Kantarellimunakas syntyy helposti täyteläisyydestä tinkimättä! Ota talteen resepti, joka vie kielen mennessään
kasvis
20 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 5 min
Kantarellimunakas kuorrutetaan herkullisella juustolla. Lisämakua tuo päälle ripoteltava kirveli. Loihdi kantarellimunakas lounaaksi tai nauti herkku tuhtina aamupalana!

Reseptin ainekset 2 annosta
Munakas
4kananmunaa
½ dlkermaa
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
1 rklvoita
Kantarellitäyte
½ lkantarelleja
1 rkloliiviöjyä
½sipulia
½paprika
1 dljuustoraastetta
hienonnettua kirveliä
Kantarellimunakas valmistuu näin:
- Valmista ensin täyte. Puhdista kantarellit ja paista niitä paistinpannulla, kunnes neste on haihtunut. Hienonna sipuli ja pilko paprika. Lisää öljy, sipuli ja paprika pannulle. Paista muutama minuutti, kunnes sipulit ovat kypsyneet. Kaada täyte lautaselle odottamaan.
- Riko munien rakenne kulhossa ja lisää kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna voi ja kaada munakasmassa pannulle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakas on melkein hyytynyt.
- Laita täyte munakkaalle. Ripottele juustoraastetta ja kirveliä pinnalle. Käännä munakkaan toinen puolikas päälle. Tarjoa kantarellimunakas heti.