Kotivinkki

Spagettidonitsit – rullalle kiepautetut pastarinkulat tekevät arkisista ruokahetkistä hauskempia

40 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen20 min
Spagettidonitsit yhdistävät pastan ja kastikkeen yhdeksi hauskaksi pyöryläksi. Suolaiset herkkupalat sopivat hyvin myös sormisyötäväksi esimerkiksi lastenkutsuille.
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (20 kpl)

Spagettidonitsit

  • 300 gspagettia
  • 170 gpekonia
  • 2munaa
  • 2 dlparmesaania raasteena
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 dlbasilikaa hienonnettuna

Vuokaan

  • 2 rklrypsi- tai oliiviöljyä

Pinnalle

  • 2 dlparmesaaniraastetta
Tulosta

Spagettidonitsit valmistetaan näin:

  1. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Kaada vesi pois, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.
  2. Paista pekonit rapeiksi uunissa tai pannulla. Leikkaa ne pieniksi paloiksi.
  3. Sekoita munat, parmesaaniraaste, paseerattu tomaatti ja mausteet kulhossa. Hienonna basilika. Yhdistä basilika, pekonit ja spagetti kastikkeeseen.
  4. Voitele donitsipelti ja täytä kolot spagettiseoksella. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0