Himmeää mattaa! Näin loihdit vanhoista joulupalloista uusia lempikoristeitasi

Himmeää mattaa! Näin loihdit vanhoista joulupalloista uusia lempikoristeitasi
Ovatko joulupallojen värit jo haalistuneet tai onko aika ajanut niiden ohi jo muuten? Dippaa pallerot savimaaliin, niin pinnasta tulee ihanan himmeä ja mattapintainen. Toinen vaihtoehto on sekoittaa rouhea maali akryylimaalista ja ruokasoodasta. Kas näin tiensä päähän tulleet koristeet muuttuvat uusiksi suosikeiksesi!
Julkaistu: 14.12.2020

Oletko jo törmännyt ilmiöön nimeltä faux ceramic? Siinä esimerkiksi vanhoihin lasiesineisiin loihditaan keramiikkaa muistuttava pinta. Tänä vuonna joulupallotkin saavat upean, mattahohtoisen pinnan. Älä siis heitä vanhoja, kulahtaneita joulupalloja pois – ne on helppo tuunata kuin uusiksi.

Tarvitset vain yhtä tai muutamaa mattapintaista savimaalia ja malttia kuivumisen odotteluun. Kaikessa yksinkertaisuudessaan toimi näin: dippaa pallot savimaaliin ja ripusta ilmavasti kuivumaan. Kaunis mattapintainen maali tarttuu hyvin, mutta vaatii yön yli kestävän kuivattamisen.

Joulupallojen tuunaamiseen voi käyttää esimerkiksi Sokevan Domus Natura -savimaaleja. Vesiohenteiset savimaalit tekevät koristeisiin kauniin mattapinnan sekä ovat muovittomia ja ekologisia.

Samantapaisen pinnan saat myös sekoittamalla akryylimaalia ja ruokasoodaa sekä sutimalla tahnan pallojen pintaan. Lisää soodaa maalin joukkoon maltillisesti, testaa jälki ja lisää soodan määrää tarvittaessa. Mitä enemmän ruokasoodaa laitat, sitä rakeisempi pinta joulupalloihin tulee.

Osa kuvan joulupalloista on hankittu Sinellistä, osa on vanhoja glitterpalloja. Vaaleat pallot ovat saaneet uuden ilmeensä Sokevan savimaalilla, siniharmaat on tuunattu kaapista löytyneillä maalinjämillä. Kuvan kulho on Falck Ceramicsin käsintehty Flora, 68 euroa, Gumbostrand Konst & Form.

Vai viehättääkö marmorointi?

Marmoroidut joulupallot kuljettavat ajatukset kuuhun, jäähän ja kaukaisiin galakseihin. Upea pinta syntyy kynsilakalla. Tällä tekniikalla jokaisesta pallosta tulee omanlaisensa!

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee jouluiset pompom-koristeet itse! Tilaa tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »