Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Keitetty kananmuna – tällä ohjeella onnistut!

15 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 10 min

Keitetty kananmuna on aamiaisen ikiklassikko! Viipaloi keitetty muna leivät päälle, puolita salaattiin tai kruunaa munalla pinaattikeitto.

9.4.2014
Reseptin ainekset
1 kpl
1
muna (1 muna / ruokailija)

Keitetty kananmuna – ohje:

  1. Nosta munat kattilaan. Kaada päälle kylmää vettä niin, että munat peittyvät.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja vähennä lämpöä, kunnes vesi poreilee tasaisesti.
  3. Laske aika kiehumisen alkamisesta. 4 minuutin keittoajan jälkeen muna on pehmeä, eli keltuainen on löysä. 5–7 minuutin keittämisen jälkeen kananmuna on puolikova, eli keltuainen on osittain hyytynyt. 8–10 minuutin keittämisen jälkeen muna on kova, eli keltuainen on täysin hyytynyt.
  4. Kaada vesi pois, kun olet keittänyt munia haluamasi ajan. Anna munien olla puoli minuuttia kuumassa kattilassa ilman vettä, jolloin niiden kuori irtoaa helpommin.
  5. Kaada päälle jääkylmää vettä, ja anna munien jäähtyä 5 minuuttia ennen kuorimista.

Vinkki!

Kylmän veden keittomenetelmä sopii myös jääkaappikylmille munille ilman pelkoa kuoren rikkoutumisesta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt