
ruohosipulia (hienonnettuna)
Lisäksi
4 pientä annosvuokaa ja voiteluun voita
Valmista näppärät munakupit näin:
Sekoita ranskankerman joukkoon mausteet ja jaa se annosvuokiin. Riko munat ranskankerman päälle vuokiin, jokainen omaansa. Leikkaa tomaatit paloiksi ja ripottele palat munien päälle. Viimeistele ruohosipulilla. Nosta vuoat isompaan uunivuokaan ja kaada siihen kuumaa vettä niin, että veden pinta ylettyy pienempien vuokien puoliväliin.
Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Tarjoa uunissa kypsennetyt munat heti.
Niksi pehmeisiin muniin: munat eivät kuivu reunoilta, kun nostat vuoat vesihauteeseen kypsymään.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
