Nukkekodin sisustus: askartele seinäkoristeita, ruukkuja ja tarjotinpöytä
Tee itse
Nukkekodin sisustus: askartele seinäkoristeita, ruukkuja ja tarjotinpöytä
Fimo-massa sopii hyvin nukkekodin sisustusesineiden materiaaliksi. Seinäkoristeet ja ruukut valmistettiin erityisen kevyestä Fimo Air Light -massasta.
25.1.2017
 |
Unelmien Talo&Koti

Seinäkoristeiden tarvikkeet:

 • Fimo-massaa
 • pyöreä pieni pitsiliina
 • kaulin, pienehkö juomalasi ja sopivan kokoisia purtiloiden korkkeja
 • koristeisiin vesivärit ja pensseli
 • ruukkuihin muutama kynsilakka.

Näin teet seinäkoristeet

 1. Kauli massasta parin millin paksuinen levy.
 2. Kauli pieni pyöreä pitsiliina levyn pintaan.
 3. Leikkaa lasilla tai purtilon korkilla levystä ympyrä, jonka keskipiste on pitsiliinan painaman kuvion keskellä. Kauli ylimääräiset uudeksi levyksi ja tee seuraava lautanen. Kuvioihin saa variaatiota käyttämällä erilaisia pitsiliinoja. Mallityöt on tehty samalla pitsiliinalla.
 4. Koveta massa valmistajan ohjeen mukaan. 
 5. Maalaa seinäkoriste värikkääksi koriksi tai ruskean eri vivahteilla puuta jäljittelemään.
 6. Kevyet koristeet pysyvät nukkekodin seinällä vaikka sinitarralla, jolloin niiden paikkaa on helppo vaihtaa.

Näin teet ruukkuja

 1. Kauli Fimo-massasta muutaman sentin levyinen, noin kymmenen sentin mittainen ja pari milliä paksu suikale. Siisti reunat veitsellä.
 2. Irroita levy alustasta ja painele se esimerkiksi hammastahnakorkin pintaan, myös pohjaan. Painele saumat hyvin kiinni ja leikkaa ylimääräinen yläreunasta korkin reunaa myöten siistiksi. Koveta ruukkuaihio korkkeineen.
 3. Painele pintaan esimerkiksi säkkikankaalla kevyttä kuviota.
 4. Koveta valmistajan ohjeen mukaan.
 5. Poista korkki ruukun sisältä ja maalaa ruukut kynsilakalla. Kiiltävä pinta näyttää lasitetulta. Jos korkki ei irtoa helposti sen voi jättää myös sisäruukuksi. 

Vinkki!

Tee viherkasvit piirtämällä lehtikuvioita akvarellipaperiin kaksipuolisesti. Leikkaa lehdet irti ja liimaa ne vihreään rautalankaan. Oikeatkin kasvit sopivat ruukkuihin, kun leikkaat ne pienilehtistä kasveista ja pistelet pieneen oasiksen palaseen. Pidä oasis kosteana, jotta viherkasvit kestävät pidempään.

Tarjotinpöytä on helppo tehdä. Leikkaa alumiinivuosta pyöreä pala. Käytä juomalasia apuna. Paina sillä pehmeähköllä alusella alumiiniin pyöreä muoto. Leikkaa irti millin lasinjäljen ylkopuolelta. Näin pöytään tulee vähän laitaa. Piirrä pintaan kuvioita sukkapuikolla ja liimaa puuhelmiä jaloiksi.
"Paljettityynyjen" kuviot syntyvät liimapisaroilla, joihin voi ripotella hilettä tai pieniä kynsihelmiä.
Makramee on myös nukkekodin juttu! Se tehtiin ohueen oksaan tasosolmuilla. Katso tasosolmunohje täältä.
Ohjeet nukkekodin sohvan askarteluun löydät täältä.

Innostu askartelemaan myös ruokapöytä, sohva, kamiina ja seinäkello. Tai tee trendikäs villalankamatto ja kodikas räsymatto. Ja tietenkin nukkekodissa pitää olla myös sänky ja siihen sopivat petivaatteet sekä keittiössä keittiöntaso ja jakkara. Kylpyhuoneen kalusteet löydät täältä.

Kommentoi »