Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillatut nektariini-mozzarellaleivät – suolainen ja makea syleilevät toisiaan kesän suloisimmissa leivissä

1 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 20 min

Grillatut nektariini-mozzarellaleivät tuovat välittömän kesäfiiliksen ja nostavat veden kielelle. Näistä makeansuolaisista herkuista löytyy grillattua nektariinia, mozzarellaa ja basilikaa. Viimeistely hoituu mansikoilla ja lorauksella balsamikastiketta.

14.6.2019
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
vettä
1 ps (11g)
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1
kananmuna
7 dl
vehnäjauhoja
½ dl
oliiviöljyä
Voiteluun
2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
3
nektariinia
3 pkt (à 125 g)
mozzarellaa
2 rkl
tummaa balsamikastiketta
½ rku
basilikaa
250 g
mansikoita

Grillatut nektariini-mozzarellaleivät valmistuvat näin:

  1. Lämmitä jogurtti ja vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva, sokeri, suola ja muna.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  3. Leikkaa nektariinit ohuiksi lohkoiksi ja viipaloi mozzarellat.
  4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina 8 osaan. Taputtele palat jauhoja apuna käyttäen noin 12 × 18 -senttisiksi leiviksi.
  5. Voitele parilapannu ja leivät kevyesti öljyllä. Paista leipiä yksi kerrallaan 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta 3 juustoviipaletta leivälle heti, kun käännät leivän, niin juusto sulaa samalla kun leipä paistuu.
  6. Grillaa nektariinilohkot parilalla molemmin puolin. Nosta nektariinit leivälle. Viimeistele leivät balsamikastikkeella, basilikalla ja mansikoilla .
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt