Häh, muffineja pastasta? Yllätä herkkusuut hilpeillä pastamuffineilla – täytteeksi sujahtaa mausteista jauhelihaa
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Rigatonipastasta tehdyt muffinit täytetään jauhelihalla ja kuorrutetaan mozzarellalla. Hauskat pastamuffinit ovat oivallinen suolapala vaikkapa lastenjuhliin tai leffailtaan.

Reseptin ainekset 18–20
400 grigatonipastaa
2 dlparmesaania (raastettuna)
450 gtomaattimurskaa
1sipuli
4valkosipulinkynttä
4 rkloliiviöljyä
400 gjauhelihaa
2 tlfenkolinsiemeniä (hienonnettuna)
2 tlsuolaa
2 tlkanelia
1 tlsokeria
¼ tlmuskottia
1 tlmustapippuria
200 gmozzarellaa (raasteena)
tuoretta basilikaa
Pastamuffinit valmistuvat näin:
- Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Asettele 18–20 muffinivuokaa pellille. Keitä psta lähes kypsäksi ja valuta hyvin. Kaada pasta takaisin kattilaan, nostele parmesaaniraaste ja puolet tomaattimurskasta joukkoon. Sekoita.
- Valmista kastike. Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta suolalla, kanelilla, sokerilla, muskotilla ja pippurilla. Sekoita loput tomaattimurskasta joukkoon.
- Asettele pastat pystyasennossa tiivisti rinnakkain muffinivuokiin. Jaa jauhelihakastike muffineille. Ravistele vuokia niin, että kastike valuu pastojen sisälle. Kuorruta muffinit mozzarellalla. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa pastamuffinit tuoreen basilikan kanssa.