Nukkekoti on askartelijan ikioma satumaailma! Poimi ohjeet ja tee itse sisustus unelmiesi nukkekotiin

Nukkekoti on askartelijan ikioma satumaailma! Poimi ohjeet ja tee itse sisustus unelmiesi nukkekotiin
Nukkekoti vie mennessään niin pienen kuin isommankin haaveilijan. Kokosimme iloksesi ohjeet, joiden avulla voit askarrella omaan nukkekotiisi mitä hurmaavimmat kalusteet ja sisustuksen.
Julkaistu 20.9.2019

Nukkekoti on ihana lahja pienelle leikkijälle. Vai haluaisitko askarrella unelmien minimaailman omaksi iloksesi?

Kokosimme iloksesi runsaan kattauksen askarteluohjeita nukkekotiin. Ohjeiden avulla saat uusittua valmiin perusnukkekodin pinnat ja sisustettua sinne tunnelmalliset huoneet. Pikkuisessa nukkekodissa yksityiskohdat tekevät tunnelman, joten ohjeistamme löytyy apu myös yksittäisten hurmaavien esineiden, kuten seinäkellon, petivaatteiden, mattojen ja kamiinan askarteluun.

Tästä jutusta löydät linkit eri askarteluohjeisiin nukkekodin sisustamista varten. Askartelut voit tehdä siinä järjestyksessä kuin itse haluat. Joko aloitetaan?

Nukkekodin pinnat uusiksi

Jos sinulla on tavanomainen nukkekoti ja aloitat sisustusprojektin ihan alusta, ensin kannattaa laittaa pinnat uusiksi! Tästä jutusta löydät kattavat ohjeet, halusitpa sitten tapetoida seinät ihanilla tapeteilla, remontoida kotiin puulattiat, uudistaa talon ulkoseinät ja paljon muuta.

Olohuoneen keskipiste: sohva

Vaikea kuvitella kotia ilman sohvaa, joten sellainen tarvitaan myös nukkekotiin. Farkkukankainen sohva sopii moneen tyyliin. Nappaa ohje muhkean sohvan tekemiseen.

Sänky ja pehmoiset petivaatteet

Nukkekodin asukkaat tarvitsevat tietysti kutsuvan pehmoisen ja tyylikkään sängyn. Tästä jutusta löydät ohjeet sängyn, tyylikkään sängynpäädyn, patjan ja muhkeiden petivaatteiden tekemiseen.

Trendikkäät liukuovet

Japanilaishenkisen vähäeleiset liukuovet sopivat myös nukkekotiin. Erityisen kiva tämä ovi on makuuhuoneessa. Nappaa täältä ohje.

Sisustusesineitä: sivupöytä, makramee ja ruukkuja

Tunnelma alkaa jo tiivistyä nukkekodissa, sillä nyt ovat vuorossa olohuoneen sisustuksen viimeistelevät pienesineet. Löydät vaikka mitä ihania sisustusesineiden ohjeita tästä jutusta.

Iso tai pieni villamatto

Nukkekoti muuttuu heti kotoisammaksi, kun sen lattioille levittää erikokoisia suloisia mattoja. Tästä jutusta löydät ohjeen erikokoisten villalankamattojen tekemiseen.

Keittiötaso ja porrasjakkara

Mdf-levystä tai aaltopahvista syntyy niin näppärä keittiötaso kuin pirteä jakkarakin nukkekodin keittiöön. Söpö ruutukangas viimeistelee kokonaisuuden. Ohjeet ovat täällä.

Perinteinen räsymatto

Ei nukkekotia ilman räsymattoa, vai mitä? Löydät täältä ohjeen kodikkaan maton punomiseen.

Ruokapöytä ja jakkarat

Nukkekodissa ruoat nautiskellaan tyylikkään betonipöydän ääressä. Nämä kalusteet valmistuvat mdf-levystä, ja jalkoina toimivat pätkityt syömäpuikot. Kurkkaa ohje täältä.

Kylppäri kuntoon: allaspöytä, pönttö ja suihku

Nukkekodin kylpyhuoneessa on ihanan ylellinen tunnelma, joka syntyy kullanhohtoisista kalusteista. Tästä jutusta löydät paitsi kiintokalusteiden, myös perintöpeilin ja pyyhkeiden teko-ohjeet.

Lämmintä loimua kamiinasta

Tulisijat ovat nukkekotien ehdottomia tunnelman luojia! Vessapaperirullan hylsyistä ja mustasta kartongista syntyy helposti tyylikäs kamiina, kurkkaa täältä ohje.

Seinäkello tikittää ihan oikeasti

Nukkekoti kaipaa autenttisia yksityiskohtia, jollainen tämä seinäkello tosiaankin on! Hurmaava pikkuesine on tehty oikeasta rannekellosta, sillä pitäähän nukkeasukkaidenkin tietää, milloin on aika lähteä töihin ja milloin syödään päivällistä. Ohjeen löydät täältä.

Takka lämmittää makuuhuoneessa

Soma manttelitakka lämmittää asukkaita pitkän päivän päätteeksi nukkekodin makuuhuoneessa. Takkapuut voi pätkiä vaikka oksista. Ohjeen takan tekoon voit kurkata täältä.

Nukkekoti virittäytyy jouluun! Askartele kynttilöitä, takkatuli ja piparkakkutalo

Vuoden lähestyessä loppuaan nukkekodissakin valmistaudutaan joulun viettoon. Kynttilät, takkatuli ja piparin tuoksu luovat ihanaa tunnelmaa, nappaa ohjeet täältä.

Kaiken kruunaa joulukuusi

Kun nukkekodin remontti on valmistunut, on aika hengähtää ja nauttia joulusta. Vielä tarvitaan siis joulukuusi, ja sehän syntyy taivutettavista tekohavuista, lednauhasta ja pikkuisista koristeista. Ohjeen löydät täältä!

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
1 kommentti