Taivaallinen tomaattipasta! Annin uunissa -bloggaajan nopea arkibravuuri maistuu myös perheen pienimmille
Kasvis
30 min
Anni Paakkunaisen luottoresepti, taivaallinen tomaattipasta toimii myös vauva-arjen keskellä. Annin uunissa -blogia kirjoittavan leivontagurun arkiruokaresepti syntyi pastakurssille Gardajärvellä. ”Kurssin pitänyt ravintoloitsija sanoi, ettei mausteita saa käyttää liikaa, sillä kastikkeen maku tulee makeista tomaateista ja pitkästä keittoajasta.” Jos sinulla on aikaa, voit halutessasi keittää kastiketta pidempään.
Lisää tomaatit ja vesi. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia keskilämmöllä.
Lisää tomaattipyree, kun tomaatit näyttävät höyrystyneen. Rouhi sekaan musta pippuria. Riko tomaatteja puuhaarukalla hieman ja jätä taas kannen alle kuplimaan.
Jos perheessäsi on vauva, ota tässä vaiheessa kulhoon sivuun noin 1 dl pasta kastiketta, lisää ripaus kuivattua basilikaa ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Lisää loppuun kastikkeeseen sokeri, suola, sekä kourallinen basilikaa. Anna porista vielä hetki. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Soseuta kastike halutessasi tasaiseksi tai käytä sellaisenaan.
Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al denteksi, noin 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä vauvalle pieni pasta erikseen suolattomassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta pastat ja kääntele tomaattikastikkeiden sekaan. Tarjoile aikuisten pasta parmesaanijuuston kanssa.
Vinkki!
Jos kokkaat aterian kahdelle aikuiselle, pastaa riittää seuraavan päivän frittataan. Katso resepti täältä.