Maku

Muurinpohjaletut – luotto-ohjeesi suolaisille ja makeille täytteille

1 h 30 min
4.25
0

Muurinpohjaletut kuuluvat mökkikesään! Tällä perusohjeella paistat täydellisen pitsireunaiset muurinpohjaletut sekä suolaisille että makeille täytteille.
Tulosta
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (16 lettua)

Muurinpohjaletut

  • 3kananmunaa
  • 1 lmaitoa
  • 2 dlohrajauhoja
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gvoita sulatettuna
  • voita paistamiseen

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min

Muurinpohjaletut paistetaan näin:

  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa.
  2. Lisää puolet maidosta, jauhot, suola ja sulatettu voi ja vatkaa kierrevatkaimella hyvin. Lisää loppu maito.
  3. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
  4. Kuumenna muurikkapannu, sipaise siihen nokare voita ja paista muurinpohjaletut: valuta taikina pyörivällä ranneliikkeellä reunoilta kohti keskustaa. Odota, että pohjapuoli ruskettuu kauniisti ja taikina asettuu pinnasta. Käännä lettu pitkällä lastalla, paista hetki ja nosta lautaselle.

Vinkki!

Tarjoile muurinpohjaletut suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa. Suolaiseksi täytteeksi sopii esimerkiksi täyteläinen lohitahna, makeaksi vaikka tuoreet lakat tai ikisuosikki mansikkahillo ja kermavaahto.

MITÄ PIDIT?
4.25