Kotivinkki

Kantarellimunakas syntyy helposti täyteläisyydestä tinkimättä! Ota talteen resepti, joka vie kielen mennessään

20 min
KA
0
0

Kantarellimunakas kuorrutetaan herkullisella juustolla. Lisämakua tuo päälle ripoteltava kirveli. Loihdi kantarellimunakas lounaaksi tai nauti herkku tuhtina aamupalana!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (2 annosta)

Munakas

  • 4kananmunaa
  • ½ dlkermaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 rklvoita

Kantarellitäyte

  • ½ lkantarelleja
  • 1 rkloliiviöjyä
  • ½sipulia
  • ½paprika
  • 1 dljuustoraastetta
  • hienonnettua kirveliä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 min

Kantarellimunakas valmistuu näin:

  1. Valmista ensin täyte. Puhdista kantarellit ja paista niitä paistinpannulla, kunnes neste on haih­tunut. Hienonna sipuli ja pilko paprika. Lisää öljy, sipuli ja pap­rika pannulle. Paista muutama minuutti, kunnes sipulit ovat kypsyneet. Kaada täyte lautaselle odottamaan.
  2. Riko munien rakenne kulhossa ja lisää kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna voi ja kaada munakasmassa pannulle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakas on melkein hyytynyt.
  3. Laita täyte munakkaalle. Ripottele juustoraastetta ja kirveliä pinnalle. Käännä munakkaan toinen puolikas päälle. Tarjoa kantarellimunakas heti.
MITÄ PIDIT?
0