Taivaallinen tomaattipasta! Annin uunissa -bloggaajan nopea arkibravuuri maistuu myös perheen pienimmille
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Anni Paakkunaisen luottoresepti, taivaallinen tomaattipasta toimii myös vauva-arjen keskellä. Annin uunissa -blogia kirjoittavan leivontagurun arkiruokaresepti syntyi pastakurssille Gardajärvellä. ”Kurssin pitänyt ravintoloitsija sanoi, ettei mausteita saa käyttää liikaa, sillä kastikkeen maku tulee makeista tomaateista ja pitkästä keittoajasta.” Jos sinulla on aikaa, voit halutessasi keittää kastiketta pidempään.
KA
4
Kuvat
Julkaistu 7.10.2021

Taivaallinen tomaattipasta! Annin uunissa -bloggaajan nopea arkibravuuri maistuu myös perheen pienimmille
Reseptin ainekset (4 annosta )
- 1pieni sipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- noin 4 rkl oliiviöljyä
- 500 gkirsikka- tai miniluumutomaatteja
- ½ dl vettä
- ½ dl tomaattipyreetä
- (kuivattua basilikaa)
- 2 tlsokeria
- 1 tlsuolaa
- kourallinentuoretta basilikaa
- mustapippuria oman maun mukaan
Lisäksi
- noin 400 gpennepastaa
- noin ½ dlpientä pastaa vauvalle (esim. risoni, orzo tai pepinette)
- parmesaanijuustoa
Taivaallinen tomaattipasta valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipulit. Mittaa öljy kattilaan. Kuullota sipuleita öljyssä hetki.
- Lisää tomaatit ja vesi. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia keskilämmöllä.
- Lisää tomaattipyree, kun tomaatit näyttävät höyrystyneen. Rouhi sekaan musta pippuria. Riko tomaatteja puuhaarukalla hieman ja jätä taas kannen alle kuplimaan.
- Jos perheessäsi on vauva, ota tässä vaiheessa kulhoon sivuun noin 1 dl pasta kastiketta, lisää ripaus kuivattua basilikaa ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Lisää loppuun kastikkeeseen sokeri, suola, sekä kourallinen basilikaa. Anna porista vielä hetki. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Soseuta kastike halutessasi tasaiseksi tai käytä sellaisenaan.
- Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al denteksi, noin 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä vauvalle pieni pasta erikseen suolattomassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valuta pastat ja kääntele tomaattikastikkeiden sekaan. Tarjoile aikuisten pasta parmesaanijuuston kanssa.
Vinkki!
Jos kokkaat aterian kahdelle aikuiselle, pastaa riittää seuraavan päivän frittataan. Katso resepti täältä.

Arrabbiata – tomaattinen pastakastike, jossa on roppakaupalla makua ja juuri sopivasti potkua
Kotivinkki

Uusi luottopasta arkeen! Mantelinen romesco-pasta valmistuu hetkessä kuivakaapin aineksista ja maistuu ihanan muhevalta
Kotivinkki

Tonnikalapasta – italialainen pasta tonnato maistuu myös arkena
Kotivinkki

Avokadopasta – helppo resepti, jolla valmistat koukuttavan arkipastan käden käänteessä
Maku

Siskomakkararagu – italialaisklassikon uudessa versiossa jauheliha korvataan siskonmakkaroilla
Maku

Chorizopasta – mausteinen suosikki arkeen ja juhlaan
Maku

Herkullinen tomaattikastike uunissa – monikäyttöinen soosi sopii niin pastakastikkeiden pohjaksi kuin pizzan päälle
Meillä kotona

Pasta al pomodoro – se pikkuisen parempi tomaattipasta
Kotivinkki