Nukkekodin sisustus: askartele kamiina
Tee itse
Nukkekodin sisustus: askartele kamiina
Kamiina tuo tunnelmaa nukkekotiinkin.Selkeälinjainen kamiina on monivaiheinen, mutta helppo tehdä.
Julkaistu 28.12.2016
Unelmien Talo&Koti

Tarvikkeet:

  • kaksi wc-paperin hylsyä
  • mustaa kartonkia
  • mustaa kontaktimuovia
  • pieni magneetti tai magneettitarraa
  • läpinäkyvää kalvoa, esimerkiksi einessalaatin rasiasta
  • liimaa, esimerkiksi EriKeeperiä
  • kuiva ja sopivan paksuinen oksa haloiksi.

Näin askartelet kamiinan

1. Leikkaa toinen veskipaperihylsyistä kamiinan rungoksi, noin 8 sentin pituinen hylsy riittää.

2. Painele hylsy hieman soikioksi. Leikkaa siihen luukun aukko ja halkokolon paikka (katso kuva alla).

3. Vuoraa kamiinan sisus mustalla kontaktimuovilla. Päällystä päälipinta mustalla kartongilla. Leikkaa kartongin ylä- ja alareuna tasaan hylsyn reunojen kanssa. Tee kartonkiin luukun kohdalle aukko mutta jätä pienille hakkeille puoli senttiä ja käännä ne kamiinan sisäpuolelle. Levitä ennen kääntöä hakkeisiin liimaa. Tee samoin halkokolon yläreuna ja sivut.

4. Tee kamiinaan hylly. Piirrä kamiinan muoto mustalle kartongille. Leikkaa soikio irti muutaman millin piirrosviivaa isompana ja leikkaa reunus hakkeille. Käännä hakkeet, levitä niihin liimaa ja pujota hylly kohdalleen.

5. Tee kamiinan kansi samoin kuin hylly, mutta liimaa siihen vielä kauttaaltaan millin isompi kartonkisoikio päälipinnaksi. Tee hormille reikä ennen kannen kiinnitystä. Hormin halkaisija on noin sentti.

6. Pyöritä hormi kartongista. Käytä apuna esimerkiksi paksua puikkoa. Liimaa horminsauma kiinni ja pujota se paikoilleen. Mittaa hormi kattoon sopivaksi ja leikkaa ylimääräinen pois. 

7. Tee luukku. Leikkaa se toisesta hylsystä. Mittaa se niin, että kehys peittää rungossa olevan aukon reunat. Tee kehykseen ikkuna-aukko. 

8. Leikkaa läpinäkyvä kalvo hieman luukun kehysreunaa pienemmäksi. Leikkaa mustasta kontaktimuovista luukun kokoinen pala ja tee siihen aukko kehyksen aukon mukaan. Liimaa "ikkuna" ja kontaktimuovikehys luukun takapuolelle. Liimaa musta kartonki kehyksen ulkopintaan. Leikkaa kartonkiin ennen liimaamista aukko, ulkoreunaan voit jättää kauttaaltaan millin ylimääräistä. 

9. Kiinnitä luukku pätkällä mustaa kontaktimuovia. Leikkaa muovista luukun korkuinen ja sentin levyinen kappale. Taita kontaktimuovi pituussuunnassa kahtia ja liimaa leveydestä puolet luukun taakse, oikeaan reunaan, ja toinen puoli "saranasta" kamiinaan. Liimaa luukun sulkijaksi pieni pala tarramagneettilevyä tai pieni magneetti.

10. Pätki ja kuori oksasta takkapuut.

Kamiinan tarvikkeet: kaksi wc-paperihylsyä, kartonkia, kontaktimuovia ja magneettilevyä. Kaikki muu paitsi hylsyt ovat Sinellistä. 
Pieni pala itsekiinnittyvää magnettilevyä pitää kevyen kamiinan luukun kiinni. Hormin reikä tehtiin meistillä. Se onnistuu myös teräväkärkisillä saksilla.
Kamiinan taustalle ja alle tulostettiin laattakuvioisen tapetin kuva. Se liimattiin ensin kartongille ja sitten seinään ja lattiaan. 

Lue lisää:

1 kommentti