Kotivinkki

Tämän reseptin takia kannattaa keittää liikaa spagettia – värikäs ja maukas pastamunakas ilahduttaa lounaalla!

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Pastamunakas syntyy nopeasti eilisen spagetinjämistä. Lisää munakkaaseen raikastukseksi kesä­kurpitsaa, tomaatteja ja tuoreita yrttejä. Nam!
KA
4.5
0
Julkaistu: 20.9.2021


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 150 gkeitettyä spagettia tai linguinea
  • 1pieni sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 tlöljyä
  • ½kesäkurpitsa
  • 5munaa
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 dltuoretta persiljaa (hienonnettuna)
  • 1 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 rkldijonsinappia
  • 100 gvoimakasta juustoa (raastettuna, esim. musta emmental tai appenzeller)
  • 50 gkirsikkatomaatteja, paprikarenkaita tai herkkusieniä

Lisäksi

  • tuoreita yrttejä
Tulosta

Pastamunakas valmistuu näin:

  1. Hienonna sipulit ja kuullota ne paistinpannulla öljyssä. Viipaloi kesäkurpitsa ja lisää se sipuleiden joukkoon. Paista muutama minuutti käännellen. Kaada pasta paistinpannulle ja sekoita ainekset keskenään.
  2. Vatkaa munien rakenne haarukalla rikki ja lisää ruokakerma. Mausta yrteillä, suolalla, pippurilla ja sinapilla. Kaada muna-kermaseos pannulle muiden ainesten päälle. Raasta juusto ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää ne pannulle.
  3. Hauduta pastamunakasta keskilämmöllä kannen alla, kunnes kananmuna hyytyy ja juusto sulaa. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
Kommentoi »