1. Sujauta munakkaaseen
Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen arkikaava on mainio: ensin syödään tomaattipastaa ja seuraavana päivänä herkutellaan pastanjämistä tehdyllä munakkaalla. Löydät ihanan penne frittatan ohjeen täältä. Kurkkaa myös värikkään pastamunakkaan resepti – siihen uppoaa spagetinjämien lisäksi muun muassa kesäkurpitsaa ja tomaatteja.
2. Sekoita salaattiin
Pastasalaattia tulee tehtyä ihan liian harvoin! Perinteisen tonnikalan sijaan pastasalaattiin kannattaa kokeilla maukasta, kotimaista luonnonkalasäilykettä. Kurkkaa raikkaan luonnonkala-pastasalaatin resepti. Vai innostutko enemmän mehevästä pepperoni-pastasalaatista tai kana-pastasalaatista, josta sinihomejuusto ja uunissa paahdetut persikat tekevät vastustamattoman?
3. Pyörittele pyttipannuun
Kaikkien tähderuokien äiti pyttipannu onnistuu mainiosti myös pastasta. Spagettipyttipannussa maistuvat muun muassa paprikat, pekoni ja herneet – mutta niin kuin kunnon pyttipannuun, tähänkin versioon voit upottaa sitä, mitä jääkaapistasi löytyy.
4. Yllätä donitseilla
Tästä ideasta riemastuvat erityisesti lapset ja lapsenmieliset. Höpsöt spagettidonitsit yhdistävät jämäpastan ja kastikkeen hauskoiksi pyörylöiksi, jotka ovat varma vetonaula vaikkapa lastenkutsuilla.
5. Hauskuuta muffineilla
Paitsi donitseina, pastantähteet voi tarjoilla myös muffineina. Herkullisissa pastamuffineissa maistuvat mausteinen jauheliha ja ihanan venyvä mozzarella.