Jäikö aterialta yli pastaa? 5 x helppo idea jämien käyttöön

Jäikö aterialta yli pastaa? 5 x helppo idea jämien käyttöön
Kaikki kastike on syöty, mutta kattilan pohjalle jäi kuivumaan iso syherö spagettia – kuulostaako tutulta? Kokosimme helpot ideat pastanjämien käyttöön.
Julkaistu: 7.10.2021

1. Sujauta munakkaaseen

Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen arkikaava on mainio: ensin syödään tomaattipastaa ja seuraavana päivänä herkutellaan pastanjämistä tehdyllä munakkaalla. Löydät ihanan penne frittatan ohjeen täältä. Kurkkaa myös värikkään pastamunakkaan resepti – siihen uppoaa spagetinjämien lisäksi muun muassa kesäkurpitsaa ja tomaatteja.

Tomaattipastan lisäksi Anni on käyttänyt frittataan bolognesea ja lohipastaa.

2. Sekoita salaattiin

Pastasalaattia tulee tehtyä ihan liian harvoin! Perinteisen tonnikalan sijaan pastasalaattiin kannattaa kokeilla maukasta, kotimaista luonnonkalasäilykettä. Kurkkaa raikkaan luonnonkala-pastasalaatin resepti. Vai innostutko enemmän mehevästä pepperoni-pastasalaatista tai kana-pastasalaatista, josta sinihomejuusto ja uunissa paahdetut persikat tekevät vastustamattoman?

Jos olet tonnikalasalaatin ystävä, rakastut varmasti myös luonnonkala-pastasalaattiin!

3. Pyörittele pyttipannuun

Kaikkien tähderuokien äiti pyttipannu onnistuu mainiosti myös pastasta. Spagettipyttipannussa maistuvat muun muassa paprikat, pekoni ja herneet – mutta niin kuin kunnon pyttipannuun, tähänkin versioon voit upottaa sitä, mitä jääkaapistasi löytyy.

Muna kruunaa pyttipannun. Voit paistaa munat kotoisasti tai tehdä täydellisiä uppomunia.

4. Yllätä donitseilla

Tästä ideasta riemastuvat erityisesti lapset ja lapsenmieliset. Höpsöt spagettidonitsit yhdistävät jämäpastan ja kastikkeen hauskoiksi pyörylöiksi, jotka ovat varma vetonaula vaikkapa lastenkutsuilla.

Spagettidonitsit voi syödä sormin, ja siksi(kin) ne ovat kiva tarjottava lastenjuhlissa.

5. Hauskuuta muffineilla

Paitsi donitseina, pastantähteet voi tarjoilla myös muffineina. Herkullisissa pastamuffineissa maistuvat mausteinen jauheliha ja ihanan venyvä mozzarella.

Saako olla muffinia, tällä kertaa pastasta tehtynä?
Kommentoi »