Nukkekodin sisustus: askartele ruokapöytä ja jakkarat
Tee itse
Nukkekodin sisustus: askartele ruokapöytä ja jakkarat
Trendikäs betoni näkyy jo nukkekodissakin. Ruokapöytä ja jakkarat on valmistettu mdf-levystä, ja betonimainen pinta luodaan kevyttasoitteella. Jaloiksi pätkittiin syömäpuikot.
Julkaistu 28.4.2017
Unelmien Talo&Koti

Tarvikkeet nukkekodin ruokapöytään ja jakkaroihin:

  • 3–5 millin paksuista mdf-levyä (mallit on tehty 5 millin levystä)
  • valkoista tai harmaata maalia, askartelumaalikin sopii hyvin
  • syömäpuikkoja
  • kynttelikön mallinen kakkukoriste (Flying Tiger)
  • tuubi kevyttasoitetta, esimerkiksi Casco kylpyhuonetasoite (Clas Ohlson)
  • spraylakkaa
  • liimaa
  • hiomapaperia tai -sieni.

Näin teet betonisen pöydän ja jakkarat

1. Sahaa mdf-levystä haluamasi kokoinen pöytälevy ja jakkaroiden istuinosat. Jakkaroiden kannet voi sahata myös sopivan paksuisesta pyöreästä rimasta. Siisti reunat hiomalla, jos se on tarpeen. 

2. Maalaa osat valkoisella tai harmaalla maalilla ja anna kuivua. Pohjat voit jättää maalaamatta. 

3. Levitä pintoihin ohut kerros kevyttasoitetta. Anna kuivua. Hio ja toista pinnoitus, jos se on tarpeen. Suihkuta kuivuneisiin pintoihin spraylakkaa. 

4. Mittaa jaloille sopiva pituus ja liimaa ne pöydän kanteen ja jakkaroihin. 

Kahvimuki tehtiin Fimo air light -massasta. Se on muotoiltu kynänpään ympärille sormilla painellen. Kun pinta tuntui tasaisen paksulta, ylimääräinen massa leikattiin veitsellä pois. Ennen mukin irrottamista kynänpäätä painettiin kevyesti tasaista vasten. Korva pyöriteltiin erikseen ja liimattiin vasta kovettamisen jälkeen mukiin.

Sämpylät ja tarjotin on tehty samasta massasta. Kaikki maalattiin vesiväreillä, ja sämpylöihin levitettiin liimaa ja ripoteltiin pippuria "unikonsiemeniksi". Tarjotin on tehty samalla tekniikalla kuin nukkekodin seinälautaset.

Täällä taitaa asua maailmanmatkaajia. Paras paikka tulevien matkojen suunnitteluun onkin juuri aamiaispöydän ääressä. Kartta ja omat matkakuvat tulostettiin minikokoisina. Pikkukuviin jätettiin leikatessa valkoiset reunat. Ne näyttävät kaukomailta lähetetyiltä postikorteilta.  Taustalla häämöttää "perintökello", joka on askarreltu toimivasta rannekellosta. 

Lue lisää:

Kommentoi »