4,5(4)
Tämän reseptin takia kannattaa keittää liikaa spagettia – värikäs ja maukas pastamunakas ilahduttaa lounaalla!
Kasvis
20 min
Pastamunakas syntyy nopeasti eilisen spagetinjämistä. Lisää munakkaaseen raikastukseksi kesä­kurpitsaa, tomaatteja ja tuoreita yrttejä. Nam!
20.9.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
150 gkeitettyä spagettia tai linguinea
1pieni sipuli
1valkosipulinkynsi
2 tlöljyä
½kesäkurpitsa
5munaa
1 dlruokakermaa
1 dltuoretta persiljaa (hienonnettuna)
1 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
1 rkldijonsinappia
100 gvoimakasta juustoa (raastettuna, esim. musta emmental tai appenzeller)
50 gkirsikkatomaatteja, paprikarenkaita tai herkkusieniä
Lisäksi
tuoreita yrttejä

Pastamunakas – ohje:

  1. Hienonna sipulit ja kuullota ne paistinpannulla öljyssä. Viipaloi kesäkurpitsa ja lisää se sipuleiden joukkoon. Paista muutama minuutti käännellen. Kaada pasta paistinpannulle ja sekoita ainekset keskenään.
  2. Vatkaa munien rakenne haarukalla rikki ja lisää ruokakerma. Mausta yrteillä, suolalla, pippurilla ja sinapilla. Kaada muna-kermaseos pannulle muiden ainesten päälle. Raasta juusto ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää ne pannulle.
  3. Hauduta pastamunakasta keskilämmöllä kannen alla, kunnes kananmuna hyytyy ja juusto sulaa. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo