Unelmien Talo&Koti

Pääsiäisen myötä koti puhkeaa kukkaan – 9 keväistä sisustusideaa

Mainos
Pian on pääsiäinen ja sisustus herää kevääseen. Kukkia ilmestyy yllättäviinkin paikkoihin ja värit muuttuvat hempeän pastellisiksi. Oih!
Teksti Atso Mikkola
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
kuva
Tiskipöydänkin voi koristella pääsiäiseen. Narsissit viihtyvät keittiön kosteassa ilmassa ja ilahduttavat tiskaajaa. Pesuaine on tietysti juhlan kunniaksi keltaista.
kuva
Nyt on aika vaihtaa keväiset verhot! Jos et löydä kaupoista mieleisiä, ompele salusiinit kauniista keittiöpyyhkeistä. Kirpputorien vintagemalleissa on vielä oma erityinen viehätyksensä.
kuva
Iloisen keltainen liina on pääsiäispöydän piristäjä. Kiinalainen termospullo ja persikkainen rahkapiirakka tekevät kattauksesta täydellisen herkun!
kuva
Heleän vihreät ja hempeän pastelliset tekstiilit tuovat kevään ja pääsiäisen kodin sisustukseen. Virkatut mummoruudut ja kuusikulmiot ovat kuin noita-akan hartiahuivista — ilmankos kissa viihtyykin niiden keskellä! Mummoruutujen virkkausohjeet löydät täältä.
kuva
Soikeista paperimassapalloista ja vanhasta neuleesta voi askarrella näin söpöjä pääsiäispupuja. Antiikkimaljaan mahtuu kokonainen pupuperhe. Kuva Minna Mercke-Schmidt.
kuva
Voiko pääsiäissisustus tulla enää hauskemmaksi? Kolmipöyräinen on otettu osaksi helmililja-asetelmaa. Pitsiliinat tuovat mukaan ripauksen hempeyttä.
kuva
 Kun leikkaat hedelmäpuita tai keväällä kukkivia pensaita, ota oksia maljakoon. Hyvällä onnella ne puhkevat kukkaan pääsiäiseksi. Oksien hyötöohjeen löydät täältä.
kuva
Viileä kuisti herää pääsiäisenä eloon. Sipulikukat tarkenevat jo ikkunalaudoilla, ja aurinkoisella ilmalla rautasängystä ja tyynyistä kootulla sohvalla on mukava istua lukemassa.
kuva
Viherhuoneeseen tai kasvihuoneeseen katetaan pääsiäisen kaunein juhlakattaus, jos lämpötila suinkin antaa myöden. Kuvassa olevien askartelujen ohjeita löydät täältä. Kuva Minna Mercke-Schmid.

Lue lisää:

Koristele koti pääsiäiseen höyhenmunilla

Pöytä koreaksi! Loihdi pääsiäisen kaunein kattaus kauden uutuuksilla

6 ideaa pääsiäisen narsissi-istutukseen

Julkaistu: 7.4.2017
Katso myös nämä