5(3)
Häh, muffineja pastasta? Yllätä herkkusuut hilpeillä pastamuffineilla – täytteeksi sujahtaa mausteista jauhelihaa
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Rigatonipastasta tehdyt muffinit täytetään jauhelihalla ja kuorrutetaan mozzarellalla. Hauskat pastamuffinit ovat oivallinen suolapala vaikkapa lastenjuhliin tai leffailtaan.
7.10.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
18–20
400 grigatonipastaa
2 dlparmesaania (raastettuna)
450 gtomaattimurskaa
1sipuli
4valkosipulinkynttä
4 rkloliiviöljyä
400 gjauhelihaa
2 tlfenkolinsiemeniä (hienonnettuna)
2 tlsuolaa
2 tlkanelia
1 tlsokeria
¼ tlmuskottia
1 tlmustapippuria
200 gmozzarellaa (raasteena)
tuoretta basilikaa

Pastamuffinit valmistuvat näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Asettele 18–20 muffinivuokaa pellille. Keitä psta lähes kypsäksi ja valuta hyvin. Kaada pasta takaisin kattilaan, nostele parmesaaniraaste ja puolet tomaattimurskasta joukkoon. Sekoita.
  2. Valmista kastike. Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta suolalla, kanelilla, sokerilla, muskotilla ja pippurilla. Sekoita loput tomaattimurskasta joukkoon.
  3. Asettele pastat pystyasennossa tiivisti rinnakkain muffinivuokiin. Jaa jauhelihakastike muffineille. Ravistele vuokia niin, että kastike valuu pastojen sisälle. Kuorruta muffinit mozzarellalla. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa pastamuffinit tuoreen basilikan kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.