
Marianna ja Hannu-Pekka haaveilivat vanhasta talosta mutta rakensivatkin oman Murulan – nyt iloisen keltainen pääsiäinen on saapunut!
Maskulaiset Marianna ja Hannu-Pekka Peräntie luopuivat vanhan talon etsinnästä, koska isot remontit arvelluttivat. Sen sijaan he rakensivat uuden, mutta perinteitä henkivän kodin. Pääsiäisen aikaan kodissa hehkuvat iloisen keltaiset ja pastelliset sävyt.


Lienevätkö syynä olleet naapuritontilla laiduntaneet lampaat vai kaunis maalaismaisema – jo portilla Marianna ja Hannu-Pekka tunsivat tulleensa kotiin. Omalle talolle oli vihdoin löytynyt oikea paikka.
"Etsimme aikamme remontoitavaa, vanhaa taloa. Sen piti sijaita riittävän lähellä työpaikkaani, koska minulla ei ollut ajokorttia. Emme kuitenkaan löytäneet sopivaa, ja vanhan talon kunnostamiseen liittyvät riskit arveluttivat. Niinpä aloimme katsella tontteja ja talopaketteja.




Kannustalon Vihervaara-malli osoittautui meille lähes täydelliseksi. Kun löytyi vielä toiveiden mukainen tontti, päädyimme rakentamaan uuden talon. Työmatka piteni, mutta Hannu-Pekka opetti minut ajamaan, joten sekään ei enää ollut ongelma.
Talon ulkoseinät tulivat suurelementteinä, ja timpurit tekivät katon ja väliseinät paikalla. Sisätyöt teimme pitkälti itse sähkö- ja lvi-töitä lukuun ottamatta. Saimme apua myös vanhemmiltamme. Meillä ei ollut aiempaa rakentamiskokemusta, mutta työ opetti tekijäänsä. Olemme olleet lopputulokseen tyytyväisiä.
”Rakastan tämän paikan hiljaisuutta ja rauhaa. Asumme maalla, mutta kaupunkiin on lyhyt matka. ”



Kotimme on kahden erilaisen luonteen positiivinen kompromissi. Hannu-Pekka pitää enemmän pelkistetystä, vähäeleisestä tyylistä, minä taas vähän runsaammasta, vanhaan taittavasta sisustuksesta. Joukkoon sopii ripaus industrial-henkeä ja muutama iloisenkeltainen yksityiskohta. Neljän karvakorvan kanssa on myös tärkeää, että koti on helppo pitää puhtaana.
Käyn tosi mielelläni kirpputoreilla, se taitaa olla peruja lapsuudesta. Teen juttuja leivontalehteen ja kirjoitan leivontablogia. Kirppareilta löytyy usein sopivaa kuvausrekvisiittaa.



Olen ammatiltani kondiittori. Leivon ja kehittelen uusia reseptejä myös kotona, osittain lehtijuttuja varten, mutta muutenkin. Käytän harvoin valmiita reseptejä. Kakkuja saattaa välillä valmistua monta päivässä. Onneksi puoliso voi viedä niitä töihin kahvitauolla jaettavaksi.
Jo rakennusaikana minulla oli selvä näkemys siitä, millaisen keittiön haluan. Toimivuus ja viihtyvyys ovat tärkeitä, kun tilassa vietetään paljon aikaa. Ostimme Oulusta valkoisen talonpoikaiskaapin jo ennen kuin tätä taloa oli edes rakennettu. Se on pullollaan leivonta- ja keittokirjoja eri puolelta maailmaa."


Lue lisää Mariannan leivontablogista: pikkumurunen.blogspot.com. Instagramista hänet löytää nimellä @pikkumurusia.