Maku

Munakupit

40 min
5
0

Munakupit

GL
0
5
Uunissa hyydytetty muna on pehmeän lusikoitava herkku! Näppärä uunimuna kypsyy uunissa kuin itsestään, vahtimatta. Voiko olla kätevämpää brunssiruokaa?
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 4 kplmunaa
  • 4 kplkirsikkatomaattia
  • 1 rklruohosipulia (hienonnettuna)

Lisäksi

  • 4 pientä annosvuokaa ja voiteluun voita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista näppärät munakupit näin:

Sekoita ranskankerman joukkoon mausteet ja jaa se annosvuokiin. Riko munat ranskankerman päälle vuokiin, jokainen omaansa. Leikkaa tomaatit paloiksi ja ripottele palat munien päälle. Viimeistele ruohosipulilla. Nosta vuoat isompaan uunivuokaan ja kaada siihen kuumaa vettä niin, että veden pinta ylettyy pienempien vuokien puoliväliin.

Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Tarjoa uunissa kypsennetyt munat heti.

Vinkki!

Niksi pehmeisiin muniin: munat eivät kuivu reunoilta, kun nostat vuoat vesihauteeseen kypsymään.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä