Unelmien Talo&Koti

Nukkekodin sisustus: askartele kylppäriin minikokoinen pöytä ja hylly

Nukkekodin sisustussarja on edennyt kylppäriin. Nyt tehdään minikokoinen pöytä ja hylly, jota koristaa perintöpeili. Ja tarvitaanhan kylppäriin myös pyyhkeitä!
Teksti Anette Nässling
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Nukkekodin pesupöytä – tarvikkeet:

  • 3–5 millin paksuista mdf-levyä tai aaltopahvia (malli on tehty 5 millin levystä)
  • spraymaaleja, musta ja kulta tai kupari
  • sopivankokoisen muovipullon pohja
  • haitarijuomapilli
  • 4 kpl syömäpuikkoja (mallin pesupöydän Flying Tigerista)
  • kynttelikön mallinen kakkukoriste (mallin pesupöydän Flying Tigerista)
  • liimaa .
Nukkekodin pyyhkeet tehtiin vanhoista froteepyyhkeistä. Merkit leikattiin valmistajien merkeistä ja liimattiin paikoilleen. Pyyhkeiden reunoihin voi sivellä kevyesti liimaa, jotta ne eivät rispaannu. "Perintöpeili" tehtiin Fimon Air Light -massasta ja pikkupeilistä. Massa kaulittiin ohueksi levyksi ja sen päälle tehtiin kuvio pitsiliinalla. Peilikehyksen osat leikattiin veitsellä muotoonsa. Peilin alareunan hyllyyn paineltiin pieni reuna. Osat kovetettiin ja liimattiin toisiinsa, ja peili asetettiin kehyksen taakse. 

Näin teet nukkekodin pesupöydän: 

1. Sahaa mdf-levystä tai leikkaa napakasta aaltopahvista pöytätasot (2 kpl 6 x 4,5 cm). Jos teet tasot aaltopahvista tai muusta kartongista, liimaa kerroksia päällekkäin, kunnes levyt ovat riittävän paksut. Aaltopahvin reunoja voi siistiä esimerkiksi kevyttasoitteella.

2. Leikkaa valitsemastasi muovipullosta allas. Mittaa, piirrä ja leikkaa sille reikä päällimmäiseen levyyn. Katkaise hanaksi sopiva kaari kakkukoristeesta ja tee reikä myös hanalle. Mittaa syömäpuikoista jalat ja tee niille reiät molempiin levyihin. 

3. Leikkaa putkeksi pätkä pillin haitarin kohdalta. Jätä muutama milli ylimääräistä leikkaamalla se hieman lopullista pidemmäksi.

4. Maalaa levyt mustiksi. Sprayaa hana, putki ja allas kullalla tai kuparilla. 

5. Liimaa osat paikoilleen. Mittaa viemäriputki yltämään altaan pohjasta seinään. Voit ruuvata sopivan kokoisen ruuvin seinään putken kohdalle, niin se pysyy nätisti paikoillaan ilman liimaakin.

Lue lisää:

Askartele nukkekotiin sänky ja ompele petivaatteet

Nukkekodin sisustus: askartele keittötaso ja porrasjakkara

Meillä kotonan inspiroivat Ikea-tuunaukset – näin perushuonekalut saavat persoonallisen ja uniikin ilmeen

Julkaistu: 5.7.2017
Katso myös nämä