Maku

Perinteinen pyttipannu – superhelppo klassikkoruoka, joka maistuu koko perheelle

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Perinteisen pyttipannun kruunaavat paistetut munat ja maustekurkkukuutiot. Pyttipannu paistuu nopsasti pannulla, mutta kesällä muurikka on ehdottomasti paras väline kokkailuun.
GL
MA
4.04
6
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (4 annosta)

Pyttipannu

  • 2sipulia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 6keitettyä perunaa
  • 400 glenkkimakkaraa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • ½ rkuruohosipulia

Lisäksi

  • 4 rklrypsiöljyä
  • 4munaa
  • ½ tlsuolaa
  • 2maustekurkkua
Tulosta

Perinteisen pyttipannu valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuori ja kuutioi perunat sekä makkarat.
  3. Kuumenna muurikassa tai pannulla öljyä ja ruskista perunat, makkarat ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Siirrä pyttipannu muurikan toiseen sivuun tai pois pannulta.
  5. Paista munat öljyssä ja mausta suolalla.
  6. Tarjoa pyttipannu paistettujen munien ja kuutioitujen maustekurkkujen kanssa.

Tiesitkö?

Pyttipannun nimi tulee ruokalajin ruotsinkielisestä nimestä pytt i panna. Se tarkoittaa pieniä palasia pannussa.

MITÄ PIDIT?
4.04