3,9(76)
Perinteinen pyttipannu – superhelppo klassikkoruoka, joka maistuu koko perheelle
Gluteeniton
Maidoton
20 min
Perinteisen pyttipannun kruunaavat paistetut munat ja maustekurkkukuutiot. Pyttipannu paistuu nopsasti pannulla, mutta kesällä muurikka on ehdottomasti paras väline kokkailuun.
10.7.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Pyttipannu
2sipulia
1valkosipulinkynsi
6–8 keitettyä perunaa
400 glenkkimakkaraa
2 rklrypsiöljyä
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
½ rkuruohosipulia
Lisäksi
4 rklrypsiöljyä
4munaa
½ tlsuolaa
2maustekurkkua

Perinteisen pyttipannu valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuori ja kuutioi perunat sekä makkarat.
  3. Kuumenna muurikassa tai pannulla öljyä ja ruskista perunat, makkarat ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Siirrä pyttipannu muurikan toiseen sivuun tai pois pannulta.
  5. Paista munat öljyssä ja mausta suolalla.
  6. Tarjoa pyttipannu paistettujen munien ja kuutioitujen maustekurkkujen kanssa. Viimeistele pyttipannu ruohosipulilla.

Tiesitkö?

Pyttipannun nimi tulee ruokalajin ruotsinkielisestä nimestä pytt i panna. Se tarkoittaa pieniä palasia pannussa.

9 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo