Perinteinen pyttipannu – superhelppo klassikkoruoka, joka maistuu koko perheelle
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Perinteisen pyttipannun kruunaavat paistetut munat ja maustekurkkukuutiot. Pyttipannu paistuu nopsasti pannulla, mutta kesällä muurikka on ehdottomasti paras väline kokkailuun.
GL
MA
3.9
Kuvat
Julkaistu 10.7.2019

Perinteinen pyttipannu – superhelppo klassikkoruoka, joka maistuu koko perheelle
Reseptin ainekset (4 annosta)
Pyttipannu
- 2sipulia
- 1valkosipulinkynsi
- 6–8 keitettyä perunaa
- 400 glenkkimakkaraa
- 2 rklrypsiöljyä
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
- ½ rkuruohosipulia
Lisäksi
- 4 rklrypsiöljyä
- 4munaa
- ½ tlsuolaa
- 2maustekurkkua
Perinteisen pyttipannu valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuori ja kuutioi perunat sekä makkarat.
- Kuumenna muurikassa tai pannulla öljyä ja ruskista perunat, makkarat ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Siirrä pyttipannu muurikan toiseen sivuun tai pois pannulta.
- Paista munat öljyssä ja mausta suolalla.
- Tarjoa pyttipannu paistettujen munien ja kuutioitujen maustekurkkujen kanssa. Viimeistele pyttipannu ruohosipulilla.
Tiesitkö?
Pyttipannun nimi tulee ruokalajin ruotsinkielisestä nimestä pytt i panna. Se tarkoittaa pieniä palasia pannussa.

Modernit makkaraperunat – pakasteperunat ja raakamakkarat tarjotaan nyt aasialaisen misomajoneesin kanssa
Maku

Siskonmakkarapihvit – keitosta tutut pallerot ihastuttavat uudessa muodossa
Maku

Nikkarin vuoka valmistuu edullisista aineksista – ota nostalginen resepti arkiruokalistallesi!
Maku

Pyttipannu uunissa – chorizo antaa uudenlaisen säväyksen tuttuun arkiruokaan
Maku

Hapankaali-braatvurstivuoka
Maku

Makkaralautanen
Maku

Makkaravuoka
Maku

Peruna-makkarapannu
Kotivinkki