Maku

Muurikkaletut kinkkutäytteellä

1 h
4.14
0


 

Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Johanna Kinnari

Ainekset (10 kpl)

Taikina

  • 2 kplmunaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1 dltuoreyrttiseosta
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklvoita

Täyte

  • 250 gkinkkua (suikaloituna)
  • 200 gkermaviiliä
  • 200 graejuustoa
  • 1 kplkeltaista paprikaa (kuutioituna)
  • 2 kpltomaattia
  • 1 kplkesäsipulia (hienonnettuna)
  • 1 tlyrttisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rklruohosipulia (silputtuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa munat ja maito kulhossa.

Lisää vihersilppu, jauhot ja suola sekä lopuksi voi. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.

Paista voissa 10 ohutta muurikkalettua.

Sekoita täytteen ainekset keskenään, paitsi ruohosipuli. Tarkista maku.

Siirrä kinkkutäyte tarjoiluastiaan ja ripottele päälle ruohosipuli. Täytä muurikkaletut valmiiksi tai tarjoa kinkkutäyte lettujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.14