Nukkekodin sisustus: askartele kylppäriin allaspöytä, suihku ja pönttö
Tee itse
Nukkekodin sisustus: askartele kylppäriin allaspöytä, suihku ja pönttö
Nukkekodin sisustussarja on edennyt kylppäriin. Nyt tehdään minikokoinen pöytä ja hylly, jota koristaa perintöpeili. Ja tarvitaanhan kylppäriin myös pyyhkeitä!
5.7.2017
 |
Unelmien Talo&Koti

Nukkekodin pesupöytä – tarvikkeet:

 • 3–5 millin paksuista mdf-levyä tai aaltopahvia (malli on tehty 5 millin levystä)
 • spraymaaleja, musta ja kulta tai kupari
 • sopivankokoisen muovipullon pohja
 • haitarijuomapilli
 • 4 kpl syömäpuikkoja (mallin pesupöydän Flying Tigerista)
 • kynttelikön mallinen kakkukoriste (mallin pesupöydän Flying Tigerista)
 • liimaa.
Sorvatut pöydän jalat on helppo tehdä syömäpuikoista. Putki on juomapillin haitariosa, allas shampoopullon pohja ja hana pätkä kakkukoristeeksi tarkoitettua kynttilänjalkaa (Flying Tiger).
Nukkekodin pyyhkeet tehtiin vanhoista froteepyyhkeistä. Merkit leikattiin valmistajien merkeistä ja liimattiin paikoilleen. Pyyhkeiden reunoihin voi sivellä kevyesti liimaa, jotta ne eivät rispaannu.
"Perintöpeili" tehtiin Fimon Air Light -massasta ja pikkupeilistä. Massa kaulittiin ohueksi levyksi ja sen päälle tehtiin kuvio pitsiliinalla. Peilikehyksen osat leikattiin veitsellä muotoonsa. Peilin alareunan hyllyyn paineltiin pieni reuna. Osat kovetettiin ja liimattiin toisiinsa, ja peili asetettiin kehyksen taakse. 

Näin teet nukkekodin pesupöydän: 

 1. Sahaa mdf-levystä tai leikkaa napakasta aaltopahvista pöytätasot (2 kpl 6 x 4,5 cm). Jos teet tasot aaltopahvista tai muusta kartongista, liimaa kerroksia päällekkäin, kunnes levyt ovat riittävän paksut. Aaltopahvin reunoja voi siistiä esimerkiksi kevyttasoitteella.
 2. Leikkaa valitsemastasi muovipullosta allas. Mittaa, piirrä ja leikkaa sille reikä päällimmäiseen levyyn. Katkaise hanaksi sopiva kaari kakkukoristeesta ja tee reikä myös hanalle. Mittaa syömäpuikoista jalat ja tee niille reiät molempiin levyihin. 
 3. Leikkaa putkeksi pätkä pillin haitarin kohdalta. Jätä muutama milli ylimääräistä leikkaamalla se hieman lopullista pidemmäksi.
 4. Maalaa levyt mustiksi. Sprayaa hana, putki ja allas kullalla tai kuparilla. 
 5. Liimaa osat paikoilleen. Mittaa viemäriputki yltämään altaan pohjasta seinään. Voit ruuvata sopivan kokoisen ruuvin seinään putken kohdalle, niin se pysyy nätisti paikoillaan ilman liimaakin.

Nukkekodin suihkuseinä ja suihku – tarvikkeet:

 • napakka läpinäkyvä muovinpala seinäksi, esimerkiksi tuotepakkauksesta
 • 3 haitaripilliä
 • suihkuun kynttilänjalka-kakkukoristeen jalka (Flying Tiger)
 • metallinhohtoista spraymaalia
 • liimaa.
Nukkekodin kalusteiden materiaaleja voi löytää mistä vaan, kunhan tarkastelee asioita sillä silmällä. Muotovaahtopullon korkki on täydellinen pönttö, varsinkin pääsiäismunan ylllätyskapselin puolikkaaseen yhdistettynä.

Näin valmistuu suihkuseinä ja suihku:

 1. Tee suihkuputki kahdesta pillistä. Leikkaa toisesta haitarin yläpuolinen osa melkein kokonaan pois. Leikkaa toisesta pillistä vain haitariosa ja kiinnitä se edelliseen, alapäähän. Kun yhdistät kaksi pilliä, kannattaa toisen päähän leikata muutaman millin viilto ja työntää toisen pillin pää liiman kanssa halkaistun sisään. Katkaise vielä kakkukoristeen jalka suihkuksi ja liimaa se mehupilliin haitariosan jatkeeksi, pillin yläpäähän.Maalaa suihku putkineen metallinhohtoisella spraymaalilla. Kiinnitä suihkunputki seinään ja taivuta alahaitarin pää seinää kohti. Voit kiinnittää ruuvin seinään haitarinpään kohdalle ja laittaa siihen hieman liimaa niin putki pysyy hyvin paikallaan. Käännä suihku haitarikohdalla oikeaan asentoon.
 2. Tee suihkuseinä kahdesta pillistä. Mallityössä käytettiin mustia pillejä. Leikkaa pilleistä haitarit pois ja viillä molempiin pystysuunnassa koko pillin mittainen viilto. Leikkaa läpinäkyvä muovi sopivan kokoiseksi ja ujuta se liiman kanssa molemmista sivuistaan pilleihin leikaamiesi viiltojen sisälle. Liimaa suihkuseinä toisesta sivusta kiinni seinään.
Pönttö tehtiin tulitikkurasian sisälaatikosta, pääsiäismunan yllätyskapselinpuolikkaasta, muotovaahtopullon suuttimesta ja muovisen einesrasian kannesta. Kansi leikattiin, taitettiin kahtia ja sprayattiin mustaksi. Pöntön muut osat maalattiin kuparispraylla. Vesisäiliön kanteen liimattiin painike yllätysmunakapselin saranasta.

Innostu askartelemaan myös ruokapöytä, sohva, kamiina ja seinäkello. Tai tee trendikäs villalankamatto ja kodikas räsymatto. Ja tietenkin nukkekodissa pitää olla myös sänky ja siihen sopivat petivaatteet sekä keittiössä keittiöntaso ja jakkara.

Kommentoi »