Kotivinkki

Häh, muffineja pastasta? Yllätä herkkusuut hilpeillä pastamuffineilla – täytteeksi sujahtaa mausteista jauhelihaa

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Rigatonipastasta tehdyt muffinit täytetään jauhelihalla ja kuorrutetaan mozzarellalla. Hauskat pastamuffinit ovat oivallinen suolapala vaikkapa lastenjuhliin tai leffailtaan.
5
0
Julkaistu: 7.10.2021


Ainekset (18–20)

  • 400 grigatonipastaa
  • 2 dlparmesaania (raastettuna)
  • 450 gtomaattimurskaa
  • 1sipuli
  • 4valkosipulinkynttä
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 400 gjauhelihaa
  • 2 tlfenkolinsiemeniä (hienonnettuna)
  • 2 tlsuolaa
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlsokeria
  • ¼ tlmuskottia
  • 1 tlmustapippuria
  • 200 gmozzarellaa (raasteena)
  • tuoretta basilikaa
Tulosta

Pastamuffinit valmistuvat näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Asettele 18–20 muffinivuokaa pellille. Keitä psta lähes kypsäksi ja valuta hyvin. Kaada pasta takaisin kattilaan, nostele parmesaaniraaste ja puolet tomaattimurskasta joukkoon. Sekoita.
  2. Valmista kastike. Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta suolalla, kanelilla, sokerilla, muskotilla ja pippurilla. Sekoita loput tomaattimurskasta joukkoon.
  3. Asettele pastat pystyasennossa tiivisti rinnakkain muffinivuokiin. Jaa jauhelihakastike muffineille. Ravistele vuokia niin, että kastike valuu pastojen sisälle. Kuorruta muffinit mozzarellalla. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa pastamuffinit tuoreen basilikan kanssa.

Kommentoi »