Maku

Modernit makkaraperunat – pakasteperunat ja raakamakkarat tarjotaan nyt aasialaisen misomajoneesin kanssa

30 min
GL
0
0

Pakasteperunoista ja raakamakkaroista paistetaan herkullinen katuruoka-annos grillissä. Helppotekoiset makkaraperunat maistuvat aasialaisittain maustetun kurkkusalaatin ja misomajoneesin kanssa.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

  • 240 gbraatvursti-raakamakkaroita
  • 750 gkuorellisia lankkuperunoita (pakaste)
  • 2 tlrypsiöljyä

Kurkkusalaatti

  • 4avomaankurkkua (400 g)
  • ½punaista chilipaprikaa
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ dlriisiviinietikkaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 rkltuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 2 tltuoretta inkivääriä raastettuna
  • ¾ tlsuolaa

Misomajoneesi

  • 2 dlmajoneesia
  • 2 rklmisotahnaa
  • 1 rklruohosipulia, tilliä tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Näin valmistat modernit makkaraperunat:

  1. Valmista ensin kurkkusalaatti. Kuori kurkut ohuelti, leikkaa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja sekoita tai ”hölskytä” kunnolla. Anna maustua viileässä.
  2. Sekoita misotahna ja majoneesi. Anna maustua viileässä.
  3. Leikkaa makkarat parin sentin paloiksi. Grillaa perunat ja makkarat grilliparilalla tai muurikassa kypsiksi. Makkarat vaativat 10–15 minuutin kypsennyksen.

Vinkki!

Voit keventää misomajoneesia korvaamalla osan majoneesista ranskankermalla tai maustamattomalla jogurtilla.

MITÄ PIDIT?
0