Kotivinkki

Grillatut nektariini-mozzarellaleivät – suolainen ja makea syleilevät toisiaan kesän suloisimmissa leivissä

1 h 20 min
KA
0
0

Grillatut nektariini-mozzarellaleivät tuovat välittömän kesäfiiliksen ja nostavat veden kielelle. Näistä makeansuolaisista herkuista löytyy grillattua nektariinia, mozzarellaa ja basilikaa. Viimeistely hoituu mansikoilla ja lorauksella balsamikastiketta.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • 1 dlvettä
  • 1 ps (11g)kuivahiivaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1kananmuna
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • ½ dloliiviöljyä

Voiteluun

  • 2 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 3nektariinia
  • 3 pkt (à 125 g)mozzarellaa
  • 2 rkltummaa balsamikastiketta
  • ½ rkubasilikaa
  • 250 gmansikoita

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN20 min

Grillatut nektariini-mozzarellaleivät valmistuvat näin:

  1. Lämmitä jogurtti ja vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva, sokeri, suola ja muna.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  3. Leikkaa nektariinit ohuiksi lohkoiksi ja viipaloi mozzarellat.
  4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina 8 osaan. Taputtele palat jauhoja apuna käyttäen noin 12 × 18 -senttisiksi leiviksi.
  5. Voitele parilapannu ja leivät kevyesti öljyllä. Paista leipiä yksi kerrallaan 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta 3 juustoviipaletta leivälle heti, kun käännät leivän, niin juusto sulaa samalla kun leipä paistuu.
  6. Grillaa nektariinilohkot parilalla molemmin puolin. Nosta nektariinit leivälle. Viimeistele leivät balsamikastikkeella, basilikalla ja mansikoilla.
MITÄ PIDIT?
0