


Kesäklassikko
Muurinpohjaletut – luotto-ohjeesi suolaisille ja makeille täytteille
1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 30 min
Muurinpohjaletut kuuluvat mökkikesään! Tällä perusohjeella paistat täydellisen pitsireunaiset muurinpohjaletut sekä suolaisille että makeille täytteille.
Reseptin ainekset
16 lettua
Muurinpohjaletut
3
kananmunaa
1 l
maitoa
2 dl
ohrajauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
50 g
voita sulatettuna
voita paistamiseen
Muurinpohjaletut – ohje:
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa.
- Lisää puolet maidosta, jauhot, suola ja sulatettu voi ja vatkaa kierrevatkaimella hyvin. Lisää loppu maito.
- Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
- Kuumenna muurikkapannu, sipaise siihen nokare voita ja paista muurinpohjaletut: valuta taikina pyörivällä ranneliikkeellä reunoilta kohti keskustaa. Odota, että pohjapuoli ruskettuu kauniisti ja taikina asettuu pinnasta. Käännä lettu pitkällä lastalla, paista hetki ja nosta lautaselle.
Vinkit!
- Tarjoile muurinpohjaletut suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa. Suolaiseksi täytteeksi sopii esimerkiksi täyteläinen lohitahna, makeaksi vaikka tuoreet lakat tai ikisuosikki mansikkahillo ja kermavaahto.
- Ota talteen myös ikisuosittu perinteinen lettutaikinan ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat