8 x ruoka muurikalla – maistuisivatko letut kinkkutäytteellä, korealainen pyttipannu tai tuhti paella?

8 x ruoka muurikalla – maistuisivatko letut kinkkutäytteellä, korealainen pyttipannu tai tuhti paella?
Kesällä tekee mieli kokata ulkona. Muurikkapannulla onnistuu moni ruoka. Kokosimme parhaat ideat kokeiltaviksi kesäkeittiöösi!
Julkaistu: 27.5.2021

Muurikkapannuruoat: 8 ideaa

1. Täyttävät letut ovat lasten suosikkiruoka

Muurikkaletut täytetään kinkkutäytteellä. Helpot suolaiset räiskäleet ovat mökkiruokaa parhaimmillaan – ja mikä parasta, lopusta taikinasta voi tehdä makeita jälkkärilettuja.

2. Tänään muurikassa paistuu pyttäri

Perinteisen pyttipannun kruunaavat paistetut munat ja maustekurkkukuutiot. Kesällä muurikka on ehdottomasti paras väline pyttipannun kokkailuun.
Paista muurikkapannulla marokkolaiset batbout-leivät. Ne ovat mainioita sellaisenaan, vielä parempia herkullisten lisukkeiden, kuten tsatsikin, kera.

3. Makkaraa, kasviksia ja gnoccheja muurikalla

Valmiista perunagnoccheista, kasviksista ja makkarasta koostuu mitä parhain mökkiruoka. Valmista makkara-gnocchiaterian kaveriksi kermaviilikastike.

4. Korealainen pyttäri savulohella

Testaa jotain uutta muurikalla! Miten olisi dolsot bibimbap eli korealainen riisipyttipannu? Sen pohjana on rapeaksi paistettua riisiä, jonka päälle ladotaan savulohta ja kasviksia. Nam!

5. Pyöräytä muurikalla munakas

Täyteläinen kantarellimunakas syntyy kätevästi myös muurikkapannulla. Ota talteen resepti, joka vie kielen mennessään.

6. Tuhti paella maistuu nälkäiselle joukolle

Paella on mitä parhaita kesäruokaa, ja tästä tulee iso satsi nälkäiselle seurueelle. Tähän paellaan tuo potkua mausteinen chorizomakkara. Paella con chorizon ohjeen saat täältä.

7. Nektariini-mozzarellaleivät = keveä kesälounas

Nektariini-mozzarellaleivät ovat hauska kesälounas – ja leivät voi hyvin paistaa muurikalla. Täydellinen yhdistelmä suolaista ja makeaa!

8. Modernit makkaraperunat muurikalla

Pakasteperunoista ja raakamakkaroista paistetaan nopea ja herkullinen katuruoka-annos grillissä. Pakasteranskalaiset tai lankkuperunat paistuvat muurikalla kivan rapeiksi. Modernit makkaraperunat tarjoillaan aasialaisittain maustetun kurkkusalaatin ja misomajoneesin kanssa.
Kommentoi »