Kantarellimunakas syntyy helposti täyteläisyydestä tinkimättä! Ota talteen resepti, joka vie kielen mennessään
20 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
5 minKantarellimunakas kuorrutetaan herkullisella juustolla. Lisämakua tuo päälle ripoteltava kirveli. Loihdi kantarellimunakas lounaaksi tai nauti herkku tuhtina aamupalana!
KA
4.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.8.2018

Kantarellimunakas syntyy helposti täyteläisyydestä tinkimättä! Ota talteen resepti, joka vie kielen mennessään
Reseptin ainekset (2 annosta)
Munakas
- 4kananmunaa
- ½ dlkermaa
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 rklvoita
Kantarellitäyte
- ½ lkantarelleja
- 1 rkloliiviöjyä
- ½sipulia
- ½paprika
- 1 dljuustoraastetta
- hienonnettua kirveliä
Kantarellimunakas valmistuu näin:
- Valmista ensin täyte. Puhdista kantarellit ja paista niitä paistinpannulla, kunnes neste on haihtunut. Hienonna sipuli ja pilko paprika. Lisää öljy, sipuli ja paprika pannulle. Paista muutama minuutti, kunnes sipulit ovat kypsyneet. Kaada täyte lautaselle odottamaan.
- Riko munien rakenne kulhossa ja lisää kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna voi ja kaada munakasmassa pannulle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakas on melkein hyytynyt.
- Laita täyte munakkaalle. Ripottele juustoraastetta ja kirveliä pinnalle. Käännä munakkaan toinen puolikas päälle. Tarjoa kantarellimunakas heti.

Täytetty munakas
Kotivinkki

Haussa nopeasti valmistuva arkiruoka? Nämä 10 munakasta täyttävät vatsan pikapikaa

Sienimunakas
Maku
Pekoni-sienimunakas
Maku

Kasvistäytteinen munakasrulla – kääräise iltapalalle tämä juustoinen kesäkurpitsapaketti!
Maku

Feta-munakasmuffinit – pyöräytä aamupalalle pellillinen onnea
Maku

Jauheliha-munakasrulla
Maku

Lehtikaalimunakas
Maku