


Grillatut nektariini-mozzarellaleivät – suolainen ja makea syleilevät toisiaan kesän suloisimmissa leivissä
1 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 20 min
Grillatut nektariini-mozzarellaleivät tuovat välittömän kesäfiiliksen ja nostavat veden kielelle. Näistä makeansuolaisista herkuista löytyy grillattua nektariinia, mozzarellaa ja basilikaa. Viimeistely hoituu mansikoilla ja lorauksella balsamikastiketta.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
vettä
1 ps (11g)
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1
kananmuna
7 dl
vehnäjauhoja
½ dl
oliiviöljyä
Voiteluun
2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
3
nektariinia
3 pkt (à 125 g)
mozzarellaa
2 rkl
tummaa balsamikastiketta
½ rku
basilikaa
250 g
mansikoita
Grillatut nektariini-mozzarellaleivät valmistuvat näin:
- Lämmitä jogurtti ja vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva, sokeri, suola ja muna.
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
- Leikkaa nektariinit ohuiksi lohkoiksi ja viipaloi mozzarellat.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina 8 osaan. Taputtele palat jauhoja apuna käyttäen noin 12 × 18 -senttisiksi leiviksi.
- Voitele parilapannu ja leivät kevyesti öljyllä. Paista leipiä yksi kerrallaan 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta 3 juustoviipaletta leivälle heti, kun käännät leivän, niin juusto sulaa samalla kun leipä paistuu.
- Grillaa nektariinilohkot parilalla molemmin puolin. Nosta nektariinit leivälle. Viimeistele leivät balsamikastikkeella, basilikalla ja mansikoilla .
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
