


Tämän reseptin takia kannattaa keittää liikaa spagettia – värikäs ja maukas pastamunakas ilahduttaa lounaalla!
20 min
Pastamunakas syntyy nopeasti eilisen spagetinjämistä. Lisää munakkaaseen raikastukseksi kesäkurpitsaa, tomaatteja ja tuoreita yrttejä. Nam!
Reseptin ainekset
4 annosta
150 g
keitettyä spagettia tai linguinea
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 tl
öljyä
½
kesäkurpitsa
5
munaa
1 dl
ruokakermaa
1 dl
tuoretta persiljaa (hienonnettuna)
1 dl
tuoretta basilikaa (hienonnettuna)
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 rkl
dijonsinappia
100 g
voimakasta juustoa (raastettuna, esim. musta emmental tai appenzeller)
50 g
kirsikkatomaatteja, paprikarenkaita tai herkkusieniä
Lisäksi
tuoreita yrttejä
Pastamunakas – ohje:
- Hienonna sipulit ja kuullota ne paistinpannulla öljyssä. Viipaloi kesäkurpitsa ja lisää se sipuleiden joukkoon. Paista muutama minuutti käännellen. Kaada pasta paistinpannulle ja sekoita ainekset keskenään.
- Vatkaa munien rakenne haarukalla rikki ja lisää ruokakerma. Mausta yrteillä, suolalla, pippurilla ja sinapilla. Kaada muna-kermaseos pannulle muiden ainesten päälle. Raasta juusto ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää ne pannulle.
- Hauduta pastamunakasta keskilämmöllä kannen alla, kunnes kananmuna hyytyy ja juusto sulaa. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat