


Perinteinen pyttipannu – superhelppo klassikkoruoka, joka maistuu koko perheelle
20 min
Perinteisen pyttipannun kruunaavat paistetut munat ja maustekurkkukuutiot. Pyttipannu paistuu nopsasti pannulla, mutta kesällä muurikka on ehdottomasti paras väline kokkailuun.
Reseptin ainekset
4 annosta
Perinteinen pyttipannu
2
sipulia
1
valkosipulinkynsi
6–8
keitettyä perunaa
400 g
lenkkimakkaraa
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½ rku
ruohosipulia
Lisäksi
4 rkl
rypsiöljyä
4
munaa
½ tl
suolaa
2
maustekurkkua
Perinteinen pyttipannu – ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuori ja kuutioi perunat sekä makkarat.
- Kuumenna muurikassa tai pannulla öljyä ja ruskista perunat, makkarat ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Siirrä pyttipannu muurikan toiseen sivuun tai pois pannulta.
- Paista munat öljyssä ja mausta suolalla.
- Tarjoa pyttipannu paistettujen munien ja kuutioitujen maustekurkkujen kanssa. Viimeistele pyttipannu ruohosipulilla.
Tiesitkö?
Pyttipannun nimi tulee ruokalajin ruotsinkielisestä nimestä pytt i panna. Se tarkoittaa pieniä palasia pannussa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat