Nukkekodin sisustus: luo joulutunnelmaa takkatulella, kynttilöillä ja pikkuruisella piparkakkutalolla
Tee itse
Nukkekodin sisustus: luo joulutunnelmaa takkatulella, kynttilöillä ja pikkuruisella piparkakkutalolla
Joulu tulee nyt myös nukkekotiin! Sytytä takkatuli led-valoilla, asettele kynttilät luomaan tunnelmaa ja leivo nukkekodin oma piparkakkutalo. Katso ohjeet, joilla kruunaat nukkekodin joulutunnelman!
29.11.2017
 |
Unelmien Talo&Koti

Nukkekodin takan jouluvalaistukseen tarvitaan:

  • pientä valolankaa
  • itsekovettuvaa askartelumassaa
  • pieni peili
  • led-tuikku
  • oksanpätkiä takkapuiksi
  • helminauhaa
  • liimaa.

Näin koristelet nukkekodin takan:

1. Liimaa peili nukkekodin takan ylle seinään.

2. Kauli ja pyörittele askartelumassasta erikokoisia kynttilöitä. Jätä niiden sisälle tilaa led-valolangalle.

3. Taivuta led-valolankaa ja työnnä jokaisen kynttilän alta niiden sisälle yksi valo kynttilän liekiksi. Asettele kynttilät ryhmäksi nukkekodin takan päälle. Taivuta ylimääräiset langat niiden alle piiloon. Liimaa kynttilät toisiinsa. Jos lankaa jää ylimääräistä, kieputa se helminauhan pätkään ja kierrä peilin ympärille.

4. Liimaa kynttilöiden lomaan irtohelmiä.

5. Piilota valokatkaisin nukkekodin sängyn alle tai klapikoriin.

Laita takkaan tuli. Poista led-tuikusta päälliosa. Leikkaa sisäosan kantaa niin pieneksi kuin mahdollista ja liimaa sen ympärille oksanpätkiä. Tee myös nukkekodin takan "sytyttämistä" varten minikokoinen tulitikkuaski. Leikkaa tulitikkurasian kansi pohjasta auki. Kopioi se ja pienennä kopiokoneella sopivan kokoiseksi. Liimaa minivyöte tukevalle paperille ja taittele kansi kokoon. Tee myös aski sisäosa tukevasta paperista taittelemalla.
Piparkakkutalo kaulittiin valkoisesta askartelumassasta. Osat maalattiin ja liimattiin yhteen. Sen jälkeen nukkekodin piparkakkutalo koristeltiin oikeilla kakkukoristeilla ja valkoisella pumpulilangalla.
Askartelumassasta tehtiin myös sydänpipareita, joille leikattiin pelti alumiinivuoasta. Uunipelti maalattiin mustaksi. Värikäs köynnös on tehty muovipilleistä. Pillit leikattiin auki koko sivun matkalta ja pätkittiin sitten parin millin pätkiksi. Lopuksi pätkät pujoteltiin kiinni toisiinsa.

Innostu askartelemaan nukkekodin ruokapöytä, sohva, kamiina ja seinäkello. Tee myös trendikäs villalankamatto ja kodikas räsymatto. Ja tietenkin nukkekodissa pitää olla sänky ja siihen sopivat petivaatteet sekä keittiössä keittiöntaso ja jakkara. Ohjeet nukkekodin kylpyhuonekalusteisiin löydät täältä.

Lue lisää:

Kommentoi »