Unelmien Talo&Koti

Marianna ja Hannu-Pekka haaveilivat vanhasta talosta mutta rakensivatkin oman Murulan – nyt iloisen keltainen pääsiäinen on saapunut!

Marianna ja Hannu-Pekka haaveilivat vanhasta talosta mutta rakensivatkin oman Murulan – nyt iloisen keltainen pääsiäinen on saapunut!
Maskulaiset Marianna ja Hannu-Pekka Peräntie luopuivat vanhan talon etsinnästä, koska isot remontit arvelluttivat. Sen sijaan he rakensivat uuden, mutta perinteitä henkivän kodin. Pääsiäisen aikaan kodissa hehkuvat iloisen keltaiset ja pastelliset sävyt.
Julkaistu: 5.4.2019
Marianna ja Hannu-Pekka halusivat sopivasti perinteisen talomallin, jossa olisi ruutuikkunat. Pariskunnalla on neljä chihuahuaa: Emma, Manteli, Aida ja Unna.
Valokuvanaulakko on kätevä neljän pikkukoiran taloudessa. Talon Murula-nimi juontuu Mariannan blogista.

Lienevätkö syynä olleet naapuritontilla laiduntaneet lampaat vai kaunis maalaismaisema – jo portilla Marianna ja Hannu-Pekka tunsivat tulleensa kotiin. Omalle talolle oli vihdoin löytynyt oikea paikka.

"Etsimme aikamme remontoitavaa, vanhaa taloa. Sen piti sijaita riittävän lähellä työpaikkaani, koska minulla ei ollut ajokorttia. Emme kuitenkaan löytäneet sopivaa, ja vanhan talon kunnostamiseen liittyvät riskit arveluttivat. Niinpä aloimme katsella tontteja ja talopaketteja.

Terraviivan laatoissa on tärkeitä elämänohjeita. Rairuoho kasvaa Mariannan tekemässä keramiikkamunassa. Tapetti on Pip Studion Folklore Chintz.
Kierrätyspuisen pöydän ympärillä on Bonanza-tuoleja, jotka on keräilty eri osto- ja myyntiliikkeistä ja maalattu valkoisiksi.
Marianna on tehnyt isänsä kanssa valaisimen keittiön työtason päälle. Idea lähti netissä nähdystä kuvasta.
Mariannalla oli ammattilaisena selkeä näkemys keittiön sisustuksesta jo talon suunnitteluvaiheessa. Takka-leivinuuni tehtiin mittatilaustyönä.

Kannustalon Vihervaara-malli osoittautui meille lähes täydelliseksi. Kun löytyi vielä toiveiden mukainen tontti, päädyimme rakentamaan uuden talon. Työmatka piteni, mutta Hannu-Pekka opetti minut ajamaan, joten sekään ei enää ollut ongelma.

Talon ulkoseinät tulivat suurelementteinä, ja timpurit tekivät katon ja väliseinät paikalla. Sisätyöt teimme pitkälti itse sähkö- ja lvi-töitä lukuun ottamatta. Saimme apua myös vanhemmiltamme. Meillä ei ollut aiempaa rakentamiskokemusta, mutta työ opetti tekijäänsä. Olemme olleet lopputulokseen tyytyväisiä.

Rakastan tämän paikan hiljaisuutta ja rauhaa. Asumme maalla, mutta kaupunkiin on lyhyt matka.
Mariannalle leipominen on kuin pienten taideteosten luomista. Kipputoreilta on kertynyt kokoelma nättejä astioita blogin leivontakuviin. Pöytäliinan pitsin on nyplännyt Hannu-Pekan äiti.
Keltaiset emaliastiat ovat lahjoja Mariannan vanhemmilta. Jauhokauhat olivat parin hääjuhlissa pähkinä- ja popcorn-ottimina.
Marianna löysi askarteluhuoneeseen keinutuolin Osto- ja myyntiliike Simolinilta Liedosta. Tapetti on Pip Studion Early Bird.

Kotimme on kahden erilaisen luonteen positiivinen kompromissi. Hannu-Pekka pitää enemmän pelkistetystä, vähäeleisestä tyylistä, minä taas vähän runsaammasta, vanhaan taittavasta sisustuksesta. Joukkoon sopii ripaus industrial-henkeä ja muutama iloisenkeltainen yksityiskohta. Neljän karvakorvan kanssa on myös tärkeää, että koti on helppo pitää puhtaana.

Käyn tosi mielelläni kirpputoreilla, se taitaa olla peruja lapsuudesta. Teen juttuja leivontalehteen ja kirjoitan leivontablogia. Kirppareilta löytyy usein sopivaa kuvausrekvisiittaa.

Näkymät huoneesta toiseen luovat avaruutta. Kierrätyspuusta tehty sohvapöytä on hankittu joitakin vuosia sitten. Pallokruunu on Prismasta.
Yksinkertaisen kaunis pääsiäisasetelma syntyy pastellinsävyisistä kynttilöistä ja marmoroiduista munista.
Nostalginen meikkipöytä on Hannu-Pekan mummulta. Marianna käsitteli sen antiikkivahalla ja vaihtoi laatikoihin posliinivetimet.

Olen ammatiltani kondiittori. Leivon ja kehittelen uusia reseptejä myös kotona, osittain lehtijuttuja varten, mutta muutenkin. Käytän harvoin valmiita reseptejä. Kakkuja saattaa välillä valmistua monta päivässä. Onneksi puoliso voi viedä niitä töihin kahvitauolla jaettavaksi.

Jo rakennusaikana minulla oli selvä näkemys siitä, millaisen keittiön haluan. Toimivuus ja viihtyvyys ovat tärkeitä, kun tilassa vietetään paljon aikaa. Ostimme Oulusta valkoisen talonpoikaiskaapin jo ennen kuin tätä taloa oli edes rakennettu. Se on pullollaan leivonta- ja keittokirjoja eri puolelta maailmaa."

Pääsiäisen aikaan sopiva kranssi on Pentikiltä. Se näyttää hienolta keltaiseksi maalattua ulko-ovea vasten.
Koko talon pituinen terassi on ahkerassa käytössä aina sään salliessa. Päätyikkunat antavat tuulensuojaa. Lattiatyynyt on tehty räsymatoista.

Lue lisää Mariannan leivontablogista: pikkumurunen.blogspot.com. Instagramista hänet löytää nimellä @pikkumurusia.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Väriä ja iloa sisustukseen laadukkailla seinätarroilla! Tilaa suosikkisi Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
1 kommentti