Unelmien Talo&Koti

Nukkekodin sisustus: pinnat uusiksi

Mainos
Sisusta kanssamme haaveiden nukkekoti. Unelmien minikodin voi sisustaa aivan kuin oikeankin, työjärjestystä myöten. Laitetaan ensin pinnat kuntoon.
Teksti Anette Nässling
Kuvat Satu Nyström

Tarvikkeet:


  • Flisat-nukkekoti, Ikea.

  • maaleja sisäseiniin, mallityössä käytettiin himmeää valkoista ja beigeä sisustusmaalia

  • mustaa kiiltävää maalia ulkokattoon

  • Tikkurilan Tunto Karhea -maalia ulkoseiniin, jos haluat taloon kiviseinämäisen pinnan

  • tummaa petsiä lattioihin ja kattoparruihin, kylppärin lattiaan harmaata himmeää maalia

  • rimaa kattoparruihin, ovenpieliin ja kynnyksiin

  • tapetiksi sopivia kuviollisia papereita, mallityön tapetit tulostettiin Elloksen tapettivalikoimasta

  • puuliimaa ja sprayliimaa

  • ohutta kartonkia.

Näin uudistat nukkekodin pinnat

1. Mittaa, piirrä ja sahaa oviaukot ennen kokoamista. Mallityöhön tehtiin pieni oviaukko, 8 x 13 cm, tulevaan keittiöön ja kaksoisoville aukko, 15 x 13 cm, tulevaan makuuhuoneeseen. 

2. Maalaa tai petsaa kaikki pinnat myös ennen talon kokoamista. Värillistä maalia seiniin ja valkoista niihin seiniin, joihin tulee tapetti. Valkoinen sopii myös sisäkattoihin ja harjan seinustaan.

3. Sahaa ja petsaa kattoparrut ja ovien listat. Mallikotiin tehtiin kaksi parrua katonharjan alle, joista etummainen on tehty kahdesta pätkästä.

4. Kokoa talo.

5. Liimaa parrut ja ovien listat. Tapetoi seinät. Käytä kiinnitykseen sprayliimaa niin ohuetkaan tapettipaperit eivät kupruile. Liimaa tulevan kamiinan kohdalle laattakuvioisen tapetin taakse ensin ohut kartonki, jotta lopputulos näyttäisi laattamaiselta.

kuva
Kattoparrut jakavat yläkerran korkeuden nätisti kahteen osaan ja parrut sopivat myös  valaisimien kiinnittämiseen. Parrut, ovien puitteet ja kynnyslistat käsiteltiin samalla tummalla petsillä kuin lattiat.
kuva
Ulkoseinään käytettiin Tikkurilan Tunto Karheaa, koska sitä oli jäänyt muista töistä. Tavalliseen himmeään maalipintaankin saat elävyyttä, kun käytät maalia hieman paksummin ja töpöttelet pintaa sienellä.
kuva
Elloksen Aretha-tapetista ladattiin kuva, jota tulostettiin useampi kappale. Osat kohdistettiin tapetiksi yhteen makuuhuoneen seinään.
kuva
Kylppärin "laattaseinä" on myös Elloksen tapettimallistosta. Ruth-tapetin toinen väritys tulostettiin kamiinan alle ja taustalle.
kuva
Flisat-nukkekoti on pääosin lakattua mäntyä. Savupiippu jätettiin kokonaan pois. Jos pidät sen, maalaa se samalla maalilla kuin katto.

Lue lisää:

Nukkekodin sisustus: askartele kamiina

Lastenhuoneiden iloiset nukkekodit – katso ideat

Näin uudistat vanhan kaapin luovasti

Julkaistu: 28.12.2016
Katso myös nämä