Maku

Hyödynnä tomaattipastan tähteet! Annin uunissa -bloggaajan arkibravuuri on helppo penne frittata – nappaa resepti

35 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
30 min
Anni Paakkunaisen perheen arkiruokasuosikki on penne frittata. Annin uunissa -bloggaajan penne frittatan pohjana toimii edeltävänä päivänä tehty tomaattipasta. Joinakin päivinä frittataan uppoavat myös lohipasta ja bolognese.
KA
0
0
Julkaistu: 7.10.2021


Ainekset (2–4 annosta)

  • 1–2 rkl oliiviöljyä
  • noin 600 g eilistä tomaattipastaa (linkki reseptiin alempana)
  • 6munaa
  • 1 dlruokakermaa
  • 1–2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Viimeistelyyn

  • basilikaa (hienonnettuna)
  • parmesaanijuustoa
Tulosta

Penne frittata valmistuu näin:

  1. Valele valurautapannu oliiviöljyllä. Lisää eilinen pasta pannulle. Katso Annin taivaallisen tomaattipastan resepti täältä.
  2. Mittaa kaikki loput aineet kulhoon. Riko munien rakenne ja sekoita niin, että kaikki aineet sekoittuvat keskenään.
  3. Kaada seos pastan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Viimeistele basilikalla ja parmesaanilla. Leikkaa frittata paloiksi ja tarjoile salaatin kanssa.

Vinkki!

Voit paistaa frittatan myös omeletin tapaan pannulla liedellä. Käytä silloin kantta tai foliota, jotta munamassa hyytyy.

Kommentoi »