Nosta munat kattilaan. Kaada päälle kylmää vettä niin, että munat peittyvät.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja vähennä lämpöä, kunnes vesi poreilee tasaisesti.
Laske aika kiehumisen alkamisesta. 4 minuutin keittoajan jälkeen muna on pehmeä, eli keltuainen on löysä. 5–7 minuutin keittämisen jälkeen kananmuna on puolikova, eli keltuainen on osittain hyytynyt. 8–10 minuutin keittämisen jälkeen muna on kova, eli keltuainen on täysin hyytynyt.
Kaada vesi pois, kun olet keittänyt munia haluamasi ajan. Anna munien olla puoli minuuttia kuumassa kattilassa ilman vettä, jolloin niiden kuori irtoaa helpommin.
Kaada päälle jääkylmää vettä, ja anna munien jäähtyä 5 minuuttia ennen kuorimista.
Vinkki!
Kylmän veden keittomenetelmä sopii myös jääkaappikylmille munille ilman pelkoa kuoren rikkoutumisesta.